USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Nissan, elektrikli mobilitede dünkü devre başlattı

Nissan, ağız ağıza toy e-POWER teknolojisi ile donatılan Qashqai ve elektrikli modeli Ariya’nın küresel lansmanını Stockholm'de gerçekleştirdi.

Nissan, elektrikli mobilitede dünkü devre başlattı
03-07-2022 11:04
Stockholm


Elektrikli otomobillerin benimsenmesinde evren çapında indinde başarıya cemaat bulunan İsveç'in ev sahipliği icra ettiği etkinlikte, davetlilerin dü ehemmiyetli Nissan modelini evvel vasıtasız deneyimlemelerine İmkan sağlandı.

Henüz yüzdelik 100 elektrikli taşıt kullanmaya apiko kullanılmamış tüketicilere seslenme edecek indinde Nissan teknolojisi bulunan Qashqai e-POWER'ın Türkiye pazarına bu senenin akıbet çeyreğinde, yüzdelik 100 elektrikli Ariya’nın da doğacak senenin ikinci yarısında sunulması bekleniyor. Avrupa'da ise Ariya düşüncesince ön siparişlere başlandı.

"2030'da satışların topu topu elektrikli olacak"

Nissan Crossover Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Nicolas Tschann, Nissan'ın 2023 senesinde da elektrikli modelleri sektöre sunmaya bitmeme edeceğini söyledi.

Nissan'ın elektrikli satı stratejisine de yer veren Tschann, 2026 senesinde mecmu satışların yüzdelik 75'inin ve 2030'da da satışların tamamının elektrikli araçlardan oluşmasını planladıklarını bildirdi.

Tschann, senenin akıbet çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacak bulunan Qashqai e-POWER'ın pazarda hem melez bununla müşterek teklifsizce yanmalı motora cemaat taşıt satışlarından hisse alabileceği kaydetti.

Dizel vasıtaların site merkezlerine girişinin bundan böyle evren genelinde tedricen zorlaştığına dikkati çekici Tschann, elektrikli vasıtaların bu aşamada haydi haydi dizellerin yerini alabileceğini dile getirdi.

"Elektrifikasyona akla yatkın cümbüş donör indinde gezi yaşıyoruz"

Nissan AMIEO Bölgesi Başkanı Guillaume Cartier da mevzuya bağlı değerlendirmesinde "Müşterilerimizle beraberce elektrifikasyona akla yatkın cümbüş donör indinde gezi yaşıyoruz. Benzersiz e-POWER teknolojimiz, kullanılmamış emisyonlu sürüşe geçişte şoförleri destekliyor ve Ariya ise ağız ağıza elektrikli geleceğimizin zirvesini özümleme ediyor." ifadelerini kullandı.

"e-POWER ile dört dörtlük indinde elektrikli sürüş deneyimi sunuyoruz"

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem ise Nissan çeşidinden paylaşılan açıklamasında, e-POWER teknolojisine bağlı şunları kaydetti:

"Nissan'ın nazirsiz e-POWER teknolojisiyle, kullananların muştu endişesi yapılmaksızın yüzdelik beniz elektrikli sürüşten nazirsiz indinde afiyet alacaklarını düşünüyoruz. Kullanıcılarımız başta site içi sürüşlerde e-Pedal bozkır teknolojisinin yarattığı konforun farkını hissedecekler. e-POWER teknolojisi ile günce hayatlarında çevreye aşırı hâlâ hassas olacakları dört dörtlük indinde elektrikli sürüş deneyimi sunuyoruz. Qashqai e-POWER, EV'ye daha apiko olmayan, fakat hâlâ sürdürülebilir ve hassas indinde elektrikli sürüş hissinin tadını boşaltmak talip sürücülere seslenme edecek."

Her dü araç, elektrikli sürüş deneyiminin rastgele etabında ayırt oluşturuyor

Toplantıda aktarılanlara göre, Nissan'ın bu senenin mart ayında Avrupa'da altı sayı dünkü elektrikli modelini duyurmasının ardından, Qashqai e-POWER ve Ariya Nissan'ın SUV liderliğini ve elektrifikasyondaki uzmanlığını somutlaştırıyor. Kendine ibdai dinamikleriyle rastgele dü araç, elektrikli sürüş deneyiminin rastgele etabında ayırt oluşturmakta ve sürücülerinin gereksinimlerini karşılıyor.

Qashqai'nin ağız ağıza dünkü e-POWER teknolojisi, haricen yükleme etmeye gerekseme duymadan elektrikli sürüşün keyfini sunuyor. Elektrik motorundan almış olduğu gücü, tekerleklere aktaran bu hususi kuvvet transfer sistemi teknolojisi, yüzdelik beniz elektrikli ve geliştirilmiş indinde sürüş deneyimi sunuyor.

Bataryalı elektrikli sürüşü baştan tanımlamaya hazırlanmakta bulunan Nissan Ariya, segmentindeki en enli iç mekanlardan birine cemaat olmasıyla dikkati çekiyor ve devim bilimi sürüş performansı arz kılmak düşüncesince Nissan'ın Japon DNA'sını içerisinde barındırıyor.

Nissan’ın, mobilite ve ötesini güçlendirmeye müteveccih etraflıca vadeli gösterimi bulunan "Ambition 2030'u" gerçekleştirmede indinde ahir adımı ayraç fail bu dü model, Nissan'ın Avrupa'daki yüzdelik 75'lik konsolide satı planını ve 2026 finansal yılına denli ki elektriklendirilme hedefini destekliyor.

e-POWER sistemi, değişebilir tazyik ölçülü 1,5 litrelik üç silindirli turbo şarjlı 156 hp benzinli motora sahip. Aynı sürede e-POWER, jeneratör, invertör ve Nissan’ın elektrikli araçlarındakine gibisi ebat ve kuvvet çıkışına cemaat 140 kW kuvvet üreten cazibe motoru ile tamamlanan erdemli mezun indinde bataryadan oluşuyor. Benzinli motor, sürüş senaryosuna uyarınca invertör eliyle erdemli gerilim bataryasına, cazibe motoruna yahut rastgele ikisine de erke üretiyor.

Bu kuvvet transfer organını rakiplerinden ayıran en ehemmiyetli derece ise cazibe motorunun tekerlekler düşüncesince indinde tane kuvvet deposu olması ve zımnında sürücünün isteklerine enstantane ve doğrusal aksülamel göstermesi namına tabir edilebilir. Bu sayede e-POWER, sürücülerin anadan görme melez arabalarda karşılaştıkları eksiklikleri ağız ağıza ortadan kaldırarak hâlâ zevkli, mihnetsiz ve problemsiz sürüş deneyimini, haricen yükleme etmeye lüzum kalmadan sunuyor.

Tamamen dünkü "e-Pedal Step" deneyimiyle beraberce sunuluyor

Yeni Qashqai e-POWER, "e-Pedal Step" ismi sunulan ağız ağıza dünkü indinde vahit tane ayakçak sürüş deneyimiyle beraberce sunuluyor. Sürücünün ayağını doğal taş yağı lambası yağı ve fren ortada dur-kalk biçiminde yoğun pıtrak akıntı ettirdiği ve site içi sürüşlerde tekrarlayan ruhsal gerilim yükünü ortadan feshetmek düşüncesince tasarlanan e-Pedal Step, sürücülerin sadece doğal taş yağı lambası yağı pedalını kullanarak hızlanmasına ve fren yapmasına imkân sağlıyor.

e-POWER sistemi ile teklifsizce yanmalı motorun uygun değer tazyik payı ile emek vermesi sağlanırken, anadan görme benzinli motorlara uyarınca hâlâ bağan mahrukat tüketimi ve karbondioksit emisyonu değerlerine ulaşılıyor. e-POWER teknolojisi, bu özelliğiyle kentin iklim standardını minimal ölçüde etkilerken, kelimesiz etkin motoru ise sürüş konforuna ulama sağlıyor.

Üretilen cazibe gücünü invertör eliyle cazibe motoruna iletiyor

e-POWER sistemindeki kuvvet birimi ansızın hızlanma yahut erdemli hızlarda performansı en yukarı seviyeye boşaltmak düşüncesince 1,5 litrelik motosiklet çeşidinden imal edilen cazibe gücünü invertör eliyle cazibe motoruna iletiyor. Yavaşlama ve frenleme alelacele art kazanılan kinetik enerji, verimliliği optimize kılmak düşüncesince baştan kullanılmak kıl payı bataryaya yönlendiriliyor.

Japon DNA’sı ile elektrikli SUV’un uyumu: Nissan Ariya

Toplantıda sunulan bilgilere göre, Nissan'ın Japon DNA'sını içerisinde barındıran Ariya, sansasyonel aut ve iç tasarımı, Nissan'ın bediiyat ile işlevselliği birleştiren ve lüks, bariz indinde esinti yaratıcı Japon Fütürizm felsefesini somutlaştırarak elektrikli SUV’u baştan tanımlıyor.

Alliance çeşidinden geliştirilen ağız ağıza dünkü CMF-EV platformu üstünde nesir edilen Ariya, kuvvet transfer bileşenlerinin kompakt yapısı, tasarımcılarına taşıt kabinin bütün uzunluğunu kullanmalarına ve indinde numara derslik fütürizmden sabah yeli meydan mağaza gibisi indinde bölgeye cemaat düz, bariz indinde döşeme oluşturmalarına müsaade veriyor.

Tasarımında terbiye ve konforun ön planda tutulduğu Ariya'nın iç mekanı, öz segmentinde en enli kabine kütlesi ile bütün yolcular düşüncesince indinde yukarı segmentteki denli enli dirim sahası sağlıyor. Ariya'nın tasarımı, Zero Gravity havalandırmalı koltuklar ve kip teşekkül fail diz mesafesinden genel görünümlü açılır tavana ve elektrikli ayarlanabilir ılımlı konsola kadar, indinde aşırı özelliğiyle öne çıkıyor.

530 km'ye denli muştu alternatifleriyle geliyor

Nissan'ın sürüş keyfine ve cümbüş donör mirasına sadakatli küsurat Ariya, nazirsiz başarım arz kılmak düşüncesince optimize edildi. Ariya, yüzdelik 100 elektrikli kuvvet transfer sistemi sebebiyle akıcı, alelacele tork ve çelimli hızlanmayla kelimesiz ve hassas indinde sürüş deneyimi sunuyor. Üç değişik versiyonu mevcut Ariya, 2WD 63 kWh, 2WD 87 kWh, e-4ORCE AWD 87 kWh ve 530 kilometreye denli menzile cemaat alternatifleriyle türlü alıcı gereksinimlerini karşılayacak.

Üstün muştu ve çabuk yükleme madun yapısına cemaat bulunan Ariya 87kWh versiyonu, CCS yükleme sistemi kullanarak 30 dakikalık çabuk şarjla 350 kilometreye denli yükleme edilebiliyor. Batarya seti, e-4ORCE versiyonunda 50/50 ağırbaşlılık dağılımı ve 2WD versiyonlarında ise 50/50’ye andıran ağırbaşlılık dağılımı sağlayacak biçimde şasinin tabanına konumlanıyor. Bu biçimde sürüş çevikliği, asayiş hissi ve sürüş konforu ortada mefkûre balans sağlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ