USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'nin teknoloji gelişiminde teknoparklar anahtar gösteriş oynuyor

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Topçu, teknoloji dalında gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri atılımlarda teknoparklar ve buralardaki şirketlerin anahtar gösteriş oynadığını belirterek, "Yerli ve ulusal teknolojilere olanak ve dayanak oluyoruz." dedi.

Türkiye'nin teknoloji gelişiminde teknoparklar anahtar gösteriş oynuyor
13-03-2022 12:31
Istanbul

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Türkiye'nin savunma, havacılık ve enformatik sektöründe akıbet 15-20 senedir uyanıklık çeken birlikte aksiyon kaydettiğini, bu gelişmeler içerisinde ortaya konulmuş bulunan ortam ve sistemlerin halkoyu gündeminin rüçhan ve sürekli mevzuları ortada toprak aldığını söyledi.

Türkiye'deki teknolojik gelişmelerin önemine yer veren Topçu, şunları kaydetti:

"Teknoloji ve istihsal dalında yaşanmış bulunan gelişmelerin içerisinde ülkemizin kendine kâfi bir hale neşet etmek istemesi, geçmişteki engelleyim ve benzer deneyimlerin hala hafızalarımızdaki izlerinin bitmeme etmesi şekilde açıklanabilir. Türkiye'de teknoloji üretimi ve bu istihsal içerisinde toprak düzlük unsurların desteklenmesi ile güçlenen sektör, adeta Türk aut politikasının acemi ve çalışan birlikte enstrümanı biçimine geldi. Türkiye'nin teknoloji yatırımı ve istihsal yönünde yapılanması, altyapısının ve kabiliyetlerinin gelişimi ve geçirdiği inkılap incelendiğinde gerçekte önümüze Türkiye'nin millî düzenlilik mekanizmasının, algılarının ve politikalarının dönüşümünün tarihçesi çıkıyor. Türkiye'nin arsıulusal sistemde kendine biçtiği rol, durum ve işlevin açık birlikte biçimde değişmiş olduğu ve bu değişimin bitmeme etmiş olduğu söylenebilir.

Teknoloji üretiminin önemi çabucak defans uran dalında ihtiyaçlara müteveccih şekilde istihsal işleyen değil, bire birlikte sürede ekonomi, millî bilgi ve teknoloji altyapısı kabilinden bölgelerde da iri özgül ağırlığa sahip. Milgem, T129 Atak, Anka, TB2, Altay kabilinden encam dozaj teknoloji üretimi ve enfrastrüktür mucip platformların domestik ve ulusal teknoloji ile kullanması devletimizde bu bölgede akilane yolda olduğumuzun birlikte işareti şekilde karşımıza çıkıyor."

"Teknoparklarımızda domestik ve ulusal imkanlarla aşırı degaje yelpazede mahsulat üretiliyor"

Bilal Topçu, Türkiye'de hızla gelişen teknolojinin gelişiminde genel anlamda teknoparkların, özelde ise Teknopark İstanbul'un önemine ayraç ederek, Teknopark İstanbul'un, 2010 senesinde Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve İstanbul Ticaret Odası'na ilişkin şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'na bitişik Kurtköy'deki kampüsünde faaliyetlerine başladığını hatırlattı.

Topçu, arsıulusal standartlardaki kampüslerinde Türk mühendislerin ve girişimcilerin yanında Türkiye'nin gururu şirketlerin AR-GE faaliyetlerine dayanak noktası verdiklerini anlatım ederek, teknoloji dalında meydana gelen ve gerçekleştirilecek atılımlarda teknoparklar ve buralardaki kuruluşların anahtar gösteriş oynadığını vurguladı.

Teknoparklarda girişimciler düşüncesince asliye pres becerilerinden fen mevzulara denli nice bölgede terbiye ve müşavirlik sağlandığını aktaran Topçu, şöyleki bitmeme etti:

"Ayrıca, atölyeler, imtihan merkezleri kabilinden kuma gereksinimlerin karşılanabileceği alanlar sunuluyor, alımlı toplumsal ve kültürel imkanlarla bu binalar ülküsel ekosisteme dönüştürülüyor. Aynı kampüste toprak düzlük firmalar, hem rekabetin hem de iş birliğinin sunmuş olduğu avantajlardan en güzel biçimde faydalanıyor. Son senelerde disiplinler arası icraat kararı ortaya konulmuş bulunan kalburüstü ürünler, teknoparklardaki kuruluşların da bu yönde icraat yapmasına, planlar yürütmesine önderlik ediyor. Teknoparklarımızda domestik ve ulusal imkanlarla aşırı degaje yelpazede mahsulat üretiliyor. Savunma sistemleri, robot teknolojisine eş ürünler, yönleme yazılımları, parasız izleme ekipmanları, kurumsal dümen yazılımları, arsıulusal başarıya eş oyunlar, erdemli performanslı malzemeler, taşınabilir icraat ve henüz nice faziletkâr teknolojili verim geliştiriliyor ve lüzum devletimizde gerekse ülke haricinde satışları yapılıyor. Üretimdeki çeşitlilik, ülkemizi global rekabette yukarı sıralara taşıyacak ehemmiyetli birlikte potansiyeli barındırıyor. Teknoparklar ile imalatta faziletkâr teknolojili mamüllerin payının artırılması ve ithal edilen mamüllerin domestik imkanlarla üretilmesi hedeflenirken, bu aşamada teknoparklarda toprak düzlük işletmeler iri ciddiyete sahip."

Teknopark İstanbul, 2 bin 623 ulusal projeye ev sahipliği yapıyor

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Topçu, Teknopark İstanbul'da geliştirilen teknolojilere değgin bilgiler verirken, kampüslerinde toprak düzlük üniversiteler yoluyla akademi-sanayi-girişimci iş birliğini tatbik ve kip birlikte manken şekilde yaşama geçirdiklerini bildirdi.

2022 bakımından 408 firma, 2 bin 623 ulusal plan ve 7 binden birlikte tomar AR-GE mühendisine ev sahipliği yaptıklarını tamlayan Topçu, İstanbul'da müteşebbis mühendis ve AR-GE firmalarına ev sahipliği yaptıklarını ve nesir ettikleri teşebbüs merkezi ile bölgenin en iri merkezine eş olduklarını söyledi.

Girişimcilere değme muhtelif desteği sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Topçu, aşırı iri planların yanında önemsiz planların de yaşama geçirildiğini, şu anne denli 2 bin 500'ün üstünde domestik ve ulusal projenin tamamlandığını bildirdi.

Türkiye'nin önde mevrut firmalarıyla girişimcileri birlikte araya getirerek projelerinin satışa dönüşmesi, satışların ölçeklenmesi ve acemi planların çıkmasına punt olduklarını özetleyen Topçu, "Sadece defans sanayisi değil, tarımdan tekstile, öğrenimden biyoteknoloji, siber güvenlikten bireşimli zekaya denli aşırı değişik planlara ev sahipliği yapıyoruz. Bu sayede hem Türkiye ekonomisine, ihracata ulama sağlıyoruz hem de domestik ve ulusal teknolojilere olanak ve dayanak noktası oluyoruz. 2021'in akıbet çeyreğinde 8 Cube Incubation girişimi 950 milyon TL valüasyon ile envestisman aldı. Bunların ortamında aşırı değişik yazılım firmaları da vardı. Kampüslerimiz ağız ağıza dolu. Bu sebeple kampüsü gelişme çalışmalarımız gece gündüz bitmeme etmekte. A blok inşaatımız tamamlandı. 65 bin metrekarelik B blok inşaatımız da çabucak bitmeme ediyor. İnşallah bu sene içerisinde acemi girişimcilerimize, acemi firmalarımıza toprak ayırmak namına o binayı da hizmete açacağız." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de 52 patentli girişimciye ev sahipliği işleyen birlikte numara teknopark olduk"

Bilal Topçu, girişimcilerin gurk merkezinden parasız faydalanabildiğini aktararak, merkezlerde birtakımı fen altyapılar, laboratuvarlar ve bembeyaz odaların bulunduğunu anlattı. Var bulunan 5 bembeyaz odaya 8 pare henüz ekleyeceklerini bildiren Topçu, şunları kaydetti:

"Ayrıca mentorluk programımızla Türkiye ve dünyanın muhtelif bölgelerinde mentorlarla çalışıyoruz. Bu sayede değişik pazarlara ulaşarak gerekseme mahsus bilgiyle girişimcilerimizi buluşturuyoruz. Start-upların en ehemmiyetli gereksinimi sermayedir. Bizim de amacımız, gurk merkezlerinde girişimcileri gerekseme mahsus kapital ile buluşturmaktır. Bu nedenden yatırımcılarla girişimcileri birlikte araya getiriyoruz. Çeşitli teşrikimesai ve satışlar yapmalarını sağlıyoruz.

Teknopark İstanbul olarak, çelimli ortaklarımızla birlikte 'girişim sermayesi envestisman fonu' kuracağız. Önceden daim yatırımcılar buraya gelip start-uplarımıza envestisman yaparken deminden kuracağımız bu görüntü tarafından buradaki planlara envestisman yapacağız. Geride bıraktığımız sene Teknopark İstanbul düşüncesince birinciliklerle mahmul birlikte kez oldu. Yayınlanan Patent Effect tutanağına göre, Türkiye'deki birtakımı esaslı üniversiteleri de geride bıraktık. Türkiye'de 52 patentli girişimciye ev sahipliği işleyen birlikte numara teknopark olduk. Bu da bizim talih kaynağımızdır. Buradan buluş belgesi sahibi müteşebbis ve firmalarımıza da teşekkürname ediyorum. Ayrıca, buluş belgesi mevzusundaki müşavirlik ve maddesel desteklerimize de bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ