USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TUSAŞ'ın Milli Muharip Uçağı'nın yazılımı Antalya'da yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "TUSAŞ'ın yürüttüğü en ehemmiyetli projelerden birisi de memleketimiz düşüncesince akıbet aşama eleştiri ortak bap bulunan Milli Muharip Uçak Projesi. İmzalanacak sözleşmeyle bu projenin ortak ayağı Antalya'ya taşınıyor." dedi.

TUSAŞ'ın Milli Muharip Uçağı'nın yazılımı Antalya'da yapılacak
12-03-2022 16:30
Antalya

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TUSAŞ'ın yürüttüğü en ehemmiyetli projelerden birinin Türkiye düşüncesince sonuç adım eleştiri ehemmiyet haiz Milli Muharip Uçak Projesi bulunduğunu belirterek, "TUSAŞ burada kuracağı Ar-Ge merkeziyle Milli Muharip Uçak Projesi'nin dizayn ve yazılım çalışmalarını Antalya'da yürütecek." dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Varank, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile tören düzeni üyeleri, Antalya Teknokent Ar-Ge 5 Binası Ofisi ve TUSAŞ Milli Muharip Uçak Ar-Ge ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Varank, açılışta icra ettiği konuşmada, Antalya'yı tarımın, turizmin, güneşin indinde değişen teknolojinin de merkezlerinden bir tanesini gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Bu yolda ehemmiyetli adımlar attıklarını, TUSAŞ'ın burayı ortak biçim yerine kullanacağını anlatım fail Varank, TUSAŞ Milli Muharip Uçağı'nın yazılımlarının Antalya'da yapılacağını bildirdi.

Konuşmaların arkası sıra beraberindekilerle kurdele keserek ofislerin açılışını önleyen Varank, arkası sıra derinti salonuna geçerek Antalya Teknokent ve TUSAŞ ortada meydana gelen "Milli Muharip Uçak Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Alan Tahsisi İmza Töreni"ne katıldı.

TUSAŞ'ın defans sanayinde Türkiye'nin gözbebeği kurumlarından birisi bulunduğunu özetleyen Varank, şunları kaydetti:

"Hürkuş'tan Atak helikopterine, Aksungur'dan Gökbey'e defans sanayi, gök ve havacılık dalında tamamı dünyanın konuşmuş olduğu kalburüstü işlerde TUSAŞ'ın imzası var. TUSAŞ'ın yürüttüğü en ehemmiyetli projelerden birisi de memleketimiz düşüncesince sonuç adım eleştiri ortak husus bulunan Milli Muharip Uçak Projesi. İmzalanacak sözleşmeyle bu projenin ortak ayağı Antalya'ya taşınıyor. TUSAŞ burada kuracağı Ar-Ge merkeziyle Milli Muharip Uçak Projesi'nin dizayn ve yazılım çalışmalarını Antalya'da yürütecek."

"Milli Muharip Uçak Projesi Antalya'mızdan yükseklik kazanacak"

Antalya'nın iklimiyle turizmiyle toplumsal olanaklarıyla Türkiye'nin en dobra şehirlerinden birisi bulunduğunu vurgulayan Varank, şehrin bu niteliklerini ülkenin Ar-Ge ekosistemini yükseltmek düşüncesince de kullanacaklarını aktardı.

Başta Avrupa peyda etmek kıl payı nice ülkeden mühendisin bu projede idman düşüncesince Türkiye'ye geleceğini özetleyen Varank, Teknokentler Performans endeksine mucibince Türkiye'nin en kalburüstü sekizinci teknokentinin Antalya Teknokent bulunduğunu vurguladı.

Varank, 365 bin metrekarelik bölgede yüzdelik 100 doluluk oranıyla 162 şirkete ev sahipliği önleyen teknokentte bugüne genişliğinde 800 Ar-Ge projesinin tamamlandığını, dü sebepten dolayı ortak tomar projenin yürütülmeye bitmeme ettiğini bildirdi.

Antalya Teknokent'in TUSAŞ'a kuvvet katacağını özetleyen Varank, "Milli Muharip Uçak Projesi inşallah Antalya'mızdan yükseklik kazanacak. Antalya Teknokent ve TUSAŞ arasındaki sağlam işbirliğinin Türkiye'ye yararlı olmasını diliyorum. Burada oluşacak muvaffakiyet modelinin dünkü planlara bap aralamasını dilek ediyorum." diyerek konuştu.

Varank, Antalya'yı çabucak güneşin, sağlığın, turizmin, tarımın değil, değişen teknolojinin de ortak merkezi yapacaklarını anlatım etti.

400 mühendis istihdam edilecek

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil de Antalya'nın İstanbul'dan sonradan en aşırı yurtdışı bağlantısı bulunan site olduğunu, ilim insanlarının da kente geldiğini söyledi.

Üniversitedeki güre mühendisleri işe alacaklarını, 8 bireyin çalışmaya başladığını özetleyen Kotil, ülke dışından da görmüş geçirmiş bilirkişi mühendis ve ilim adamlarını getireceklerini aktardı.

Öncelikli yerine 80 bireyin istihdamını sağladıklarını bildiren Kotil, protokolünü imzaladıklarını, dünkü binayla baş başa Antalya'da 400 mühendisin istihdam edileceğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan da şehrin sağlık, turizm, ekincilik merkezi bulunduğunu fakat bundan ahir hedeflerinde burayı yazılım merkezi durumuna getirmenin toprak aldığını anlatım etti.

Konuşmaların arkası sıra Bakan Varank, Kotil ve Rektör Özkan, protokolü imzaladı. Varank, teknokentteki gurk evresinde bulunan projeleri inceledi, mühendislerden ilim aldı.

Bakan Varank, elan sonradan Japon firmasının biber, hıyar, domates, patlıcan ve kavun kabil mamüllerin ıslahına müteveccih icra ettiği emekleri inceledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ