USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı "Aziz Sancar Bilim Ödülü" verecek

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), icra ettiği çalışmalarla esenlik bilgi ve teknolojilerine arsıulusal kurda ehemmiyetli katkılarda bulunmuş dünyadaki bilgi insanlarına herhangi bir sene "TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü" verilmesini kararlaştırdı.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı
25-09-2021 11:56
Ankara

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TÜSEB) ihsanıhümayun yönetmeliğinde değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikteki değişikliğe göre, meydana getirdiği çalışmalarla keyif bilgelik ve teknolojilerine arsıulusal kurda ehemmiyetli katkılarda bulunmuş dünyadaki bilgelik insanlarına TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü verilecek. Toplam ihsanıhümayun miktarı 100 bin teklik olacak. Bu ödül, herhangi birlikte sene en çok dü insana verilebilecek. Ödülün dü insana verilmesi biçiminde toplanmış ihsanıhümayun miktarı adaylar ortada denktaş kendisine paylaştırılacak ve ihsanıhümayun alanlar eş bedel sayılacak.

Bu ödüle bire birlikte insan kabilinden en çok üç el müracaat yapılabilecek yada bire birlikte insan en çok üç el sözlü gösterilebilecek. Ödüle TÜBİTAK ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) kabilinden bilgelik yahut işlev ödülü kazanmış bilgelik insanlarıyla, darülfünun rektörlükleri, ilmî ve teknolojik bölgelerde çalışkanlık yayınlayan amme ve hususi kesim büyüklenme ve kuruluşları sözlü gösterebilecek.

TÜSEB Hizmet ve Teşvik Ödülü

Yönetmelikte meydana getirilen değişiklikle keyif bilgelik ve teknolojilerinin büyümesine faik hizmette bulunmuş dünyadaki şahıslara TÜSEB Hizmet Ödülü verilmesi de kararlaştırıldı. Bu ödüle ferdî müracaat imkanı bulunmamaktadır birlikte, bire birlikte insan en çok üç el sözlü gösterilebilecek. Aynı kurumların adaylar göstereceği daldaki ihsanıhümayun ise herhangi birlikte sene birlikte insana tanınmak gibi 50 bin teklik olacak.

Çalışmalarıyla keyif bilgelik ve teknolojilerine gelecekte arsıulusal kurda ehemmiyetli katkılarda bulunabilecek niteliklere ehil bulunduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği senenin önce gününde 40 yaşını geçmemiş bilgelik insanlarına ise TÜSEB Teşvik Ödülü verilecek. Bir ferdin en çok üç el başvurabileceği yada sözlü gösterilebileceği bu dalda herhangi birlikte sene en çok 5 insana ihsanıhümayun verilecek. Bu şahısların herhangi birlikte birine verilecek ihsanıhümayun miktarı 30 bin teklik olacak ve ihsanıhümayun alanlar eş bedel sayılacak.

Diğer ödüller

TÜSEB kabilinden başkaca herhangi birlikte sene Bilimsel Eser Teşvik Ödülü, TÜSEB hususi Ödülü, Sağlık Teknolojileri Prestij Ödülü ve başkaca TÜSEB Yarışma Ödülleri de verilecek.

Buna mucibince ise "Web of Science ve Core Collection" data tabanlarında belge şekli yazı kendisine tanımlanmış ve Türkiye adresli kurumlardan yayımlanmış arsıulusal ilmî araştırı makalesi sahibi Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı şahıslara TÜSEB Bilimsel Eser Teşvik Ödülü verilebilecek.

Bu dala, bulaşık kıymeti minimum 10 ve giysi dergilerde yayımlanmış araştırı yazıları ile müracaat yapılabilecek. Yayın başına verilecek toplanmış heveslendirme miktarı, 25 bin lirayı geçmemek gibi heveslendirme kapsamına alınacak dergilerin asgari bulaşık kıymeti dikkate alınarak Başkanlık kabilinden belirlenecek. Sağlık bilgelik ve teknolojileri dalında yenilikçi, münteşir tesiri olan, ek kıymeti yüksek, arsıulusal bölgede rakiplik enerjisini artıracak çalışmaların sahibi dünyadaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da TÜSEB hususi Ödülü verilebilecek. Bu ödül, bire birlikte insana en çok birlikte el verilecek ve ihsanıhümayun miktarı, 100 bin teklik ile onurluk ve nişancı kendisine verilecek.

Sağlık bilgelik ve teknolojileri dalında yenilikçi, münteşir tesiri olan, ek kıymeti efdal Türkiye'nin arsıulusal bölgede rakiplik enerjisini artıracak mamüllerin ve süreçlerin değerlendirilerek ödüllendirilmesi amacıyla Türkiye merkezli kapital şirketlerine ise TÜSEB Sağlık Teknolojileri Prestij Ödülü verilecek. Bu ödül, bire birlikte kapital şirketine en çok dü el kendisine onurluk ve nişancı gibi verilecek. Bu ihsanıhümayun düşüncesince müracaat alınmayacak.

TÜSEB kabilinden planlı yahut TÜSEB'in hissedar bulunduğu keyif bilgelik ve teknolojileri alanındaki yarışmalar sonucu önce üç sırayı meydan yarışmacılara yahut takımlara da TÜSEB Yarışma Ödülleri verilebilecek. Yarışmalar kararında herhangi birlikte vahit numara müsabakanın birincisine 60 bin lirayı, ikincisine 40 bin lirayı, üçüncüsüne ise 20 bin lirayı aşmamak gibi Başkanlık kabilinden belirlenecek oranda ihsanıhümayun verilebilecek.

Ödüllere bağlı duyurular, TÜSEB kabilinden belirlenen tarihlerde kurumsal genel ağ sitesinde yayımlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ