USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TOGG'un etkisiyle elektrikli araçlarda yaygınlaşmanın ivme kazanması bekleniyor

Teknik Elemanlar Derneği İstanbul İl Başkanı Abdullah Karadağ, "TOGG projesini punt isteyerek sektördeki yatırımları eş müşterek takip ve zevahir çerçevesinde yönlendirmek gerekir." dedi.

TOGG'un etkisiyle elektrikli araçlarda yaygınlaşmanın ivme kazanması bekleniyor
26-02-2022 11:22
İstanbul

Teknik Elemanlar Derneği İstanbul İl Başkanı Abdullah Karadağ, akıbet senelerde değişik üreticilerin piyasaya girmesi, Türkiye’de nice acemi elektrikli anahtar modelinin satışa başlaması ve geçenlerde devreye girecek TOGG arabasının de etkisiyle elektrikli araçlarda yaygınlaşmanın ivme kazanacağını belirterek, "5 ile 10 sene ortada müşterek yaygınlaşma beklentisi realist olacaktır." dedi.

Abdullah Karadağ, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kaslı devletlerde elektrikli anahtar satı rakamlarının az henüz yıldan yıla hendesi biçimde katlandığını belirterek, 2020 senesinde yüzdelik 3 iken 2021 senesinde yüzdelik 6’ya yükseldiğini ve 2022 beklentisinin ise yüzdelik 10’un üstünde olabileceğini anlatım etti.

Karadağ, "Gelişmekte bulunan devletlerde gidiş az buçuk henüz farklıdır. Bu kabilinden devletlerde elektrikli anahtar kullanma payı anahtar maliyetinin dostça yanmalı vasıtaya uyarınca maliyetine, erke fiyatlarına, altyapıya, erke istihsal kapasitesine ve yükleme istasyonlarının yaygınlığı, yasalı mevzuat kabilinden faktörlere ilişkin olup kaslı devletlere uyarınca henüz azdır." dedi.

Türkiye’de elektrikli araçlarla ilgilendiren kendisine canlılık motoru, invertör, pil teknolojileri dair yatırımların anlaşılan müşterek etaba geldiğine ayraç fail Karadağ, "Lityum-iyon pil, pil ve inventör imalatına müteveccih çalışmalarda anlaşılan müşterek etaba gelinmiş durumdadır. Dolum (şarj) istasyonları da vatanımızda üretilebilmektedir. Ancak umumi kendisine piyasaya baktığımızda yazılım ve elektroniğin faziletkâr hızla gelişen teknolojinin belkemiğini oluşturduğunu görmekteyiz." sanarak konuştu.

Karadağ, hem dostça yanmalı bununla beraber elektrikli araçlarda değme güzeşte devir elektronik bileşenlerin sayısının mekanik bileşenlerin sayısına nispetle artmakta olduğuna ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Ülke kendisine elektronik ve yazılım dalında kalifiye planlar imal ederek bu bölgede varlığımızı göstermeliyiz. Dünyada bu mevzuda atılan adımlar vardır. Ülkemiz koşullarına uyarlanarak bizde de benzeri adımlar atılabilir. Özellikle dal aktörlerinin iş birliğini artırıcı adımlar iri ehemmiyet bildirme etmektedir. Özellikle TOGG projesini de punt isteyerek sektördeki yatırımları eş müşterek takip ve görünüş çerçevesinde yönlendirmek gerekir. İrili ufaklı şirketlerin müşterek araya gelmiş şekilde kümeler oluşturmaları piyasaya ivme kazandırabilir."

" 5 ile 10 sene ortada müşterek yaygınlaşma beklentisi realist olacak"

Karadağ, elektrikli vasıtaların artması dair kılavuz devletlere bakılınca altyapıların oluşması, pil maliyetlerinin düşmesi, yükleme istasyon sayılarının artması, yasalı mevzuata sponsor seçim arttırma edilmesi evresinin az buçuk etraflıca sürdüğü fakat ilkin Tesla firmasının oluşturduğu rüzgârın da etkisiyle yaygınlaşmanın iri müşterek ivme kazandığını anlatım etti.

Son senelerde değişik üreticilerin piyasaya girmesi, Türkiye’de nice acemi elektrikli anahtar modelinin satışa başlaması ve geçenlerde devreye girecek TOGG arabasının de etkisiyle elektrikli araçlarda yaygınlaşmanın faziletkâr müşterek ivme kazanacağına dikkati çekici Karadağ, "5 ile 10 sene ortada müşterek yaygınlaşma beklentisi realist olacaktır." dedi.

Karadağ, sektörde eş müşterek görünüş ve takip eksikliğinin bulunduğunu aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Strateji ve görünüş ortaklığı sağlandığında öteki mesail da kendinden devir içerisinde çözülecektir. Uzun vadeli yatırımlarda değme paydaşın eş müşterek görünüş ve takip çerçevesinde işin müşterek ucundan tutması gerekmektedir. Aksi vaziyette anlaşılan bölgelerde baş döndürücü müşterek tomar rakiplik oluşurken öteki birtakımı bölgelerde tekelleşme yahut dışa bağımlık meydana gelmekte ve gelişimi yavaşlatmaktadır.

Her ne genişliğinde büyüklük kaynak projeleri kanalıyla anlaşılan müşterek dengeyi kurmaya çalışsa da bu ehliyetli değildir. Bu bölgede devletin çırçıplak maşer kurumlarının yardımı ile hususi sektörü, üniversiteleri ve öteki paydaşları eş müşterek gaye çevresinde birleştirmesi gerekmektedir. Resmi hüviyeti bulunan dizge odalarının bu açıdan görevi baş döndürücü büyüktür."

"Ortak cereyan ve ağır ezgi idman önemli"

Kamu ile hususi dal ortada köprüler nesir etmenin önemine ayraç fail Karadağ, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ödev hesabına getirebilirse hem ülkenin kalkınmasına bununla beraber üyelerinin istihdamına ve refahına iri müşterek yardım sağlanabilir. Ortak takip ve görünüş saptanırken memleketimiz insanı ve şartlarının dikkate katılması da önemli. Elektrikli vasıtaların bu derece öne çıkarılmasının sebebi, umumi açıdan bulunan vasıtaların hava üstündeki menfi tesirleri gösterilmektedir. Bu ve buna benzeri konulardaki ansızın ve romanesk kararlar ülkeye dokunca verebilir, insanoğlu unsurumuz kıygın olabilir."

Siyasi kaygılardan artma eş cereyan edebilme ve diyalog iklimi oluşturmanın mübrem bulunduğunu kaydeden Karadağ, evcil ve ulusal hızla gelişen teknolojinin gelişip artması düşüncesince de hepsi büyüklenme ve kuruluşların uyum süresince emek vermesi icap ettiğinin altını çizdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ