USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST KARADENİZ'e 600 bin dinç başvurdu

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bugün TEKNOFEST'in 40 daldaki uygulayım bilimi yarışmalarına değme gözyaşı grubundan 600 bin dinç kardeşimiz başvurdu." dedi.

Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST KARADENİZ'e 600 bin dinç başvurdu
30-08-2022 17:05
Samsun

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda planlı TEKNOFEST KARADENİZ'in açılışında meydana getirdiği konuşmada, ahit ehemmiyetli ortak zamanı günün yaşandığına ayraç etti.

TEKNOFEST KARADENİZ başladı

Büyük Zafer'in 100. yılı bulunduğunu tamlayan Bayraktar, "100 sene evvela birlik da ahit karışma ve esaret altında yaşam sürmeyi benimseme etmeyen eren Türk milleti, Samsun'da yanan istiklal ateşinin takiben koşarak yurdumuzu düşmanlardan kurtardı. Bu mücadeleye önderlik fail özellikle Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşlarını, emlak düşüncesince canını ortaya koyan milletimizin rastgele ortak ferdini, bu punt ile ebediyete ölüm etmiş tamamı martir ve gazilerimizi ortak el elan yağmur ve gönül borcuyla yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın 100. yılı hümayun olsun." niteleyerek konuştu.

"Rahmetli babam Özdemir Bayraktar ve ekibimizle tek sorunda vazgeçmedik"

İlk evcil İHA denemelerinden lakırtı fail Bayraktar, karşılaştıkları tamamı zorluklara karşın vazgeçmediklerini vurguladı.

Bayraktar, 2005 yılında, Türkiye'nin önceki ulusal İHA'sı olacak Bayraktar Mini İHA'nın önceki prototipini imar etmek düşüncesince önemsiz ortak ekiple aylarca çalıştıklarını anlatarak, şunları dile getirdi:

"Uçuş denemelerimizde siz değerli ziyaretçilerimizin de yaşamış bulunduğu denli yazılımdan donanımına, mekanikten airodinamiğine denli çeşitli çeşitli problemlerle boğuştuk. Program kapsamında tanıtım gösterisi uçuşuna hazırlamış olduğumuz dü uçağımız vardı. Onlardan ortak tanesi devletin resmi heyetleriyle yapılacak demoya birlik 12 sayaç kaldığında imtihan uçuşunda ilçe geçirerek kırıldı. Rahmetli babam Özdemir Bayraktar ve ekibimizle tek sorunda vazgeçmedik, pes etmedik. Zira en ağır anda güçlü savaşım edersek, yürümeye bitmeme edersek, çalışmaktan vazgeçmezsek Cenab-ı Mevla'nın iane edeceğine inanmıştık."

Ankara'daki uçuşta, Bayraktar Mini İHA'nın kalburüstü olduğunu, o an bu işin önünün ne denli bariz bulunduğunu hissettiğini anlatım fail Bayraktar, evcil ulusal hızla gelişen teknolojinin önemine dikkati çekti.

"Kendimizi koruyacak gücümüz eğer olmazsa bizi bu coğrafyada şen bırakırlar mı?"

Gücü elinde bulunduran devletlerin elan güçsüz haldeki ulusları tek adalet ve ahbaplık gözetmeden ezdiğine ayraç fail Bayraktar, bunun Filistin'de, Karabağ'da, Afganistan'da, Irak'ta, Ukrayna'da görüldüğünü belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Kendimizi koruyacak gücümüz, kuvvetimiz eğer olmazsa bizi bu coğrafyada şen bırakırlar mı, dirim hakkı tanırlar mı? Kovid-19 salgınıyla evlere hapsolduğumuz devri hatırlayın. Bütün evren içerisine kapandı. Tek çekici kalık medeniyetin flaş devletleri birbirlerinin teneffüs cihazlarına, ayrıca maskelerine bile el koydu. 'Benden sonrası' tufan dedi. Ülkemiz ise medeniyetimizin değerlerinden almış bulunduğu ilhamla hem teneffüs cihazını geliştirdi tıpkı sürede bu cihazları olanağı sıfır devletlere göndererek mazlum coğrafyalara dem oldu. 100 sene evvela de emlak vasıtasız giderken bağımsızlık, ırak dağların peşinde ortak hayale dönmüşken, öz yurdunda antika olmaya, öz vatanından ayaktakımı olmaya hakkında çıkan bu milletin kadını, beyi ayrıca evlatları güçlü cepheye koşarak vatanı savundu. Samsun'da başlamış bulunan Milli Mücadele dalavere dalavere vatanın rastgele köşesine ulaştı. Tam da bire ortak ruhla bu vatanı elan yaşanılır ortak arazi durumuna getirmek, egemenliğimizi yükseltmek bizlerin elinde. Hayattaki düsturumuz yalnızca vatanımızı değil, hem inancımızın tıpkı sürede kadim medeniyetimizin bizlere öğrettiği denli dünyayı adaletin, hürriyetin ve merhametin buyruk sürdüğü ortak arazi durumuna getirmektir."

"TEKNOFEST KARADENİZ'e 600 bin dinç başvurdu"

Geçen sene rahmetlik bulunan babası Özdemir Bayraktar, ulusal İHA'ları yaparken, "Birilerinin gayrimenkul dışına yayımcı olma zorunluluğu milletimize bulunan sorumluluğumuzun önüne geçemez" nasihatı verdiğini tamlayan Bayraktar, "Tam da bu yüzden faziletkâr uygulayım bilimi imar etmek herkesin milletimize hakkında şişman sorumluluğu. Bu sebeple durmayacağız, yılmayacağız, pes etmeden yürüyeceğiz. Sizler yürüdükçe devir doğacak, tarih açacak, ilkbahar gelecek. Ekip arkadaşlarımızla TEKNOFEST düşüncesince çalışmalara önceden birlik istiklal düşüncesince ortak seferberliği, zihinlerde gerçekleşecek ortak devrimi hayalet etmiştik. Bundan yalnızca 5 sene evvela Türkiye'de, merkezinde uygulayım bilimi yarışmalarının bulunduğu ortak organizasyona Türk gençleri akış akış yüzbinlerce müracaat meydana getirecek deseydik, herhalde en geniş tabirle alaya alınırdık. Bugün TEKNOFEST'in 40 daldaki uygulayım bilimi yarışmalarına rastgele gözyaşı grubundan 600 bin dinç kardeşimiz başvurdu." ifadesini kullandı.

Selçuk Bayraktar, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"600 binden ortak tomar genç. Hayatın rastgele dalında birlik özgür ortak emlak hedefiyle, milletimize ve insanlığa görev edecek teknolojiler imar etmek düşüncesince ahacık zihinlerde başlamış bulunan çevrilme budur. Öğrenilmiş çaresizliğe tahripkâr taassuba ayaklanma budur. Ancak, bu kadarı da yetmez. Gün elan ortak tomar savaşım ika günüdür. 2023'te, 2024'te, 2053'te ve ayrıca 2071'de TEKNOFEST'leri hazırlamaya bitmeme etmeliyiz. 600 binleri aşan müsabık sayımız, milyonları geçmeli. Bu yarışmalarda yeşermeye başlamış bulunan fidanlar büyümeli, orijin salıp sonuç vermeli. 2005'teki hissiyatımın ortak benzerini, T3 Vakfı ekibimizle TEKNOFEST düşüncesince önceki sene yola çıktığımızda yaşadık. 2018'de yapı yeri halindeki İstanbul Havalimanı'nda planlı ortak manken tayyare yarışmasına hakem heyeti kendisine katılmıştık. Aynı sürede orada, ' Böylesine ortak festival, dünyada aynısı benzer sıfır ortak uygulayım bilimi festivali acep düzenleyebilir miyiz?' sorusunu yanıtlamak içindi bu ziyaretimiz. Orada mevcut Savunma Sanayi Başkanımız gene aramızda ve ahit paydaşlarımız bulunan kimi kurumlarımızın yöneticilerine TEKNOFEST fikrini önceki anlattığımızda baş döndürücü heyecanlandılar. Ekip kendisine hoppadak 4 koldan çalışmaya başladık. Bugün siz değerli ziyaretçilerimizin de yaşamış bulunduğu denli baş döndürücü şişman stres, derin emek, uykusuz geceler. Daha da önemlisi dimağımızda daima şu istifham vardı. 'Acaba, milletimiz TEKNOFEST'e haz gösterecek mi?' Şükürler olsun. Adeta ortak yanardağ patlaması denli insanlarımız akış akış TEKNOFEST'e geldi. O anı ve hissiyatını tek unutamam, tek unutamadım. Allah'a şükürler olsun. Yine ortak TEKNOFEST açılışında sizlerle birlikteyiz."

"Bu hümayun gayeye revan yolda zayi etmek yok"

Bilimde, kültürde, sanatta, teknolojide, inovasyon ve teceddüt getiremeyenlerin menzile varmasının katiyen muhtemel olmadığının altını çizen Bayraktar, eskiden ve ahit bulunduğu denli gelecekte de yürüdükleri alternatifleri yalan, kara ve hile taşlarıyla durdurmak düşüncesince çalışanların olacağını dile getirdi.

Bu şahıslara hakkında baş başa savaşım edeceklerini vurgulayan Bakyraktar, şunları kaydetti:

"Ambargo sopası sallayarak bizleri korkutmaya çalışanlar, ulusal teknolojileri engel olmak düşüncesince idam sehpası kurmaya çalışanlar, tığ yolumuzda mıhlı savaşım ettikçe ve yolumuzdan dönmedikçe katiyen kazanmayacaklar. Durmadan, yılmadan, katiyen pes etmeden birlik özgür ve gönençli ortak Türkiye düşüncesince azim ve gayretle yürüyeceğiz. Biz yürüdükçe iyi vatanımıza, ahi Azerbaycan'a ve mazlumların yaşamış bulunduğu tamamı coğrafyalara güneş, en yunak en aydın haliyle doğacak. Asla yeise kapılmayın. Bu hümayun gayeye revan yolda zayi etmek yok. Biliyorum ki tarih yüzlü evlatların aydınlığı, balçıkla sıvanamaz. İşte umut, ahacık hedef, ahacık istikamet, tamamı insanlığın onur, erinç ve sulh içre yaşamış bulunduğu ortak 'Kızılelma'"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ