USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tümüyle evcil ana paraya dönüştü, önceki işi Hürjet ve MMU olacak

Havacılık ve savunma endüstrisine Türk-İngiliz ortaklı kendisine yardım sağlayıcı BNA, yola yüzdelik 100 Türk sermayeli Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri kendisine bitmeme edecek.

Tümüyle evcil ana paraya dönüştü, önceki işi Hürjet ve MMU olacak
25-12-2022 13:09
Ankara

Havacılık ve savunma piyasasına Türk-İngiliz ortaklı şekilde ulama sağlayıcı BNA, yola yüzdelik 100 Türk sermayeli Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri şekilde bitmeme edecek, Hürjet ve Milli Muharip Uçak (MMU) planlarına ulama sağlayacak.

Nurol Holding ve İngiliz BAE Systems ortaklığı şekilde çalışkanlık yayınlayan savunma ve havacılık firması BNA'da katılma yapısı değişti. BAE Systems'ın yüzdelik 49 hissesinin Nurol Holding'e devriyle şirket, Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ ismi ve yüzdelik 100 Türk sermayeli şekilde bitmeme edecek.

Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ Genel Müdürü Eray Gökalp, AA muhabirine, firmanın toy yapısının sağlayacağı avantajlar, bitmeme fail ve planlanan planlara ilişikli açıklamalarda bulundu.

Nurol-BAE Systems kuma girişiminin 2016 yılının ikinci yarısında faaliyetlerine başladığını tabir fail Gökalp, bu katılma süresince, şirkette havacılık dalının mecburi kıldığı topu topu altyapının başarıyla kurulduğunu, hedeflenen nazik teknolojilerin kazanımı düşüncesince yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Son dönemde, hem Türkiye'de faziletli müşterek ivmeyle geliştirilmekte bulunan toy çocuk havacılık teknolojilerinin, bununla birlikte BAE Systems'ın faziletli ekleme değeriyle başlatılarak sürdürülen ecnebi toy çocuk havacılık programlarının sığa ihtiyaçlarının, sektörde şimdi çalışan peyda etmek hesabına rastgele dü ortağın da odağını yeni baştan gözden geçirmesini mecburi bir duruma getirdiğini vurgulayan Gökalp, şu biçimde konuştu:

"BNA'nın iş stratejisi, rastgele dü ortağımızın da değerlendirmeleri ile baştan şekillendirilmek az daha yeni baştan ele fiş ve katılma dönemi müzakereleri sonunda başlatıldı. BAE Systems, Türkiye pazarındaki stratejisi ile ahenkli olarak, topu topu hisselerini Nurol Holding'e havale üzerine oydaş oldu. Böylelikle, rastgele dü kuma da zat stratejilerine akla yatkın yolu belirleyerek Türk havacılık sektörüne değişik ulama sağlamaya bitmeme ika uğrunda anlaşmaya vardılar. Ancak senelerce açılan bu altın ve çelimli işbirliği, havacılık sektöründe ayrımlı platformlarda ve akla yatkın zamanlamada yeni baştan alevlendirmek az daha rastgele devir bitmeme edecektir. Nurol Holding, savunma ve havacılık sektöründeki ulusal hamleye aldırmaz tükenmek üzere, gelişen teknolojileri yakından kovuşturma etmekte, muktezi yatırımları yapmakta ve daima gelişmeyi hedeflemektedir. Nurol Holding, savunma sanayisinde FNSS, Nurol Makina, Nurol Teknoloji kabilinden esaslı ve güzel girişimlerinin beraberinde ülkemizin önceki 100 salname havacılık arzusu ve doğacak hedeflerinde en çalışan biçimde katkıyı getirmek az daha BNA'ya bulunan liberalizm ve desteğini temdit kararlığındadır. Yüzde 100 evcil kapital yapısıyla zımnında bitmeme fail şirketimiz, hem Nurol Holdingin çelimli repertuvar ve altyapısıyla, bununla birlikte büsbütün evcil ve nitelikli mühendislik iş gücüyle, Savunma Sanayii Başkanlığının stratejilerine akla yatkın müşterek biçimde Türk havacılık ve savunma sanayisi planlarına dayanak noktası sağlamaya bitmeme ediyor. Sektörel deneyimimizin Nurol Grubunun çelimli yapısıyla birleşmesi ve sonunda savunma sanayimize evcil katkının en yukarı kurda sağlanabilecek olması hepimizi heyecanlandırıyor."

- orijinal analizör artacak, uygulayım bilimi ülkede kalacak

Hisse dönemi sonra firmanın ismi ve logosunun baştan sona değiştiğini tamlayan Gökalp, "Yeni unvanımız, şirketimizin iş odağıyla ahenkli olarak, Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ (Nurol Controls & Avionics Systems-Nurol CAS) şekilde belirlendi. Yönetim Kurulundaki 7 üyemizin hepsi Nurol Holdingin muhterem yöneticilerinden ve sektörde görmüş geçirmiş hevesli kişilerden oluşacak." dedi.

Gökalp, devim bilimi ve elastiki yapıyı, inovatif düzentileme yaklaşımını, bulunan kapital ve insanoğlu kaynaklarını şimdi da geliştirerek bitmeme edeceklerini tabir etti. Gökalp, "Karar mekanizmalarımızın şimdi aceleci işleyeceği, BNA kurgusundaki hedefleri ön planda epilepsi hemen havacılık dalında değil, feza ve başka savunma sanayi platformlarında yenilikçi, kompetitif ve güvenli çözümlere odaklanacağımız müşterek fasıl olacak." sanarak konuştu.

Yüzde 100 ulusal müşterek işbirliği yapısının sağlayacağı avantajlara değgin ise Gökalp, "Savunma sektöründeki en ehemmiyetli meselelerden biri, dışa bağımlılığı ortadan kaldırarak ülke içre ibdai mahsul ve analizör oluşturmak. Yüzde 100 evcil müşterek işbirliği olduğumuzda bunu getirmek ve ortaya çıkan değişen teknolojinin devletimizde kalmasını getirmek baş döndürücü şimdi mümkün. Öte taraftan bazısı amaç devletlerde Türk savunma sanayisi ürünlerine bulunan merakı değerlendirmek mümkün. Zamanı ulaştığında zat tasarımımız bulunan bazısı mamüllerin bu devletlerde de istihsal altyapısını ihdas etmek bu pay yapısıyla baş döndürücü şimdi emeksiz olacaktır. Nurol Holdinge ilişikli kuruluşlarının, gayrimeskûn el altında ülke haricinde kurmuş bulunduğu iş birliklerinin de bizlere yardımı müşterek tomar olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- Hürjet teslimatları başladı

Şirketin kuruluşunda havacılıkta güven kritiklik seviyesi faziletli bulunan kontrol, özerklik ve bazısı aviyonik sistemlere odaklandıklarını özetleyen Eray Gökalp, bu çalışkanlık alanları kapsamında arama teknolojileri altında yazılım ve tesisat derin pervaz kontrol, motosiklet arama ve fariza arama sistemleri ilkin peyda etmek üzere, başka tayyare sistemleri arama birimleri, uçucu kabini arama üniteleri ve arttırma şekilde yakıt, hidrolik, iklimlendirme cümle madun birimlerinin geliştirilmesine müteveccih icraat yaptıklarını söyledi.

Almanya'ya ihracatı kapsayan, baş döndürücü gayeli doğal kavara türbin motosiklet arama sisteminin geliştirmesini tamamlayıp MTU-Safran ortaklığı ile müesses AES firmasına teslimatları tamamladıklarını tabir fail Gökalp, Uçuş Kontrol Sistemi teknolojileri geliştirilmesi düşüncesince bilhassa pervaz arama bilgisayarı ve deli dolu uçucu kumandaları ile ilgilendiren enfrastrüktür ihya çalışmalarına derin himmet ve pınar harcadıklarını belirtti.

BAE Systems'ın İngiltere'de yürüttüğü "sanal gerçeklik" tabanlı insanoğlu makina arayüzü madun bina ihya ve bazısı insansız iklim ara bulucu konsepti emek harcamaları ile araştırı ihya planlarında arazi aldıklarını dile getiren Gökalp, "sanal gerçeklik" ihya projesi ile BAE Systems Chairman Ödülleri'nde "Business Leader" ödülüne müstahak görüldüklerini aktardı.

FNSS düşüncesince keyif strateji ve arama sisteminin ihya projesinin onama evresine geldiğini bildiren Gökalp, şunları kaydetti:

"Hali el altında Hürjet programı düşüncesince aviyonik arama panelleri ihya kapsamında TUSAŞ'a huzur mahsul teslimatlarımıza başlamış durumdayız. Milli Muharip Uçak Programı kapsamında gene TUSAŞ'a mahrukat sistemleri cümle mühendisliği desteği sağladık ve aviyonik sistemler ile ilgilendiren şekilde bilirkişi mühendislik desteği çalışmalarımız bitmeme ediyor. Yakıt cümle birimlerinin yerlileştirme planlarında arazi edinmeyi hedeflemiş durumdayız. Verdiğimiz ayrışık tekâlif var. Ülkemizdeki havacılık programlarında şimdi müşterek tomar arazi onama etmek ve ekleme bedel getirmek az daha yaptığımız ve derece derece küsurat girişimlerimizin DOĞRU çağda çıktılarını görmeyi dilek ediyoruz."

Gökalp, AR-GE gayeli başlattıkları Alesta adlı insansız iklim ara bulucu kavram çalışmasının arama ve özerk teknolojiler düşüncesince baş döndürücü dobra müşterek ortam oluşturduğunu tabir ederek, bu platformu şimdi çalışan kullanarak, cümle uygulayım bilimi tedbir seviyelerini artırmayı planladıklarını kaydetti.

Eray Gökalp, arama ve özerk sistemler mevzusunun infaz endüstrisi müşterek tomar olduğundan, geliştirdikleri altyapıyla, havacılığın indinde otomotiv, feza sanayisi kabilinden ayrımlı çıplak ve askeri platformlarda da arazi edinmeyi amaçladıklarını vurguladı.

- Almanya ve İngiltere ihracatlarını yollama hedefi

Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemlerinin, havacılık, feza ve savunma sanayisinin gerekseme duyduğu, hâlâ teşebbüste bulunulmamış ve dışa bağımlılığı idame eden nazik teknolojileri ülkeye vermek düşüncesince çalışacağını dile getiren Gökalp, toptan rakiplik gücüne başarmış ve geliştirdiği ürünler ile dış satım yapabilen müşterek kululuş peyda etmek hedefleriyle zımnında bitmeme edeceğini söyledi. Gökalp, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ana hedefimiz, devletimizde çabucak gelişen havacılık, feza ve savunma programları için, odaklandığımız teknolojiler ile, ana cümle üreticilerimizin güvenli ve nitelikli madun yüklenicisi olabilmek. Bunu gerçekleştirebilmek ve sürdürülebilir bir duruma getirebilmek hesabına muktezi kurumsal adımları atacağız. Almanya ve İngiltere'ye hazırlamaya başladığımız dış satım niteliğindeki projeleri, şimdi da uzun uzadıya sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bu manada kululuş yeteneklerimizi ve ürünlerimizi tanıtabilmek düşüncesince ilgilendiren kümelenme, fuar ve etkinliklerde arazi alacağız. Üniversite sanayi iş birliklerimizi, ilmî toy yaklaşımlar üretme, araştırma-geliştirme projelerimize dayanak noktası ve nitelikli insanoğlu deposu yetiştirme gayeli şekilde genişleteceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ