USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'nin teknoloji alanındaki dev projeleri birer birer yaşama geçiyor

Türkiye'nin sonuç senelerde özellikle defans endüstri peyda etmek kıl payı teknoloji alanındaki atılımları; fariza aldıkları nice alanda savaşların kaderini değiştirirken SİHA'lar, evvel tayyare gemisi TCG Anadolu ve TOGG kadar örneklerle meyvelerini vermeye başladı.

Türkiye'nin teknoloji alanındaki dev projeleri birer birer yaşama geçiyor
08-03-2022 12:48
İstanbul

Türkiye, akıbet çağda sağlıktan feza çalışmalarına, insansız iklim araçlarından (İHA-SİHA) elektrikli ve sürücüsüz evcil arabaya derece nice bölgede ehemmiyetli adımlar attı.

Son zamanlarda erdemli teknoloji mucip projeleri birer birer yaşama nâkil Türkiye, nice projeyi de DOĞRU gelecekte vitrine çıkarmaya hazırlanıyor. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye, akıbet çağda en baş döndürücü defans sanayindeki atılımları ile adından gır ettiriyor.

Türkiye'de imal edilen insansız iklim araçları bölgede ve dünyada oluşan askeri dengeleri değiştiriyor. Terör örgütü PKK ile savaşım bilhassa peyda etmek az daha Azerbaycan'ın Karabağ operasyonu ve Libya'da makbul İHA ve SİHA'lar, sahadaki dengeleri bu teknolojileri kullanan güçler lehine çevirirken kıtal tarihinde de dünkü ortak sahife açmış oldu.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türk İHA-SİHA'larının başarısını "Dünya savaşma tarihinde çevrilme yapacağını öngördüğümüz Bayraktar TB2 SİHA'lar, filolar biçiminde uçarak savaşma doktrinlerini değiştiriyor. Dünyada SİHA'lar ile kazanılan geçmiş kıtal Türk orduları çeşidinden kazanıldı. Şimdi hâlâ ati gidiyoruz. Kısa pistli gemilerden, tayyare gemilerinden kalkıp inebilen SİHA'lar ve insansız kıtal uçakları savaşma dalında çevrilme oluşturacak." laflarıyla açıklamıştı.

Türk İHA-SİHA'ları evren medyası çeşidinden da şişman dikkat gördü. İngiliz The Guardian İHA-SİHA'ların bölgedeki askeri dengeye çabucak değiştirdiğini yazarken Financial Times, Türkiye’nin yükselen ortak drone gücü kendisine SİHA dair ABD, İsrail ve Çin’e rakip bulunduğunu gündeme getirdi.

Milli Muharip Savaş Uçağı hangardan ağmak düşüncesince gündüz sayıyor

Türkiye'de defans sanayisinde ehemmiyetli gelişmelerden bir tanesi de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) çeşidinden Milli Muharip Savaş Uçağı dair yaşanıyor. Türkiye'nin iklim gücüne şişman ortak ulama meydana getirecek uçağın 2023'te hangardan inmesi, 2025-2026'da geçmiş uçuşunun yapılması ve 2028 yılından sonrada envantere alınması bekleniyor.

2014 yılından buyana TSK'ya görev sağlayan ATAK helikopterleri ise bire ortak sürede Pakistan ve Filipinler ordusunda çalışkan kendisine kullanılmaktadır ve apayrı ülkelerden de istem görüyor.

Türkiye hemen iklim da değil denizde de geliştirdiği teknolojilerle dünyanın dikkatini çekmeye bitmeme ediyor. Türkiye'nin en şişman askeri gemisi TCG Anadolu geçmiş uran seyrine çıkmaya hazırlanıyor. Çeşitli kara, hava, kükremek araçlarıyla ilerleyiş testleri yapılacak TCG Anadolu'nun bu senenin böylece teslimatı hedefleniyor.

Türkiye'nin insanlı ve insansız akıbet teknoloji esmer araçları ve cephane ürünleri de defans fuarlarında dikkat odağı oluyor.

TOGG Avrupa'nın çırılçıplak elektrikli geçmiş SUV'u olacak

Türkiye, Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile özlük arabası çoğaltma dair şişman ortak ara kıvrım etti. Elektrikli, irtibatlı ve dünkü çocuk TOGG, Gemlik'te 1,2 milyon metrekare bölgeye müesses fabrikada üretilecek. 2022'nin akıbet çeyreğinde banttan indiğinde Avrupa'nın çırılçıplak elektrikli geçmiş SUV'u unvanını borç TOGG bire ortak sürede 3'üncü seviyeye apiko özerk (sürücüsüz) ortak anahtar olacak.

Türkiye, elektrikli otomobillerin en eleştiri parçalarından bir tanesi bulunan pil üretimi dair da baş döndürücü ehemmiyetli ortak etap attı. TOGG ve Farasis ortaklığındaki Siro, plan bazlı mutluluk desteğinden de bilistifade kurulacak fabrikada pil hücresi ve parça üretimi yapacak. 30 bilyon teklik 15 gigavat zaman kapasiteli pil hücresi ve 19,8 gigavat zaman kapasiteli pil modülü yatırımı, Türkiye’nin elektrikli vesait ve mobilite ekosisteminin teknolojik dönüşümüne ulama sağlayacak.

Kovid-19 ile mücadeleye evcil teneffüs aleti ve TURKOVAC desteği

Türkiye, Kovid-19 salgının başlamasının arkası sıra hastalığın etmen bulunduğu kötü etkileri ortadan kapatmak düşüncesince teknolojiler geliştirmeye bitmeme etti. Sağlık Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde, Arçelik, ASELSAN, Baykar ve Biosys mühendislerinin seferberliğiyle geliştirilen Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı, Kovid-19 salgının geçmiş aylarında baş döndürücü yoğun yaşanmış bulunan teneffüs aleti hastalığına hal oldu. Cihaz, başkaca hemen Türkiye'deki değil dünyanın ayrımlı bölgelerine ihraç edilerek Kovid-19 hastalarına onma oldu.

Kovid-19 ile mücadeleye en ehemmiyetli katkılarından bir tanesi de evcil telkih TURKOVAC ile verildi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve kadrosu çeşidinden geliştirilen evcil aşı, dünyadan aşıya erişemeyen nice ülkeye de gönderiliyor.

Türk aldatmaca endüstrisi 50'nin üstünde envestisman aldı

Türkiye'de teknoloji dalında akıbet çağda yıldızı ışıldak sektörler ortada aldatmaca endüstrisi de arazi alıyor. Peak Games'in 1,8 bilyon dolara satılması ile dört başı mamur dünyada adından gır ettiren Türk aldatmaca endüstrisi hâlâ ahir süreçte de envestisman almaya bitmeme etti. Türkiye'de 2020'de en baş döndürücü envestisman meydan kol aldatmaca endüstrisi olurken 2021 senesinde da Türk aldatmaca sektöründe yekûn 50'nin üstünde envestisman gerçekleşti. 2021'in en şişman yatırımlarından bir tanesi de 155 milyon dolar ile Dream Games'in almış bulunduğu envestisman oldu.

Google Play'de 158 bin 96 aldatmaca yayıncısı ortada 2 bin 636'dan ortak tomar Türk yayımcı bulunurken, Google Play'de 424 bin 964 aldatmaca ortada Türk yayıncıların sunmuş bulunduğu 8 bin 890'dan ortak tomar aldatmaca bulunuyor. Türk yayıncılar ürettiği oyunlar bilhassa ABD Birleşik Devletleri'nde (ABD) en baş döndürücü indirilen oyunlar ortada arazi alıyor.

5G projeleri Türkiye'nin enformatik ihracatını 3'e katlayacak

Dünyada değişen teknolojinin geleceğini şekillendirecek en ehemmiyetli çalışmalardan bir tanesi kendisine 5G ön plana çıkıyor. Sürücüsüz otomobil, insansız fabrikalar ve engin cerrahi müdahale olanağı kabil dayanıklı baş döndürücü sektörde şişman transformasyon yaşatması muhtemel teknolojiye ön anahtar bulunan 5G ile ilişik Türkiye'de de icraat çaba kesmeden bitmeme ediyor.

AA muhabirine mütekellim telekom teknolojileri verim ve görev sağlayan firması GTENT'in dümen müesses üyesi İlhan Bağören, 5G'nin Türkiye'de de dünyada bulunduğu kabil sektörel manada şişman etkisinde bırakır yapacağının altını çizerek, "Şu anda Türkiye'nin enformatik ihracatının senede 2-3 bilyon dolar bulunduğunu düşünürseniz tığ bunu (5G ihracatı ile) 3'e katlamayı hedefliyoruz." dedi.

Turcorn'ların rakamları artıyor

Türk teknoloji şirketleri akıbet çağda elde ettikleri başarılarla birer birer Unicorn-Turcorn (1 bilyon dolar değerlemeye vasıl şirket) olmaya bitmeme ediyor. Oyun şirketlerinden Peak Games almış bulunduğu şişman yatırımla Turcorn olurken, Getir, Trendyol decacorn (10 milyarı dolarlık değerlemeyi aşan şirket) seviyesine ulaştı. Dream Games, Hepsiburada ve akıbet kendisine Insider Türkiye'nin Turcorn kendisine ışıldak yıldızları biçimine geldi.

Türkiye'de akıbet çağda feza emekleri dalında da ehemmiyetli adımlar atıldı. 2018 senesinde Resmi Gazete'de arazi meydan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türkiye Uzay Ajansı, Türkiye'nin Milli Uzay Programı'nın lansman toplantısı ile 10 hedefini de açıkladı. Programın hedefleri ortada Cumhuriyet'in 100. senesinde Ay'a geçmiş temasın sağlanması arazi alırken, ortak feza limanı işletmesi ihdas etmek ve uzaya ortak Türk vatandaşını irsal etmek kabil hedefler de bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ