USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Selçuk Bayraktar: 'Bağımsızlığımız düşüncesince milli bir savunma sanayiye sahip olmamız şart'

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün ev sahipliğinde yapılacak bulunan TEKNOFEST'in lansman toplantısında mütekellim Selçuk Bayraktar, “Bağımsızlığımız düşüncesince milli bir savunma sanayiye sahip olmamız şart” dedi.

Selçuk Bayraktar: 'Bağımsızlığımız düşüncesince milli bir savunma sanayiye sahip olmamız şart'
07-02-2022 12:16

Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e beşinci senesinde 26-29 Mayıs 2022 tarihleri ortada Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün ev sahipliği yapacağı TEKNOFEST'in lansman toplantısı gerçekleştirildi. Bugün meydana gelen lansman toplantısına, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşad Nebiyev, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, martir aileleri ve aşırı sayıda çağrılı katıldı.

“Bağımsızlığımız düşüncesince milli bir savunma sanayiye sahip olmamız şart”

Tanıtım toplantısında mütekellim Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in kalbinde geleceğin trendlerini içeren uygulayım bilimi yarışmalarının bulunduğunu belirterek,“Teknofest, ayrımsız sürede yerine milli uygulayım bilimi dediğimiz bir hareket. Her bölgede yurtdışına basıcı olmaya direngen geçlerimizin dünyaya kılıç de buradayız söylediği en şişman platform. TEKNOFEST seferberliği, milletimizce öylesine özen ve haz görmüş oldu ki, ikinci senesinde 1 milyon 720 bin bireyin katılımıyla dünyanın en şişman havacılık, feza ve uygulayım bilimi festivali oldu. TEKNOFEST'i bu yıl, Eylül ayında Samsun merkezli iktisap etmek neredeyse Karadeniz'de düzenleyeceğiz. Buradan vürut olanağı bulunan hepsi Azerbaycanlı kardeşlerimi TEKNOFEST Karadeniz'e çağırma ediyorum.

TEKNOFEST güneş geçtikçe büyüdü, büyümeye bitmeme ediyor. Yurtdışından da ağırbaşlı ortaklık teklifleri alıyor. Yurtdışında bir TEKNOFEST gerçekleştireceksek bunu geçmiş olarak, baht donanması yaptığımız, dirilik kardeşlerimizin topraklarında gerçekleştirmek istedik. Bu nedenle Türkiye dışındaki geçmiş TEKNOFEST'i Azerbaycan'da yapıyoruz. Unutmayalım ki bağımsızlığımız düşüncesince milli bir savunma sanayiye sahip olmamız şart. Bunun en dobra örneğini milli ibdai şekilde geliştirdiğimiz Bayraktar SİHA'larımız, Türkiye'nin terörle uğraş harekâtında ve kanayan yaramız Karabağ'da gördük. Allaha şükür olsun ki o çıban zaferi mimarlık şehitlerimiz ve gazilerimiz sebebiyle kapandı. Karabağ işgalden azad oldu. Karabağlı canlar konutlarını dönmeye başladı. Tam da bu nedenle faziletkâr teknolojiyi gerçeklenmiş suretle, hiç kimseye basıcı olmaksızın milletimizin geliştirmesi gerekiyor” dedi.

“Omuz omuza vererek çalışmaya bitmeme etmeliyiz”

Azerbaycan ve Türk halkının Bakü'de yegâne kavim şekilde taraf yana gene bu arada bulunduğunu vurgulayan Bayraktar,“İstanbul'da semaya, başkaları açılarak edilen duaya Bakü'de amin denilir. Dünyada belirgin açıklık en şişman uygulayım bilimi yarış platformu şekilde 200 bin mektepli ve 39 değişik yarışmayla TEKNOFEST dolayısıyla bitmeme ediyor ve bu yarışmalardan gelişen çoluk çocuk girişimlerini kuruyorlar, dünyayı açıklıyorlar, ehemmiyetli firmalarda ve ülkemizin önemlice ve mühim planlarında toprak alıyorlar. TEKNOFEST Azerbaycan'da geçmiş senesinde dolayısıyla 10 yarış ile başlıyor. Tüm uygulayım bilimi meraklılarını ellerini tez yakalayıp 17 Şubat'a denli bu yarışmalara müracaat hazırlamaya çağırıyorum. Bu yarışmaları düzenlemekteki gayemiz hem milletimizin hem de şişman adamlık ailesinin erinç ve bol bolamat içerisinde yaşayacağı bir doğacak düz yazı etmek.

Takımlarınızı kurup, yarışmalara iştirak göstermeniz geleceği şimdiden alıştırmak düşüncesince ehemmiyetli bir zorunluluktur. Gelin geleceğin çelimli Azerbaycan'ının oluşmasında sizlerde toprak alın. Azerbaycan'daki paylaşımlarımızla baş başa bu kuracağımız dene yap bilgelik merkezlerinde robotikten kodlamaya, bireşimli zekadan siber güvenliğe, geleceğin uygulayım bilimi kanallarına inşallah güre kardeşlerimiz, yetişecek ve hazırlanacaklar. Yüzyıllar öncesinden başlayan, Kafkas İslam Ordusundan Karabağ Savaşı'na denli uzanan kuma tarihimiz gösterdi ki birbirimizden ayrı düştüğümüzde, ırak kaldığımızda daima kaybettik. Bu nedenle bundan böyle daima bir arada şişman hedefler düşüncesince el birliğiyle, çiğin omuza vererek çalışmaya bitmeme etmeliyiz. Birlikteliklerimiz ülkelerimizin mürebbeh geleceği ve birlik istiklal mücadelesine de en şişman dayanak olacaktır. mühim bulunan müşkülat karşısında pes etmeden, yılmadan mücadeleye bitmeme etmek. Bunun düşüncesince çelimli bir inanç, töre bilimi ve ahlaktan katiyen ayrılmadan sonuna denli mücadeleyi sürdürmeliyiz.

Azerbaycan'ın millî istiklal harekatının öncülerinden Mehmet Emin Resulzade'nin söylediği gibi; bir el yükselen bayrak, bir elan yere inmez. Gün, bayraklarımızı elan da yükseğe çekip sonsuza denli inanma içre davranacağı gündür. Sözlerime akıbet verirken, Bakü'den Şuşa'ya dirilik Azerbaycan'ın değme köşesine selamlarımı iletiyorum. Bu vesileyle kardeşliğimizin pekişmesinde şişman gösteriş oynayacak bu organizasyonu koruma fail cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve sayın Cumhurbaşkanı sabah yeli Aliyev ilkin iktisap etmek neredeyse bize dayanak sağlayan hepsi gurur ve paydaşlarımıza içten teşekkürname ederiz. TEKNOFEST Azerbaycan milletimize ve uzandığı hepsi coğrafyalara şimdiden faydalı kademli olsun” ifadelerini kullandı.

“TEKNOFEST, Azerbaycan gençliğinin ilime, teknolojiye, inavasyona bulunan beğenisini bırakmak düşüncesince şişman yardım sağlayacaktır”

TEKNOFEST'im geçmiş el Türkiye sınırlarının haricinde Azerbaycan'da düzenlenmesinin, Azerbaycan'la Türkiye arasındaki birlik örneğinin işareti bulunduğunu tamlayan Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşad Nebiyev,“Bu bizim düşüncesince şişman bir itibar ve şişman bir sorumluluktur. Ülkemizin ekonomi, toplumsal hayatındaki uygulayım bilimi problemlerin çözülmesi bakımında TEKNOFEST derece teşebbüsler şişman ciddiyete sahiptir. 44 güneş devam eden Vatan Savaşı'nın kahramanına dönük Bayraktar, kişilerin teknolojiye, ilime, öğrenime bulunan talebin en şişman örneğidir” diyerek, TEKNOFEST Azerbaycan gençliğinin ilime, teknolojiye, inavasyona bulunan beğenisini bırakmak düşüncesince şişman yardım sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kamil Nadirli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ