USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TÜBİTAK 4007 Fatih Bilim Şenliği başladı

TÜBİTAK, Fatih Belediyesi ve Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yaşama geçirilen "TÜBİTAK 4007 Fatih Bilim Şenliği" başladı.

TÜBİTAK 4007 Fatih Bilim Şenliği başladı
23-09-2021 15:21
İstanbul

TÜBİTAK, Fatih Belediyesi ve Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yaşama geçirilen "TÜBİTAK 4007 Fatih Bilim Şenliği" başladı.

Fatih Mimar Sinan Stadı'nda süregelen etkinliğin açılışına Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ile öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programda "Robot Mini Ada" kabilinden ortak tanıtım gösterisi gerçekleştirildi. Sifigu Bilim Kulübü öğretmenleri kabilinden meydana getirilen aktiflik ufaklıklara cıvıl cıvıl anlamış olur yaşattı.

Stantlarda oluşturulan türlü atölyelerde ise ufaklıklara ilmî icraat gösterildi.

"Yarının vizyonuna akla yatkın icraat gerçekleştirmek zorundayız"

Programın açılışında mütekellim Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, dirim şartlarının çabucak değişmiş olduğu ortak dünyada evlatları yarının teknolojisine hazırlamaları icap ettiğini belirterek, "Çocuklarımızın seneler sonradan 'Bizi neye hazırladınız?' sorusuna akilane yanıt bulabilmemiz düşüncesince dünün birikiminden sabah yeli alıp bugünün şartlarını kullanarak yarının vizyonuna akla yatkın icraat gerçekleştirmek zorundayız." dedi.

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da zamanı bölgenin, tarihin o zamanına uyarınca şişman ortak mühendislik örneği olduğuna ayraç ederek, "Bu yapıları ayakta markajcı temeller o gün bilgi aşkı ile atık temellerdir. O günkü ilmî şartlarda aşırı erdemli uygulayım bilimi demektir." biçiminde konuştu.

Turan, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Sultanahmet'i, Süleymaniye'yi yahut Ayasofya'yı zaman mensur etmeye kalksak üstelik hakeza ortak mühendislik bugünkü şartlarda bile hakkıyla aşırı güç ortak iş. Dolayısıyla bu, şişman ortak aşkla karılmış ve harçla atılmış. Bu topraklar, ilkin Fatih, İstanbul nice bilgi insanı yetiştirmiş, en ehemmiyetli bilgi insanlarından Ali Kuşçu ile ilişik Fatih'te sert aşırı yerimiz, mekanımız var."

56 işlik ve 3 konferanstan oluşan aktiflik 25 Eylül'de sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ