USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Savunma sanayisi 'Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi'ne hazırlanıyor

Türk savunma sanayisinde geri hizmet çağdaşlaşma ve sayısal inkılap ile dış satım fırsatları 7-8 Aralık'ta yapılacak "Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi"nde masaya yatırılacak.

Savunma sanayisi 'Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi'ne hazırlanıyor
04-12-2021 12:00
Ankara

Türkiye'nin ehlî ve ulusal savunma sanayisindeki geri hizmet modernizasyonu, sayısal dönüşümü ve dış satım fırsatları özellikle edinmek neredeyse piyasaya bağlı gelişmelerin değerlendirileceği "Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi (DLSS)" 7-8 Aralık'ta Ankara'da yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle Hilton Garden Inn Ankara Gimat Oteli'nde gerçekleştirilecek zirve, savunma sanayisi profesyonelleri, akademisyenleri, değişmeyen vericileri ile askeri çalışanı buluşturacak. Yaklaşık 1200 katılımcıyı ayrımsız yapı altında toplayacak etkinlikle, savunma sanayisindeki olanaklar da değerlendirilecek.

Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi Organizasyon Komitesi Başkanı Sami Atalan, AA muhabirine, bu sene evvel el yaşama geçirilecek ve dü çağ sürecek zirvenin, savunma sanayisinde dirimlik ehemmiyet haiz askeri lojistiğin doğacak vizyonunu karşılayacak inovatif analizör ve yaklaşımlarla ilişik bilgelik alışverişi düşüncesince punt sunacağını söyledi.

Zirvenin, kol temsilcilerinin geri hizmet modernizasyonu ve sayısal inkılap hikayelerinde hal alışverişine çalışkan yerine katılımına ve dış satım fırsatlarını keşfetmelerine imkân sağlayacağını tamlayan Atalan, "Zirve, savunma sanayisindeki mamüllerin hayat döngüsünde iş birlikleri düşüncesince de ehemmiyetli birlikte ortam olacak. Askeri lojistik, zamanımızda bitim ötesi operasyonlarda kullanıldığı neredeyse erke çizgileri güvenliğinin ve akıbet yerine dünkü insan koronavirüs (Kovid-19) salgınında görüldüğü neredeyse afiyet lojistiğinde fark geçer not toptan birlikte çelim dengesi unsuru yerine benimseme ediliyor." dedi.

Atalan, savunma sanayisinin devletler düşüncesince ciddi ehemmiyet haiz ve büyümesini çoğaltan sektörlerin başlangıcında geldiğine ayraç ederek, 2020'de hayattaki savunma harcamalarının Kovid-19 koşullarına karşın 2 trilyon dolar düzeyinde gerçekleştiğini bildirdi.

"DLSS, savunma sanayisinin dünkü vitrini olmayı hedefliyor"

Askeri lojistiğin bu bu sahanın belkemiği konumunda bulunduğunu vurgulayan Atalan, şu değerlendirmede bulundu:

"Askeri geri hizmet 400 bilyon dolarlık birlikte hacme sahip. Günümüzde birlikte çelim çarpanı bulunan askeri lojistik, hemen bitim ötesi operasyonlar, iç düzenlilik harekatları neredeyse millî yada evcil birlikte terimi tanımlamanın baş döndürücü ötesine geçti. Milli Savunma Bakanlığı özellikle edinmek üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk savunma sanayisi bu manada baş döndürücü ehemmiyetli birlikte yetkinliğe ve potansiyele sahip. Bu alandaki gücümüze özen çekmeyi hedefleyen DLSS, savunma sanayimizin 400 bilyon dolarlık askeri geri hizmet pazarındaki stratejilerini geliştirmesi düşüncesince de biçim gösterecek. TÜBİTAK SAGE ile ASELSAN ve Altınay Savunmanın eş şirketi DASAL Havacılık Teknolojileri teşrikimesai protokolü de Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi’nde imzalanacak. Anlaşmanın bilgileri evvel el zirvede açıklanacak."

Atalan, DLSS'nin ruzname başlıklarına da değinerek, "Savunma Sanayisinde Sürdürülebilir hayat Devri Yönetimi", "Harekat Alanlarına Göre hususi Lojistik Çözümler", "Savunma Sanayisi Kapsamında Bölgesel ve Küresel Lojistik", "Lojistik Destek Paketlerinin dışsatım Kalemi Olarak Pazarlanması", "Hareket Lojistiğinde Engel Aşma" ve "Askeri Lojistikte Dijital Dönüşüm"ün zirvenin ehemmiyetli oturumları ortada toprak alacağını dile getirdi.

Zirvede, "Sınır Ötesi Operasyonlarda Fransız Ordusunun Kara Araçları ile Lojistik Çözümleri", "Milli Silah Sistemleri hayat Devri Yönetimi-Garanti Sonrası Dönem misal Modeli", "Tehlikeli Maddelerin Taşınması Hakkında Uluslararası Düzenlemeler", "Savunma Sanayisinde Bir Başarı Hikayesi" neredeyse hususi banak konularının da toprak almış olduğu bilgisini verici Atalan, şunları kaydetti:

"Savunma sanayisinin dünkü vitrini olmayı hedefleyen DLSS'ye katılacak sektörler arasında, yağız araçları ve madun sistemleri, yağız ve açıktan nakliye, tabanca sistemleri, madun sistemler ve mühimmat, roket ve roket sistemleri, elektro-optik ve elektronik sistemler ile lazer ve idare sistemleri, elektronik savaş sistemleri, keşif, erkete ve bitim güvenliği, haberleşme, enformatik ve yazılım sistemleri, lojistik, bakım, tamir ve mühendislik hizmetleri, askeri tekstil, bot ve kamuflaj, balistik ve ölçümleme çözümleri, KBRN sistemleri, Ar-Ge, savaşma dayanaklık etmek hizmetleri neredeyse sektörler toprak alıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ