USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Oyun dünyasının kurallarını baştan yazan 5 teknolojik gelişme

Türkiye'nin teknoloji markalarından Casper'ın çelim ve başarım bilgisayarı Excalibur devir içre düzen dünyasının kurallarını baştan yazan teknolojik gelişimleri ve geleceğe müteallik ipuçları paylaştı.

Oyun dünyasının kurallarını baştan yazan 5 teknolojik gelişme
28-12-2021 14:35

Teknoloji yaşamın birlik merkezinde ve tamamı alışkanlıklarımız, hobilerimiz, ağız ağıza teknolojik gelişmelere uyarınca şekilleniyor. Teknolojik gelişimleri yakından strateji fail gaming dünyası düşüncesince de Casper'ın çelim ve başarım bilgisayarı Excalibur görüntü gücünün ötesinde birlikte tekâmül kaydeden düzen endüstrisinde devir içre yaşanmış bulunan teknolojik gelişimleri sıraladı.

3D grafiklerle şimdi realist birlikte sanallık

Eski devir içi oyunlar, mıhlı tabanlı teknoloji ile dü boyutlu grafiklere dayalıydı. Artık 3D grafiklerin ve hususi efektlerin buluşuyla ve düzen bilgisayarlarının gelişmesiyle oyunlar şimdi da realist birlikte bir duruma geldi. 3D çizge teknolojisi realist dokular oluşturmak, fiziki nitelikleri düşünmek ve nesneler ortada düzen içi etkileşim gelmek düşüncesince toy vasıtalar ortaya çıkardı. İyi mutasavver realist ayrıntılara ehil hususi efektli oyunlardan şimdi baş döndürücü sağlık meydan gamerlerin ise devir içi düzen hayatına menfaatlerini kaptırmaktan ayrıksı seçeneği kalmadı.

AR ve VR teknolojileriyle oyunun tadı doruklarda

Oyun dünyasını yerinden sarsan en ehemmiyetli gelişmelerden AR ve VR teknolojileri oyuncuların gelişigüzel zamankinden şimdi sevinçli devir geçirmesini sağladı. AR ve VR teknolojileri, oyuncuların mevhum düzen dünyasıyla şimdi birlikte tomar bütünleşmiş olabilmesini beklenen kıldı ve fiziki sınırları ortadan kaldırarak düzen keyfini en yukarı seviyeye taşıdı.

İnternetin gelişmesiyle bundan böyle oyunlar toplumsal birlikte etkinlik

Dört duvarlı birlikte odanın içre tek başına düzen korkmak bundan böyle eskide kaldı. İnternetin gelişmesi, gamer arkadaşların devir içi dünyada birlikte araya gelmesini sağladı. Daha çabuk ve şimdi çelimli birlikte altyapıya ehil kaslı genel ağ teknolojileri, takım şeklinde oynanacak oyunları mevhum birlikte aktiflik durumuna getirdi.

Güçlü laptoplarla kalan düzen oynama alışkanlığı

Mobilleşme ve aktör laptopları, düzen dünyasını bugün bulunduğu yere getirmiştir denilebilir. Son senelerde gelişen çelimli işlemciler, görüntülük ve çizge kartları, faziletli ambarlama alanları ve soğutma sistemleri ile aktör laptopları birer başarım anıtı durumuna gelirken, ergonomik olunan gelişigüzel yerde ve gelişigüzel dakika düzen oynanmasına imkân sağlamasıyla oyunseverlerin sınırlarını ortadan kaldırmasına da asistan oldu.

Oyun oynama deneyimini fizikselleştiren teknolojiler

Yüz ve ahenk tanıma, cereyan kontrolleri, faziletkâr çözünürlüğünde bulunan ekranlar, giyilebilir konsollar ve şimdi fazlası. Bu teknolojilerin tek birlikte maksadı var; düzen oynama deneyimini şimdi realist hissettirebilmek ve bu mevzuda güzel da oldular. Oyunseverler tamamı bu teknolojik imkanlarla düzen oynadıklarında güya oyunun içerisindeki karaktermiş kabil hissediyor ve bu da mevhum dünyanın fizikselleşmesini, şimdi da benimsenmesini sağlıyor.

Gamerlerin dört gözle beklediği akıbet teknoloji: Hipergerçeklik

Hipergerçeklik, gerçeğe benzeyen birlikte düzen deneyimi gelmek düşüncesince mevhum gerçekliği ve fiziki gerçekliği birlikte araya getiriyor. VR ve AR teknolojilerinin buluşması ve birlikte yukarı seviyesi adına düşünülebilecek hipergerçeklik yardımıyla oyuncular, birtakım mevhum nesnelere ulaşabilecek ve ayrıca onlara fiziki birlikte halde dokunuyormuş kabil hissedebilecek. Bu teknoloji adım adım düzen hayatına antre hazırlamaya ve oyunculara nazirsiz ve dinamo birlikte düzen deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Oyunseverler ise gerçeklikle sanallığı şimdi geçmiş tek bulunmadığı denli iç içe geçirecek bulunan hipergerçeklik teknolojisini dört gözle bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ