USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TUSAŞ 'temsili iş sözleşmeleriyle' evlatların hayallerine bap araladı

Mühendisliğe merakı ilkokuldan liseye yaygınlaştırmak talip TUSAŞ, TEKNOFEST'te standını görüşme fail ufaklıklara "iş başvurusu" çağrısı yapmış oldu ve 500'den aşkın beşinci sınıf ve ortaöğretim öğrencisiyle "temsili iş sözleşmesi" imzaladı.

TUSAŞ 'temsili iş sözleşmeleriyle' evlatların hayallerine bap araladı
26-09-2021 13:29
İstanbul

TUSAŞ, Anadolu Ajansı'nın paydaşı bulunduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te havacılık dalında kariyer gerçekleştirmek talip mühendis adaylarıyla müşterek araya geldi.

Mühendisliğe merakı ilkokuldan liseye yaygınlaştırmak talip TUSAŞ, standını görüşme fail küçüklere da "iş başvurusu" çağrısı yapmış oldu ve 500'den müşterek tomar beşinci sınıf ve ortaöğretim öğrencisiyle "temsili iş sözleşmesi" imzaladı.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TEKNOFEST ve firmanın bu kapsamda yürüttüğü çalışmalara bağlı AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Nasrettin Hoca fıkrasına gönderme yaparak "Göl ferment tuttu" diyen Kotil, TEKNOFEST'in gençleri yüreklendirme, dikkatlerini çekilme amacına ulaştığına şehadet ettiğini söyledi.

Avrupa'da görgü bilimi bilimi gören, Türkiye'ye mihman kendisine mevrut öğrencileri gördüğünü özetleyen Kotil, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'ye doğmak istiyorlar. Bu alışılagelen müşterek şey, bunu garipsemeyin. Almanya'yı, Fransa'yı bırakacak, ihtimal orada doğma Türk asıllı insanoğlu sebep doğmak istiyor, zira burada müşterek coşku var. Türkiye içre bunu görmüyor olabiliriz. İHA'larımız, uçaklarımız, teknolojimiz ve şu anda yapmış olup doğrulama ika lafı verdiğimiz Milli Muharip Uçak, Hürjet, Gökbey... Bunlar Türkler düşüncesince eskiden hayaldi. Çocukları düşüncesince de hayaldi. Bunlar şu anda gerçek. Bu gerçekleri gördükleri düşüncesince içleri kaynıyor ve Türkiye'ye doğmak istiyorlar. Dediğimiz şu; Lütfen gelin. Çünkü Türkiye'de aşırı plan var. Türkiye zat olanaklarıyla 5. soy sop harp uçağı yapıyor. Bu hepsinden elleme olacak. Gençler, ülke dışı bunu görüyorlar. Gökbey önce uçuşunu yaptığında Almanya'nın ünlü dergisi "Türkler bunu kesinlikle yapabilir" niteleyerek müşterek kır yazmıştı. TEI, motorunu yapayım söylediğinde büsbütün çıldırmışlardı. Bu çocuklar, bu fuar müşterilerini çıldırtıyor. Gençleri pozitif, çekemeyenleri aksi açıdan çıldırtan müşterek festival."

Çocuklar hangarda zat uçağını yapacak

Fuarda "ilkokulda olsan caba TUSAŞ'a iş başvurusu yap" çağrısında bulunduklarını anlatım fail Kotil, "Fransız, Alman, İngiliz, İtalyan bütünü gençlerini aşırı er yaşta müşterek mesleğe heveslendiriyor. İlkokul evlatları düşüncesince etkinlik yapmışlar, çatı yapmışlar. Çocuk hem okuyor, hafta sonu oraya gelip kendine tayyare yapıyor. TUSAŞ kendisine acemi müşterek değişmeyen verdik. Ankara'da minikler düşüncesince aşırı dobra müşterek sundurma yapıyoruz, işlik kuruyoruz, olanaklar vereceğiz. 1 yıl sürebilir, inşaatı başlamadı henüz. Başka şehirden de gelebilir. Hafta sonu orada zat ürününü yapacaklar." dedi.

"Çatır çatır yapıyoruz"

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın öncülüğünde mütevazi biçimde süregelen TEKNOFEST'in bundan böyle oturduğunu vurgulayan Kotil, şunları kaydetti:

"Türk genci, dallar şu anda ego 5. soy sop harp uçağı yapıyorum diyor. Göl ferment tuttu. Bunun bitmeme etmesi gerekiyor. Anne-babalara aşırı iş düşüyor. Birçok ailede şurası gördüm; Yapamayız, edemeyiz. Gençliğimizde kafamız o denli doldu, yüreğimiz o denli parçalandı ki yaptırmazlar, ettirmezler denildi. Bir yaşıma denli ego de Türkiye'ye tayyare yaptırmazlar diyordum, ne düşünmek yaptırmazlar, yapamıyormuşuz da ondan dolayı. Şimdi çatır çutur yapıyoruz. Gökbey 12 şahsiyet müşterek helikopter, yaptık uçuyor. Jandarmaya doğacak yıl şimdilerde 3 adet doğrulama edeceğiz. Gittiğin yoldan ayrılmazsan, düştüğün çukurlar canını sıkmazsa böylece karşıya geçersin."

Gençlerin, evlatların gözündeki heyecanın kendisini de heyecanlandırdığını vurgulayan Kotil, "Yaptıkları uçaklar bizim denli müşterek iştirak düşüncesince çakma uçaklar ancak başım gözüm üzerine. Gelsinler dayanak noktası olacağız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ