USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Togg 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinde üretime geçmeye hazırlanıyor

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, "Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 böylece sınama üretimlerine başlayacağız. 2022 böylece da önce dizi istihsal aracımızı banttan indireceğiz." dedi.

Togg 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinde üretime geçmeye hazırlanıyor
27-12-2021 15:59
Istanbul

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, projeler dahilinde hedeflere ağır ağır yaklaştıklarını belirterek, "Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 böylece sınama üretimlerine başlayacağız. 2022 böylece da evvel hızlı istihsal aracımızı banttan indireceğiz. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının peşi sıra da 2023 yılının evvel çeyreğinde C segmentindeki evvel aracımız SUV pazara çıkacak." dedi.

Togg, 27 Aralık 2019'da gerçekleştirdiği "Yeniliğe Yolculuk" buluşmasından beri almış olduğu mesafeyi ve 2022 yılı hedeflerini Bursa'nın Gemlik ilçesindeki tesisinde planlı görüşmede paylaştı. Toplantı, Gemlik tesislerinde istihsal hattı kurulumu emekleri başlayan beden binasında gerçekleşti.

Togg CEO'su Karakaş, görüşmede meydana getirdiği konuşmada, Gemlik tesisini lansmandan beri güzeşte müddet içinde sıfırdan ağır ağır yapmaya başladıklarını ve sert inşaatların bittiğini bildirdi.

Tesisteki ekipmanların da yerleşmeye başladığını aktaran Karakaş, "Boyahanesinden ve birtakımı robot hatlarına denli yerleşmeye başladı. Bu yılın böylece istediğimiz yerde miyiz? Evet. Önümüzdeki sene ortasında tesisin ekipmanlarının kurulumu tamamlanacak. Ağustosta sınama üretimleri başlayacak. Deneme üretimlerinden sonradan teşrinisani başlangıcında bizim süreçlerin verifikasyonu sanarak deyim ettiğimiz, sağlanması ve dondurulması süreci yaşanacak. Onlar da sertifikasyonumuz tamamlanmasından sonradan 2023'ün evvel çeyreğini bekliyoruz. Ondan sonradan da satışa başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Mühendislik kabilinden bakılınca da bundan sonradan hemen müşterek arabadan bahsedilmediğini tamlayan Karakaş, "Otomobilin çokbilmiş aygıt tarafını geliştirmeye başladık. Tedarikçilerimizi seçtik. Tedarikçilerimizin yüzdelik 75'i ülkemizden. Yüzde 51'lik asıl manada yerlilik sağlayabilecek müşterek biçimde yolun kökeninden itibaren çalıştık ve bunu yaşama geçiriyoruz. Şu an cenk testlerini, metanet testleri, başarım testlerini yapıyoruz. Mühendislik ihya süreçleri içindeki süreçleri ağır ağır meraklı müşterek biçimde uyguluyoruz." sanarak konuştu.

Gemlik'te Avrupa'nın en ak pak tesislerini kurduklarını deyim fail Karakaş, tesislere start tarihinde taaccüp olmadığını, projeler çerçevesinde ilerlediklerini ve toy yılın evvel haftalarında rakamları 240'a ulaşacak tekniker ve cerrah ihtiyacını bölgeden sağladıklarını aktardı.

"Akıllı cihazlarla izlev ve bedel yaratacağımızı belirtmek istiyoruz"

Gürcan Karakaş, aracın satışa çıkmasından evvela çalışmış oldukları start-up'larla beraberce ayrımlı müşterek ürünü tüketicilerle buluşturabileceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"226 start-up ile görüştük. Bunların içinde 25 tanesiyle ayrıntı boyutta çalışıyoruz. 10 tanesiyle el sıkıştık ve onlarla bu arada aracın lansmanından evvela müşterek şaşırtı yapabiliriz. Çünkü amacımız, gene uygulayım bilimi firması olduğumuzun altını çizerken, öteki yandan size arabadan olağandan çokbilmiş cihazlarla izlev ve bedel yaratacağımızı belirtmek olacak."

"Hızlı ve münteşir enfrastrüktür oluşumuna dayanaklık etmek düşüncesince hazırlıklara başladık"

Togg CEO'su Karakaş, pil mevzusundaki gelişmelere ilişkin, "'2022 böylece bataryamız yerli olacak' dedik. Farasis ortaklığında Siro'yu kurduk. Geçtiğimiz sene kusursuz bu zamanda, 'Ekim 2021'de takım kurulumuna başlayacağız' dedik, başladık. Hızlı ve münteşir enfrastrüktür oluşumuna dayanaklık etmek düşüncesince Togg Akıllı ve Hızlı Şarj Çözümleri AŞ ile hazırlıklara başladık." ifadelerini kullandı.

Togg ve Farasis Energy ortaklığında erke ambarlama çözümleri yetiştirmek neredeyse kurulan Siro'nun yerli pil hücresi, modülü ve paketi üretilmesinde kılavuz kaptan olacağını deyim fail Karakaş, Siro'nun Türkiye'yle beraberce mekân devletlerde de otomotiv ve otomotiv dışı sektörlerde iş ortağı olacağını söyledi.

"Blok zinciri ve bileşimli zeka ekosistemlerin merkezinde yer alacak"

Mobilite çözümleri, şişman veri, siber güvenlik, fintek, blok zinciri, oyunlaştırma, çokbilmiş şebekeler ve mobilite servisleri kabil ciddi alanlar dair yoğunlaştıklarını özetleyen Karakaş, şöyleki bitmeme etti:

"Blok zinciri teknolojisi giderek vasıtaların üstünde birer sayısal cüzdan olmasını da sağlayacak. Büyük data dünyasının gelişen ve değişmeyecek teknolojisi blok zinciri olacak. Dijitalize edilmiş data ve öteki yaratıklar blok zinciri eliyle emin biçimde saklanıp aktarma edilebilecek. Bu sebeple blok zinciri ve bileşimli zeka ekosistemlerin merkezinde yer alacak."

Gemlik tesisinde robotlar fariza başında

"Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği bulunan Togg Gemlik tesislerinde inşaatın başladığı 18 Temmuz 2020'den itibaren ilk evvela mefruşat ihya emekleri yapıldığını aktaran Karakaş, toplanmış 1 milyon 200 bin metrekare açıkça düzlük dair düz yazı edilen tesislerin toplanmış 44 bin nüsha mefruşat ihya kolonu dair düz yazı edildiğini bildirdi.

Yaklaşık 2 bin ferdin fariza meydana getirdiği şantiyedeki istihsal birimlerine bağlı çalışmaların Mayıs 2022'de tamamlanmasının planlandığını, şu an bakımından 62 robotun kurulumuna başlandığını tamlayan Karakaş, şunları kaydetti:

"Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 böylece sınama üretimlerine başlayacağız. 2022 böylece da evvel hızlı istihsal aracımızı banttan indireceğiz. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının peşi sıra da 2023 yılının evvel çeyreğinde C segmentindeki evvel aracımız SUV pazara çıkacak. Akıllı cihazımız sektöre çıktığında, Avrupa kıtasında alışılmış sıfır müşterek bellik kabilinden imal edilmiş evvel çırılçıplak elektrikli SUV olacak. Ardından da gene C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri istihsal sırasına girecek."

Markamızın DNA'sında yer düzlük dualite ve uygulayım bilimi toy logomuzda buluşuyor

Gürcan Karakaş, 19 Aralık'ta duyurusunu bitirdikleri toy Togg logosunu da değerlendirdi.

Kullanıcı markası tevlit periyodunu tamamlamaktan talih duyduklarını ve toy logonun maşrık ile batının dü yönünün de anabolizma ettiğini deyim fail Karakaş, "Logomuz, Togg'un hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleri sebebiyle teknolojiyi ve insanı, bugünün ve yarının kesişim noktasında müşterek araya getiren müşterek uygulayım bilimi firması bulunduğunu vurguluyor. Logomuzdaki dualite teması ise maşrık ve garp kültürlerinin ussal ve birey dünyalarını harmanlayarak farklılaşmamızın temel noktasını oluşturuyor." dedi.

"Fiyatlar teklifsizce yanmalı C segment SUV ile kompetitif olacak"

Karakaş, Togg'un fiyatına bağlı müşterek istifham dair şunları kaydetti:

"Rekabetçi olabileceğimizi düşünüyoruz. Biz yola çıktığımız andan itibaren 2023'te pazara girdiğimizde vatanımızda en çok satılan C segment SUV'ların elektrikli anahtar olamayacağını düşündüğümüzden ekolojik ortam teklifsizce yanmalı araçlardan alışveriş oranı almamız icap ettiğini düşünülerek değme şeyi planladık. Dolayısıyla 'günümüzde şayet C segmentinde müşterek SUV'un rekabetçiliğiyle rakiplik edebilir misiniz' sanarak sorduğunuzda 'evet, rakiplik edebiliriz.'"

Bir uygulayım bilimi firması kendisine otomotiv fuarlarına katılmadıklarını tamlayan Karakaş, 5-8 Ocak'ta, dünyanın en şişman Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022'de (Consumer Electronics Show) yer alacaklarını da bildirdi.

Gazeteciler tesisi gezdi

Öte yandan, Togg'un "Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği bulunan Gemlik tesisinin inşaatında çabucak sona yaklaşılırken, boyahane ve beden bölümlerinin geçek kurulumu ile robotik istihsal bütünleşme çalışmalarına da başlandığı bildirildi.

Toplantı kapsamında, gazetecilere organizasyon turu yaptırılarak, icraat dair bilim verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ