USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Metaverse değişen teknolojinin geleceği yerine görülüyor

STANDBY ME Ajans Başkanı ve Metaverse Derneği Kurucu Üyesi Yurdakul, metaverse ile ilgili, "Bu dünkü teknolojiyi birlikte düzen ve ya canlılık endüstrisi olmaktan öte, dünkü birlikte sezinleme ve tahavvül olanağı adına görmemiz gerekiyor." dedi.

Metaverse değişen teknolojinin geleceği yerine görülüyor
11-01-2022 11:23
İstanbul

Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in emektar ismi Facebook bulunan şirketinin adını Meta kendisine değiştirmesi ile metaverse, evren gündeminde en aşırı konuşulan konulardan birisi biçimine geldi. Konsept, evren kamuoyunda kritik edilmeye bitmeme ederken, metaverse şirketlerinde şişman sayılara meydana getirilen arsa satışları da kamuoyunun en aşırı nikbet etmiş bulunduğu konuların başlangıcında geliyor.

Konuya müteallik STANDBY ME Ajans Başkanı ve Metaverse Derneği Kurucu Üyesi Can Yurdakul, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, metaverse'ün sonuç devirde gündemin yukarı sıralarında toprak aldığını hatırlattı.

Yurdakul, "Metaverse en girintisiz çıkıntısız haliyle seyrettiğimiz değil, içindeki evrenlerin hepsinde fiziki kısaca üç buutlu kendisine toprak alabildiğimiz yan yana teknoloji." diyerek, şunları kaydetti:

"Tıpkı internette ayrımlı hâlâ yan yana siteler yada toplumsal medyada ayrımlı hâlâ yan yana hesapları gezdiğimiz gibi, içinde toprak alan halis muhlis evrenlere üç buutlu kendisine müdahale olabildiğimiz yan yana enformatik evreni. Bu niteliği sayesinde, webin toy ve enine boyuna mütekâmil alternatifi kendisine görülüyor. Çünkü esas yaşamda fiziki kendisine gerçekleştirdiğimiz iş, eğitim, eğlence, alım satım deneyimlerini VR/AR gözene kadar cihazlarla sayısal kendisine ekstrem yan yana biçimde deneyimlememizi sağlıyor."

"Metaverse değişen teknolojinin geleceği kendisine görüyor"

Yurdakul, metaverse ile ait meydana getirilen çalışmalara değinerek, Amerika, Çin ve İngiltere kadar hayattaki en şişman pazarlarda, ayrımlı kuşakların katılımıyla meydana getirilen incelemelerin gösterdiği az daha katılanların yüzdelik 93’ünün metaverse'ü değişen teknolojinin geleceği kendisine gördüğünü belirtti.

Can Yurdakul, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Aynı araştırmaya dahil bulunan şahısların hayatlarının ayrımlı sahalarında uygulayım bilimi ve bilişimle birlikteliği sorulduğunda toplumsal hayatlarının yüzdelik 64’ünün uygulayım bilimi ve bilişime müteallik olduğunu, yüzdelik 61’inin barışma kaynağının uygulayım bilimi ve enformatik altyapılarına müteallik olduğu, yüzdelik 56’sının yaratıcılığının gene enformatik ve uygulayım bilimi odaklı olduğu, yüzdelik 52’sinin de mutluluğunun teknolojiye müteallik bulunduğu ortaya çıktı. Binlerce müşareket metaverse yatırımı hazırlamaya başladı. Son devirde Çin’de metaverse projesi tescili alan 1.300 bellik olurken Nike, Adidas, Gucci, H&M, Wallmart kadar moda ve dağınık devleri de metaverse yatırımlarını ve projelerini açıklamaya başladı. Popülerliği, popülasyonu ve envestisman ot ekstrem biçimde esneyen metaverse geçenlerde yaşantımızın merkezinde olacak kadar görünüyor."

"Metaverse yan yana dubara yada canlılık alanı olmaktan öte, toy yan yana irfan ve tahavvül imkanıdır"

Yurdakul, kullananların metaverse ile şahitlik edecekleri dönüşümlere dikkati çekerek, "Bu haberi dü boyutlu yan yana ekranda eğlenmek yada yan yana gazetede kıraat etmek yerine, haberle ait kâffesi bilgileri, tabloları, fotoğrafları, videoları neymiş haberin içerisindeymişsiniz kadar dilediğiniz formda tüketebileceksiniz." niteleyerek konuştu.

Can Yurdakul, bu toy değişen teknolojinin yan yana dubara yada canlılık alanı olmaktan öte, toy yan yana irfan ve tahavvül olanağı kendisine görülmesi icap ettiğini söyledi.

Türkiye'nin genel ağ ve hareketli kullanımda dünyada evvel 3’te toprak aldığının altını çizen Yurdakul, "Türkiye, blockchain teknolojilerine adaptasyonda da dünyada evvel 5 iklim ortada toprak alıyor. Bu uygulayım bilimi ve girişimin ülkemizden çıkışı ve bu dönemdeki dip bağ tek de rastlantısal değil." dedi.

Arsalar, NFT’ler ve palavra planlar üstünden meydana getirilen dolandırıcılık

Yurdakul, metaverse’ün insanlığa sağlamış bulunduğu toy ve bıkılmayan irfan imkanının yanı esna tehlikeler de getirdiğini belirterek, ferdî yatırımlarda metaverse’ün dip gündeminden faydalanan fırsatçılara uyanıklık edilmesi icap ettiğini vurguladı.

Son devirde yaşanmış bulunan dip ilgiden kaynaklı altyapısı ve yetkinliği sıfır ad ve kurumlar üstünden ketenpere vakalarının artma gösterdiğine dikkati çekici Yurdakul, "Özellikle kurumlardan mavera bireylerin arsaları ve NFT’leri envestisman uzlaştırıcı kendisine değerlendirmesi tabii muhtemel fakat bunu dobra araştırı süreçleri peşi esna micro bütçelerle yapmaları şu devirde onlar düşüncesince hâlâ ölçülü görünüyor." uyarısında bulundu.

Yurdakul, kurumsal kuruluşların da ayrımsız riski taşıdığını tabir ederek, "Bu evrede ayrımsız riski şirketler ve markalar da taşıyor. Bu toy evrende 'ilk' edinmek giranbaha yan yana paye kendisine görülebilir fakat kalifiye yan yana biçimde gerçekleştirilmediği sürece ölmüş envestisman olmaktan öteye gitmeyecektir. Nasıl anadan görme ve sayısal iletişim araçları iletişimleri düşüncesince reklam ajanslarıyla çalışıyorlarsa, bu toy uygulayım bilimi kapsamına giren planlar düşüncesince de yetkinliğe eş metaverse ajanslarıyla emekleri gerekiyor." biçiminde konuştu.

Türkiye’de markalar ve son kullanıcıların metaverse evrenine emin ve doğurucu biçimde geçişini sağlayacaklarının altını çizen Yurdakul, şunları kaydetti:

"Güvenlik ve yaratıcılıktan katiyen ivaz vermeyeceğiz. Türkiye’deki ve hayattaki rakiplerinden ayrışarak toptan partneri ILLUSORR ile baş başa dünyanın tasarım odaklı evvel metaverse evrenine eş bulunan STANDBY ME markaların ve son kullanıcıların metaverse evrenine intikal süreçlerini oluşturmak, marketing dünyasının blockchain tabanlı ve web 3.0’a dönüşümünde mürşit edinmek hedefiyle serüvenine başladı."

Yurdakul, 2022’nin hem kol bununla beraber ajans düşüncesince enine boyuna hararetli geçeceğini belirterek, kelimesi kelimesine webin 20 yılda meydana getirdiği tahavvül kadar metaverse'ün de devri dönüştürebileceğini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ