USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türk bilgelik insanlarından yerel ve ulusal nanoteknolojik malzemeler düşüncesince kuvvet birliği

TÜBİTAK yardımıyla kurulan Bilkent UNAM liderliğinde 20 ortağın toprak almış olduğu A1 platformu, "milli uçak", "yüksek kalitede ekranlar" kadar iklim düşüncesince ciddi ciddiyete ehil 60 ayrımlı nanoteknoloji tabanlı malzemenin geliştirilmesi düşüncesince göreve başladı

Türk bilgelik insanlarından yerel ve ulusal nanoteknolojik malzemeler düşüncesince kuvvet birliği
08-12-2021 13:25
Ankara

Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) Direktörü Prof. Dr. Hilmi Volkan Demir, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Bilkent UNAM liderliğinde, TÜBİTAK çeşidinden nazik efdal teknolojilerin kazandırılması amacıyla desteklenen TÜBİTAK 1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında, 60 milyon liranın hakkında hissedar kaynak ile emek vermek yürüttüklerini tabir etti.

Bu fonu kullanarak, diyar düşüncesince nazik teknolojiler yetiştirmek amacıyla Bilkent Üniversitesi UNAM liderliğinde, Türkiye'nin en ehemmiyetli lokomatif uran kuruluşları bulunan TUSAŞ, Vestel ve Şişecam ile Bilkent, Eskişehir Teknik, Abdullah Gül (AGÜ) ve TOBB ETÜ üniversiteleri ile iri hissedar grup bulunan A1-Platformu'nu kurduklarını özetleyen Demir, takımda başkaca Ar-Ge eşkin şirketleri ile 20'ye DOĞRU hissedar kurumla kuma çalıştıklarını belirtti.

Ekiplerinin, "nanomalzemeler", "şeffaflar", "yapısallar", "aviyonik ekranlar" ve "ileri cıncık teknolojileri" iktisap etmek az daha birbirini besleyici 5 dalda icraat yürüttüğünü aktaran Demir, "Bu programın tetiklediği nihai, taraf ve boşluk iktisap etmek az daha 60'ın hakkında ürünün teknolojisi geliştirilecek. Buradan muhtemel ülkemize eklenmiş kıymeti iyice efdal gereç teknolojilerini sağlamak. Bunun değişik buluş belgesi uygulamaları olacak ve nedeniyle buluş belgesi portföyü ile bu arada ülkemize öz dallarında lokomatif bulunan bu şirketlerimize nazik teknolojileri kazandırmış olacağız." dedi.

Demir, "Dört sene zarfında A1 ekibi paydaşlarıyla TÜBİTAK 1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı'nda kazandırılan aşırı sayıda uygulayım bilimi ilkin defans sanayi, dayanabilen istihlak ürünleri, elektronik, cıncık iktisap etmek az daha muhtelif sektörlerde eklenmiş giranbaha efdal uygulayım bilimi ürünleri adına dirilik bulurken diyar ekonomisine aracısız ulama yaratacak." bilgisini verdi.

Hilmi Volkan Demir, platformun, diyar ekonomisine milyarlarca dolar ulama vermesinin beklendiğini tabir etti.

Kokpitler içindeki mekanik bileşenlerden transparan malzemelere

Milli uçakta da kullanılacak, kokpiti kuşatan asetat çatı kanopilerin hakkında evcil ve ulusal özellikler vermek düşüncesince geliştirileceğini tamlayan Demir, "yapısallar" ismini verdikleri hususi nanokompozit gereç grubunda ise kokpitler içindeki değişik mekanik bileşenlere müteveccih emek vermek yürütüldüğünü, bunun düşüncesince TUSAŞ ve UNAM'ın DOĞRU teşrikimesai zarfında çalıştığını bildirdi.

Nanokristallerin evcil ve ulusal üretimi geliştirildi

Prof. Dr. Demir, iletişim, navigasyon, çabucak hissedar tomar sistemin görüntülenmesi ve yönetimi ve ferdî işlevleri yapmak düşüncesince uçaklara takılan yüzlerce cümle anlamına gelebilecek "aviyonik" ekranların, gene kokpitler düşüncesince nazik bulunduğunu dile getirerek, şu detayları verdi:

"Bu akıbet teknolojik noktaya giderken kere hakkında önemsiz boyut ekran, televizyon, dijital belirtke paneli, makine paneli kabil değişik çıktılarıyla ve en böylecene da aviyonik uygulamaya mevzun bulunan nanokristal nitelik teknolojisinin hususi görüntülük teknolojilerini yetiştirmek az daha çalışıyoruz. Ekranların içine nitelik standardını arttırmak düşüncesince nitelik transformatör adına nanokristaller yerleştiriyoruz. Normalde bu nanokristaller, taşınmazlar dışından satın alınıyor. Platform adına görüntülük teknolojileri ile mevzun bulunan nanokristalleri geliştiriyoruz. Bu altyapıdan yaptığımız filmleri hissedar monitör ekranının arkasına yerleştirdiğimizde seyircilere aşırı şimdi enerjik elvan sunabiliyoruz."

Yüksek teknolojili ekranlar düşüncesince geliştirdikleri yarıiletken nanokristallerin AGÜ ve UNAM iş donanmasında ticari sürece ulaştığına ayraç fail Demir, "Şu an bu teknolojiyi, iri ölçekli adına üretebiliyoruz. Bir litre bünyesinde 50 gr. nanokristal nitelik transformatör elde ediyoruz. Bu tahminî 50 televizyonda nitelik transformatör adına kullanabiliyor. Böylece kuantum gereç teknolojileriyle hem görüntülük uygulamaları düşüncesince hem öteki dayanabilen istihlak icraat düşüncesince girdi sunabiliyoruz." sanarak konuştu.

"Aviyonik" görüntülük teknolojisinin sanayiye çevrik uygulaması düşüncesince AGÜ'de Doç. Dr. Evren Mutlugün ile, Nanome isminde eşkin firmanın kurulduğunu aktaran Demir, bu mevzuda Vestel ile de DOĞRU iş birlikleri kurduklarını anlattı.

Demir, platformda görüntülük uygulamaları düşüncesince geliştirdikleri nanokristal nitelik teknolojisinin, Türk Patent ve Marka Kurumu çeşidinden kızılca madalya ile ödüllendirildiğini de bildirdi.

"Nitelikli Ar-Ge gücü yaratılıyor"

Prof. Dr. Hilmi Volkan Demir, yürüttükleri çalışmalara bağlı şu detayları verdi:

"Türkiye'nin etki-değeri efdal bilim, eklenmiş kıymeti efdal uygulayım bilimi ve kürevi ölçüde inovasyon düşüncesince yarayışlı ve giranbaha bilim imal ederek kompetitif olmasını, elden konuşu değil, bire hissedar sürede memleketimiz düşüncesince sosyal kâr ve kalifiye Ar-Ge iş gücü yaratmayı, üniversite-sanayi iş birliğinin de kuvvetiyle dip uygulayım bilimi yetiştirmek düşüncesince 'kar topu' tesiri tetiklemeyi ve arsıulusal ölçüde rakiplik fail toptan ürünleşme düşüncesince lazım yeteneği geliştirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye'ye 4 sene zarfında 5 değişik dalda nazik gereç teknolojilerini vermek düşüncesince çalışıyoruz.

Dört sene sürecek izlence zarfında uygulayım bilimi tedbir seviyesi 3, 4, 5 adına sınıflandırılan teknolojilerin 6, 7, 8, 9 seviyelerine çıkartılması ve bu halde katma-değerli efdal bu teknolojilerin evcil ve ulusal üretimi gayeli ülkemize kazandırılmasını hedefliyoruz. Bunlarla birlikte, programa karışma bulunan hepsi kurumların öz sektörlerindeki ibdai mamüllerin geliştirilmesi düşüncesince teknolojik kazanımlarının herhangi hissedar etapta kuma ve aşırı cepheli kâr sağlamasını amaçlıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ