USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Oyun endüstrisinde 2023 tahminleri: Gelecek senenin alışkanlıkları neler

Oyun endüstrisi, 1970'lerde evvel düzen konsolunun çıkmasından buyana ehemmiyetli seviyede gelişti.

Oyun endüstrisinde 2023 tahminleri: Gelecek senenin alışkanlıkları neler
29-12-2022 12:07

Dünya çapında milyarlarca dolarlık müşterek piyasaya cemaat bulunan düzen sektörü, oyunseverlere nazirsiz deneyimler yaşatıyor. Türkiye'nin uygulayım bilimi markası Casper'ın çelim ve başarım bilgisayarı Excalibur da değme güzeşte gündüz büyüyen ve meydana getirilen müşterek alışveriş araştırmasına uyarınca kıymeti 300 bilyon doların üzerinde bulunan düzen endüstrisinde 2023 yılına kaşe vuracak 6 trendi sıraladı.

Dünya çapında 300 bilyon dolarlık alışveriş payına cemaat düzen endüstrisi büyümeye ve gelişmeye sonuç momentum bitmeme ederken bu büyüme, bilgisayar, hareketli cihazlar ve düzen konsolları kabilinden ayrımlı nice platformda arazi düzlük oyunların gelişmesine ulama sağlıyor. Gelecek çağda korku tabanlı düzen pazarının genişlemesinden e-spor'un aşırı elan pop duruma gelmesine, saklı yazı paraların düzen sektörüne bulunan etkisinden, çelimli donanımlara cemaat bilgisayarların yeğleme edilmesine genişliğinde 2023'e kaşe vuracak akımları Casper'ın çelim ve başarım bilgisayarı Excalibur sıraladı.

1. Bulut düzen pazarı genişleyecek. Bulut düzen pazarı değme güzeşte sene alışveriş payını artırmaya bitmeme ediyor. Video oyunlarını ırak sunucularda işveren ve bunları direkt müşterek kullanıcının aletine yönlendiren korku tabanlı oyunlar, direkt yerli müşterek düzen sistemine imla ihtiyacını ortadan kaldırdığı düşüncesince oyunseverlerin koyu nazarıitibar gösterdiği alanlardan müşterek tanesi. Önde mevrut uz iletişim şirketleri ile düzen geliştiricilerinin 5G teknolojisine meydana getirdiği envestisman ve bu alandaki gelişmelerle baş başa korku tabanlı oyunların, düzen sektöründe doğacak yılların en ehemmiyetli trendlerinden müşterek tanesi olması bekleniyor.

2. Mobil oyunlar gaming sektörüne kaşe vuracak. Mobil oyunlar hem konsol bununla beraber elektronik beyin oyunlarını geride bırakarak evren çapında en aşırı yeğleme edilen düzen türü. Hemen her insanın müşterek zeki telefona cemaat bulunduğu varsayıldığında hareketli oyunların erişilebilir olması, popülaritesinin anne sebeplerinden müşterek tanesi. Mobil oyunlara müteveccih kalan arzu AR, VR, korku tabanlı oyunlar ve 5G kabilinden ayrışık teknolojik gelişmeler, doğacak çağda hareketli oyunlara bulunan ilginin artacağını yayınlayan en ehemmiyetli parametreler.

3. Kripto paraların düzen dünyasındaki noktayı artacak. Kripto nukut günümüzün en pop kavramlarından biri ve değme güzeşte gündüz tesiri büyümeye bitmeme ediyor. Bu mevhum nukut elbette ki düzen sektörüne de antre yapmış oldu ve bundan sonra oyunlardaki mevhum ürünleri satın kabul etmek düşüncesince bu nukut kullanılabiliyor. Gelecek çağda düzen endüstrisi, ifa tevsi eliyle dünkü aktörleri ve dünkü sağlık akışlarını hedeflediğinden, saklı yazı mal kullanımının düzen sektöründe dengeli müşterek artım göstermesi bekleniyor.

4. Güçlü donanımlara cemaat cihazların seçenek tasarımla buluşmuş bulunduğu bilgisayarlar yeğleme edilecek. Oyun piyasasının amiral gemisi elbette ki çelimli görüntülük kartları ve çelimli işlemcilerle donatılmış gaming bilgisayarlar. Yeni oyunların sonuç basamak çelimli donanımlara ihtiyaç duymasıyla baş başa düzen bilgisayarları burada aşırı ehemmiyetli müşterek noktada konumlanıyor. Fakat kullanıcılar, müşterek düzen bilgisayarından elden faziletli başarım beklemiyor. Güçlü donanımlara cemaat cihazların, seçenek tasarımlarla buluşmuş bulunduğu bilgisayarları kullanıcılar elan aşırı yeğleme etmeye başladı. Gelecek çağda de oyunseverlerin en ehemmiyetli talebinin hem faik teknolojiye bununla beraber trend tasarımlara cemaat düzen bilgisayarları olabileceği öngörülüyor.

5. Sanal hakikat teknolojisi en dinamo düzen deneyimini yaşatacak. Oyun severlere nazirsiz deneyimler yaşatan gaming aksesuarlarının değme güzeşte gündüz önemi artıyor. Her şeyin asıl kabilinden göründüğü, elektronik beyin kabilinden açılan mevhum ortamlarda düzen oynamanın beğenisine vasıl oyunseverlerin müşterek numaralı tercihi bulunan mevhum hakikat yahut ezcümle VR, sonuç yılların en trend gelişmelerinden müşterek tanesi. Oyunseverler, VR oyunları yüz kere el bitiriyor ve en dinamo oyunu deneyimini yaşadıklarını belirtiyor. 2023 senesinde da VR tabanlı oyunlara ilginin çoğalması ve dünkü çıkma teknolojik cihazların da bu doğrultuda şekilleneceği tahmin ediliyor.

6. E-spor elan da pop duruma gelecek. E-sporun sonuç dönemlerdeki yükselişinin, oyuncuların bu aşırı oyunculu platformlardaki içtimai etkileşiminden kaynaklandığı söylenebilir. Oyun endüstrisinin boşluk açısını ağız ağıza muhavvil e-spor endüstrisinin, meydana getirilen müşterek araştırmaya uyarınca 2025 yılına genişliğinde 1,87 bilyon dolara kavuşması beklenirken teknolojik gelişmelerin de e-spor pazarının gelişmesine katkıda bulunacak nice gelişimin önünü açması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ