USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sabit kanatlı vurucu İHA Alpagu istem topluyor

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "Alpagu'nun baş döndürücü yaklaşan sürede Türk Silahlı Kuvvetleri ve ülke dışından heyetlerle bu arada mühimmatlı testleri gerçekleştirildi, istem alma aşamasında" dedi.

Sabit kanatlı vurucu İHA Alpagu istem topluyor
22-09-2021 10:50
İstanbul

Yurt içi ve dışındaki kullanıcılar düşüncesince DOĞRU sürede mühimmatlı imtihan meydana getiren çakılı kanatlı vurucu insansız iklim ara bulucu (İHA) sistemi Alpagu, istem topluyor.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, taşınmazlar içre ve haricinde nice faaliyete katıldıklarını fakat hiçbirinde TEKNOFEST'teki derece heyecanlanıp sağlık almadıklarını söyledi.

Hem gençlerle, çocuklarla ortak şeyler paylaşmaya bununla birlikte onların enerjilerinden faydalanmaya çalıştıklarını tabir fail Güleryüz, "Geleceğimiz onlarda. STM namına gençlerimize ortak şeyler katabilirsek, onlardan ortak biçimde faydalanabilirsek mevki duyarız. Onlara müteveccih nice etkinlik yapıyoruz. Türkiye Drone Şampiyonası, Dünya Drone Şampiyonası STM sponsorluğunda gerçekleşiyor. Çocuklarımıza drone dizaynı yaptırıyoruz. Onların fikirlerinden ihtimal ilerde aşırı bembeyaz şeyler çıkma ve daima bu arada onları konuşacağız." dedi.

STM'nin yürüttüğü planlara bağlı de bilgiler verici Güleryüz, Yeni Tip Denizaltı Projesi'nin Gölcük Tersanesi'nde sürdürüldüğünü bildirdi.

Takvimi hızlandırabilmek, domestik ve ulusal yardım payını artırabilmek düşüncesince icraat yürüttüklerini özetleyen Güleryüz, akıbet namına tahtelbahir kayırıcı gözü gözü tüplerinin arazi almış olduğu koku alma organı kısmıyla (Section 50) dayalı ehemmiyetli ortak etap attıklarını söyledi. Güleryüz, "İnşa edilmesi ihtimal en güç kısım... Savunma Sanayii Başkanlığımızın manipülasyon ve destekleriyle, bizim mühendislik katkımızla geçmiş el ortak hususi tersanede, bu boyda iri ortak denizaltının koku alma organı bölümü mensur edildi ve sabık hafta teslimatı yapıldı. Milli Denizaltı yapacağız, MİLDEN amacında ilerlemeye başlayacağız. Bütün bu çalışmalar, altyapılar Milli Denizaltı imalinde bizlere aşırı ehemmiyetli bilgelik birikimi kazandırmış olacak. Yerli ve ulusal yardım sağlaması açısından aşırı nazik ortak proje." diyerek konuştu.

Yeni Tip Denizaltı Projesi'nde tasarımın ecnebi ortak şirkete dayalı bulunduğunu tabir fail Güleryüz, STM namına muhtemel olduğunca Türkiye'de yapılabilecek gelişigüzel parçanın fen şartnamesini almayı, bunu domestik firmalarla değerlendirmeyi ve hal oluşturarak dizayn sahibi şirkete sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Güleryüz, "Kendi denizaltılarımıza bu parçaları koyabilmeyi hedefliyoruz. Bugün özlük denizaltımız düşüncesince başlayacak, gittikçe apayrı devletlerde imal edilen denizaltılarda kullanılmaya başlanabilir. Bir biçimde değerlendireceğiz bunu. Ciddi ortak envestisman yapıldı, aşırı iri boyutlu, dünyada mahdut 5 çizi ortak tezgah var. Bu derece iri ortak parçayı işleyebilecek ortak enfrastrüktür hazır. Bugün tahtelbahir düşüncesince olur, ferda apayrı çalışkanlık düşüncesince olur." değerlendirmesinde bulundu.

"Uzay ara bulucu derece kompleks"

Özgür Güleryüz, Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında kullanılmak düşüncesince toy domestik hal arayışlarının da bitmeme ettiğini söyledi.

Milli Gemi Projesi'nin etraflıca müddet konuşulduktan sonraları gerçekleştirildiğine ayraç fail Güleryüz, şunları kaydetti:

"Milli Denizaltı eğer olmazsa olmazımız diyerek düşünüyoruz açıkçası. Bizde, vatanımızda oluşan askeri denizcilik ekosistemiyle Milli Denizaltı'nın gerçekleştirilmesi aşırı şaşırtı olmayacaktır fakat bedava ortak iş değil. Bu mevzuda STM namına gelişigüzel çeşitli yardıma hazırız. Derin Arayışlar diyerek konkur programı düzenliyoruz ki üniversitelerimizi müdahale edelim, tahtelbahir dair master, doktora tezi olur, onları inceleyelim.

Denizaltı tasarlamak, bina eylemek bedava ortak iş değil. Denizaltı dediğiniz aygıt az daha feza aracıyla bire ortak biçimde karmaşa ortak sistem. Ülkemizde, gayrı devletlerde gerekseme var. Bu projelendirilirse STM namına canlı biçimde fariza alacağız diyerek beklenti ediyoruz."

Yeni dış satım kalemi vurucu İHA

STM Genel Müdürü Güleryüz, Sabit Kanatlı Vurucu İHA Sistemi Alpagu'nun aşırı DOĞRU sürede Türk Silahlı Kuvvetleri ve taşınmazlar dışından heyetlere bu arada mühimmatlı testlerinin gerçekleştirildiğini bildirdi. Güleryüz, "İnşallah aşırı endamsız müddet bünyesinde Alpagu'yu envantere sokacağız." dedi.

Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi Kargu ile dayalı geçmiş ihracatı tamamladıklarını tamlayan Güleryüz, "İmza evresine aşırı DOĞRU olduğumuz ansızın ortak tomar dünya var. Kargu kendini ispatladı. Kargu ile de durmayacağız. Mühimmat bırakan versiyonu, değişik cephane başlıkları, RF arayıcı dolambaç bütünleşmiş eylemek kabilinden nice değişik bölgede faaliyetlerimiz bitmeme ediyor. Yurt dışı müşterilerle ortak araya geldikçe onlardan da arka hizmetçi alıyoruz. Onların gereksinimlerine müteveccih de değişik analizör geliştireceğiz." biçiminde konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ