USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye, uzaydaki gücünü Washington’a taşıyor

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek bulunan dünyanın en şişman peyk fuarı Sattellite 2022'e bu sene Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türksat ve Profen firmaları ile baş başa katılarak emisyon yapacak.

Türkiye, uzaydaki gücünü Washington’a taşıyor
19-03-2022 09:47

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek bulunan dünyanın en şişman peyk fuarı Sattellite 2022'e bu sene Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türksat ve Profen firmaları ile baş başa katılarak emisyon yapacak. Geçtiğimiz sene hizmete giren Türksat 5A ve bu sene hizmete girecek bulunan Türksat 5B ilkin iktisap geçirmek az daha 5'nci döl uydularının gücü ile fuara katılacak Türksat, öz üretimi bulunan PeycON duyarga ailesiyle fuarda destan gösterecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Yeni Nesil Elektrikli Haberleşme Uydusu, TÜRKSAT 6A ve GÖKTÜRK Yenileme peyk projeleriyle ABD'de görücüye çıkaracak. PROFEN, Nspector serisi çeşitlilik analizörleri, PTA serisi mobil duyarga ile XY kurallı duyarga sistemlerinin yanı esna peyk toprak istasyonları, data merkezleri, çevir sesi el işi ve fesih denli merkezlerin monitör, arama ve yönetimine imkân tanıdığı bulunan “Visionic” denli Ar-Ge ürünleri ile fuarda toprak alacak.

Fuar 22 - 24 Mart tarihleri arasında

Dünyanın en şişman peyk üreticileri ve peyk operatörlerini borda bordaya araya getiren Satellite 2022 Fuarı 22-24 Mart tarihleri ortada ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek. Otuz yılı fazla süredir peyk teknolojileri piyasasından fevk dozaj yöneticiler, mühendisler, hükümet yetkilileri ve ticari müşterileri borda bordaya araya getirerek bu sektörün problemlerine kuma analizör aranan etkinlikte bu sene dijitalleşme ve yenilikçilik çağlarında endüstrinin geleceği ve toy iş fırsatları tartışılacak. Sektörün en ehemmiyetli oyuncularının toprak alacağı fuarda Türkiye; peyk ve peyk sistemleri dalında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, TÜRKSAT, ve PROFEN ile çıkartma yaparken geliştirdikleri çözümlerle trilyon dolar büyüklüğe cemaat sektörden elan şişman hisse edinmeyi hedefliyor.

Türkiye'nin peyk ihracatçısı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yeteneklerini sergileyecek

Yer Gözlem ve Keşif Uyduları, Haberleşme Uyduları projeleri ile cemaat bulunduğu Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde uyduların ve ulusal sistemlerin imtihan faaliyetlerini oluşturan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ulusal uzay sistemlerinin yerel yerine geliştirilmesi ile dizayn verilerinin indinde imtihan verilerinin de ülkede kalmasını sağlıyor. Türkiye'nin ulusal uzay programına ulama sunan ve geçtiğimiz sene önce peyk ihracatını oluşturan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin, 2024 senesinde konfirmasyon edilecek bu uydusu Ka Band'da HTS yerine isimlendirilen faziletli data depar belgesi kapasitesine cemaat olacak ve büsbütün elektrikli tepi sistemi ile donatılacak.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın GÖKTÜRK Yenileme Uydusu Geliştirme Projesi ile Türkiye'nin faziletli çözünürlüğünde bulunan görüntüleme ihtiyacının karşılanmasında anne müteahhit bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türkiye'nin Yerli Milli İlk Haberleşme Uydusu TÜRKSAT 6A'dan edinmiş bulunduğu yetenekleri de fuarda arsıulusal iştirakçilerin zevkine sunacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii iştiraki bulunan GSATCOM ile 2019 senesinde geliştirmeye başladığı faziletli depar belgesi gücüne sahip, büsbütün elektrikli toy döl tanıtma peyk ailesine müteveccih görüşmeler de gerçekleştirecek.

Kotil: “Tam özgür uzay ekosistemi düşüncesince çalışıyoruz”

Satellite Show 2022 fuarı kendince görüşlerini paylaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil meydana getirdiği açıklamada “Havacılıkta bulunduğu denli uzay sistemleri planlarında de ülkemizin mürşit firması yerine faaliyetlerimize bitmeme ediyoruz. Satellite Show 2022, evren genelinde bu sektördeki gelişimleri yakından izleme geçirmek ve ülkemizin bu alandaki geldiği sonuç hali evren kamuoyuna aktarma geçirmek düşüncesince ehemmiyetli borda bordaya fırsat. Uzay dalında ülkemizin gereksinimlerini ulusal ve yerel imkanlarla karşılamanın ötesine geçerek, bu bölgede önce ihracatı 2021 yılı içinde gerçekleştirdik. Ülkemiz bundan sonra havacılık ve uzay dalında dünyanın stratejik ülkelerinden bir tanesi ve elan toy başladık diyebiliriz. Uzay dalında gerçekleştireceğimiz elan aşırı projelerimiz var. Tam özgür havacılık ve uzay ekosistemi düşüncesince çalışmalarımıza himmet kesmeden bitmeme edeceğiz. Satellite Show 2022, evren genelinde bu sektördeki gelişimleri yakından izleme geçirmek ve ülkemizin bu alandaki geldiği sonuç hali evren kamuoyuna aktarma geçirmek düşüncesince ehemmiyetli borda bordaya fırsat” dedi.

Türksat 5B Dünya'ya Açılıyor

Türksat, fuara kalaba vesait düşüncesince denizde ve karada peyk yoluyla ekonomik, okunabilen görev imkanı verici ve Türksat çeşidinden üretimi meydana getirilen SOTM (Satcom On The Move) antenleri bulunan HidrON, TerrON ve AerON'un nısıf esna sırtta mobil Manpack çözümü MicrON ile yerini alacak. Türksat, başkaca güzeşte sene hizmete giren beşinci döl tanıtma uydusu Türksat 5A ve gene bu sene yazları hizmete girecek bulunan Türkiye'nin en çelimli uydusu Türksat 5B ile yerel ürünlerine müteveccih görüşmeler de gerçekleştirecek. Program kapsamında Türksat, hassaten yerel ve ulusal yerine ürünleriyle maksat pazarlardaki etkinliğini artırmayı, toy pazarlara açılarak, çalışkanlık sahalarında cemaat bulunduğu birikimini iklim haricinde gerçekleştireceği toy projelerle sınırları aşmayı planlıyor.

Ertok: “Türksat, en çelimli ve güvenli sağlayıcı”

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türksat'ın da peyk endüstrisi düşüncesince en kalaba ve en faziletli gelirli bölgede toprak aldığına ayraç ederek, Türksat'ın MENA ve Ortadoğu bölgesinde satcom çözümleri düşüncesince en çelimli ve en güvenli verici olduğuna nazarıitibar çekti. Ertok, “Yeni döl GEO uyduları gelişen kapasiteleri ve yükselen tasarruf ömürleri ile potansiyelleri artıyor. Su kapsamda Türkiye'nin toy döl tanıtma uydusu Türksat 5B'yi de andıran sürede hizmete alacağız. 5B ile hem maruz hizmetler bununla beraber uçtan pöç iş modelleri artacak. Satellite 2022, bu kapsamda kalan kapasitemizi ve gücümüzü bu sektörün önde gelenlerine ve kamuoyuna aktarmamız açısından şişman ciddiyete sahip” dedi.

PROFEN, Yeni Nesil Anten Çözümleri, Visionic ve Nspector ile ABD'de

Uydu Haberleşme, Telekomünikasyon & Veri Merkezi, Savunma teknolojilerinde dalında önder firmalardan PROFEN, millî ve arsıulusal ihtiyaçlara yanıt verebilecek, ulusal imkanlarla geliştirilen çakılı ve mobilize X/Y ve Az/El Anten Sistemleri, Sabit ve Mobil Telemetri Yer İstasyonu çözümlerini sergileyecek. Uydu toprak istasyonları ve data merkezlerinin gözlem, arama ve yönetiminde makbul “Visionic” ürünün en toy sürümüne de fuarda toprak verecek bulunan PROFEN, PTA serisi Taşınabilir Antenler ve Gerçek Zamanlı Spektrum Analizörü “Nspector” ürünlerini de iştirakçilerin zevkine sunacak.

Havuzlu: “Dünyayla rakiplik edebilir durumdayız”

Satellİte 2022 kendince izahat işleyen PROFEN CEO'su önder Havuzlu, “Türkiye'nin peyk sistemleri ve toprak istasyonları dalında ulusal üreticisi konumunda bulunan PROFEN olarak, ulusal imkanlarla geliştirdiğimiz duyarga sistemlerimizi, evren çapında bölüm öncülerinin borda bordaya araya geleceği Satellite 2022'de sergileyeceğiz. Tasarımından üretimine ve Ar-Ge süreçlerine denli ağız ağıza yerel mühendislikle geliştirdiğimiz mahsul ve hizmetlerimizle evren ile rakiplik edebilir borda bordaya konumdayız. Ülkemizin uzay ve havacılık alanındaki yetkinlikleri herhangi borda bordaya güzeşte gündüz artıyor ve Türkiye bu aşamada toptan borda bordaya oyuncuya dönüşüyor. Satellite 2022'de ülkemizin bu bölgede mürşit şirketleriyle baş başa Türkiye'yi anabolizma etmekten sevinme duyuyoruz” ifadelerine toprak verdi.

Ali Nargüner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ