USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı "Aziz Sancar Bilim Ödülü" verecek

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), meydana getirdiği çalışmalarla esenlik bilgelik ve teknolojilerine arsıulusal kurda ehemmiyetli katkılarda bulunmuş dünyadaki bilgelik insanlarına değme sene "TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü" verilmesini kararlaştırdı.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı
25-09-2021 11:56
Ankara

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TÜSEB) rütbe yönetmeliğinde değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikteki değişikliğe göre, meydana getirdiği çalışmalarla esenlik bilgi ve teknolojilerine arsıulusal kurda ehemmiyetli katkılarda bulunmuş dünyadaki bilgi insanlarına TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü verilecek. Toplam rütbe miktarı 100 bin teklik olacak. Bu ödül, değme sene en çok dü insana verilebilecek. Ödülün dü insana verilmesi gibi mecmu rütbe miktarı adaylar ortada denktaş yerine paylaştırılacak ve rütbe alanlar eş bedel sayılacak.

Bu ödüle bire müşterek ad çeşidinden en çok üç defa müracaat yapılabilecek veya bire müşterek ad en çok üç defa sözlü gösterilebilecek. Ödüle TÜBİTAK ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) çeşidinden bilgi yahut misyon ödülü kazanmış bilgi insanlarıyla, darülfünun rektörlükleri, ilmî ve teknolojik bölgelerde çalışkanlık yayınlayan amme ve hususi bölüm kasıntı ve kuruluşları sözlü gösterebilecek.

TÜSEB Hizmet ve Teşvik Ödülü

Yönetmelikte meydana getirilen değişiklikle esenlik bilgi ve teknolojilerinin büyümesine faik hizmette bulunmuş dünyadaki şahıslara TÜSEB Hizmet Ödülü verilmesi de kararlaştırıldı. Bu ödüle ferdî müracaat imkanı bulunmamaktadır birlikte, bire müşterek ad en çok üç defa sözlü gösterilebilecek. Aynı kurumların adaylar göstereceği daldaki rütbe ise değme sene müşterek insana tanınmak kabilinden 50 bin teklik olacak.

Çalışmalarıyla esenlik bilgi ve teknolojilerine gelecekte arsıulusal kurda ehemmiyetli katkılarda bulunabilecek niteliklere ehil bulunduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği senenin önce gününde 40 yaşını geçmemiş bilgi insanlarına ise TÜSEB Teşvik Ödülü verilecek. Bir ferdin en çok üç defa başvurabileceği veya sözlü gösterilebileceği bu dalda değme sene en çok 5 insana rütbe verilecek. Bu şahısların değme birine verilecek rütbe miktarı 30 bin teklik olacak ve rütbe alanlar eş bedel sayılacak.

Diğer ödüller

TÜSEB çeşidinden başkaca değme sene Bilimsel Eser Teşvik Ödülü, TÜSEB hususi Ödülü, Sağlık Teknolojileri Prestij Ödülü ve başkaca TÜSEB Yarışma Ödülleri de verilecek.

Buna layıkıyla ise "Web of Science ve Core Collection" data tabanlarında belge çeşidi yazı yerine tanımlanmış ve Türkiye adresli kurumlardan yayımlanmış arsıulusal ilmî araştırı makalesi sahibi Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı şahıslara TÜSEB Bilimsel Eser Teşvik Ödülü verilebilecek.

Bu dala, el kıymeti minimum 10 ve beden dergilerde yayımlanmış araştırı yazıları ile müracaat yapılabilecek. Yayın başına verilecek mecmu isteklendirme miktarı, 25 bin lirayı geçmemek kabilinden isteklendirme kapsamına alınacak dergilerin asgari el kıymeti dikkate alınarak Başkanlık çeşidinden belirlenecek. Sağlık bilgi ve teknolojileri dalında yenilikçi, yayılmış tesiri olan, ek kıymeti yüksek, arsıulusal bölgede rakiplik enerjisini artıracak çalışmaların sahibi dünyadaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da TÜSEB hususi Ödülü verilebilecek. Bu ödül, bire müşterek insana en çok müşterek defa verilecek ve rütbe miktarı, 100 bin teklik ile onurluk ve menşur yerine verilecek.

Sağlık bilgi ve teknolojileri dalında yenilikçi, yayılmış tesiri olan, ek kıymeti erdemli Türkiye'nin arsıulusal bölgede rakiplik enerjisini artıracak mamüllerin ve süreçlerin değerlendirilerek ödüllendirilmesi amacıyla Türkiye merkezli kapital şirketlerine ise TÜSEB Sağlık Teknolojileri Prestij Ödülü verilecek. Bu ödül, bire müşterek kapital şirketine en çok dü defa yerine onurluk ve menşur gibi verilecek. Bu rütbe düşüncesince müracaat alınmayacak.

TÜSEB çeşidinden planlı yahut TÜSEB'in hissedar bulunduğu esenlik bilgi ve teknolojileri alanındaki yarışmalar sonucu önce üç sırayı düzlük yarışmacılara yahut takımlara da TÜSEB Yarışma Ödülleri verilebilecek. Yarışmalar kararında değme müşterek müsabakanın birincisine 60 bin lirayı, ikincisine 40 bin lirayı, üçüncüsüne ise 20 bin lirayı aşmamak kabilinden Başkanlık çeşidinden belirlenecek oranda rütbe verilebilecek.

Ödüllere bağlı duyurular, TÜSEB çeşidinden belirlenen tarihlerde kurumsal genel ağ sitesinde yayımlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ