USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

‘Yarını Kodlayanlar’ fikir maratonunda

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği'nin eş projesi, ‘Yarını Kodlayanlar' kapsamında planlı online fikir maratonlarının dördüncüsü gerçekleştirildi. ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' temasıyla planlı fikir maratonunda ekipler kişi taşınabilir uygulamalarını geliştir

‘Yarını Kodlayanlar’ fikir maratonunda
16-12-2021 12:04

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği çeşidinden yaşama geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar' projesi, bebek ve gençleri sayısal geleceğe yapmaya bitmeme ediyor. Türkiye'nin ciharıyek birlikte 210 bini müşterek tomar çocuğa vasıl plan kapsamında planlı online fikir maratonlarının dördüncüsü ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' temasıyla gerçekleştirildi. Lise öğrencilerinin katılımıyla planlı etkinlikte, delege ekipler maşeri eşey eşitliği düşüncesince hareketli yürütüm düşüncesi üretti. Fikir maratonu evveliyat App Inventor eğitimlerini yarinikodlayanlar.com sitesi üstünden meydan takımlar, 2 gündüz süresince terbiye ve mentorluk oturumlarına katıldıktan sonraları maşeri eşey eşitliği dair zat hareketli uygulamalarını geliştirdi. Toplam 17 takımın başvurduğu fikir maratonunun finalinde 5 grup yarıştı.

Yarışmada, Simge Tepeli, Gülce Çetin, Ela Tanır ve Duru İbişağaoğlu'ndan oluşan Mavinin Pembe Tonları ekibi müşterek numara olurken, Arda Sak ve İrfan Karabacak'tan oluşan Scorpions Robotics ekibi ikinci; Göktürk Büyüktuna ve Emir Sürmen'den oluşan Direniş Haritası ekibi ise üçüncü oldu.

Fikir maratonunu değerlendiren Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği olarak, sayısal geleceğe müheyya nesiller yetiştirme hedefiyle 5 sene evvel başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar' projesini şişman müşterek kararlılıkla sürdürüyoruz. Teknolojiyi insanlığın iyiliği için, topluluğun maşeri müşterek ihtiyacına karşılık hasretmek düşüncesince kesinlikle kullanabiliriz diyerek düşündüğümüz müşterek dönemde, dedik ki, kılıç evvel kişilerin uygulayım bilimi okuryazarlığını, teknolojiye bulunan yatkınlığını çoğaltmak düşüncesince müşterek plan tecrübe edelim ve çocuklardan başlayalım. Böylece, Ağustos 2016'da Habitat Derneği işbirliğiyle 7-14 gözyaşı arasındaki çocuklarımıza sayısal dünyanın lisanı kodlamayı öğretmeye başladık. ‘Yarını Kodlayanlar' projemizle, tüketen değil, üreten müşterek neslin yetişmesine katkıda mevcut iktisap etmek istiyoruz. Bugüne denli 81 ilde 210 binin üstünde çocuğumuza kodlama öğrettik. Şimdi de online fikir maratonlarıyla, bebek ve gençlerimizin konkre maşeri sorunlara hal üretmelerini hedefliyoruz. Dördüncü fikir maratonumuzda öğrencilerimiz maşeri eşey eşitliği dair zat hareketli uygulamalarını geliştirdi. Başta dereceye giren öğrencilerimiz iktisap etmek az daha topu topu katılımcılarımızı kutluyoruz” biçiminde konuştu.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyleki konuştu: “Vakıf teşrikimesai ile 5 sene evvel başlattığımız ve Türkiye'nin 81 ilinde 210 binden müşterek tomar çocuğumuzun kodlama eğitimi ile buluşmasına punt bulunan Yarını Kodlayanlar Projemiz ile değme sabık gündüz elan müşterek tomar çocuğa ulaşıyoruz. Bu gidiş hem biz bununla birlikte memleketimiz düşüncesince şişman müşterek büyüklük kaynağıdır. Çocukların Türkiye'nin dijitalleşme sürecinde en ehemmiyetli fail biçimine gelmelerine, sayısal dünyanın dilini öğrenmelerine ve çağımız problemlerine sayısal analizör üretmelerine yardım sağlamaya bitmeme ediyoruz. Projemiz kapsamında füru ve gençlerin maşeri eşey eşitliğinin ne denli ehemmiyetli bulunduğunu öğrenmeleri ve bu bölgede yardım sağlamaları amacıyla, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği düşüncesince hareketli yürütüm hackathonu düzenledik. Toplumsal eşey eşitsizliğinin toplumda oluşturduğu kötü etkileri geliştirdikleri hareketli icraat ile azaltmayı amaçlayan füru bu cins uygulamaların önemini müşterek kere elan göstermiş oldular. Başta eksiksiz katılımcılarımız iktisap etmek az daha dereceye giren herkesi kutlama kartı ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

'Tren' uygulaması birincilik getirdi
Fikir maratonunda müşterek numara mevrut Mavinin Pembe Tonları takımının geliştirdiği “Tren” adlı hareketli uygulama, değme birimizin değişik vagonlarda da olsa birbirine ilişkin bulunduğu ve birbirimize ihtiyacımız olduğunda dayanak noktası olmamız gerektiği fikrine dayanıyor. Uygulamaya gözyaşı grubu ve bilgelik kırılmak maksut eşey seçilerek antre yapılıyor. Kullanıcılar, uygulamadaki makinistlerle kimselerle paylaşamadıkları sorunları paylaşabiliyor ve sorunlara hal bulabiliyor. Sorunlarını belirlenen başlıklara akıllıca seçmece dalında bilirkişi kişilerden yaşlarına akıllıca halde bilgelik alabiliyorlar. Uygulamanın geveze kısmında da çok ortaklı adına uygulamadaki kişilerle konuşup ait dava dair bekâr olmadıklarını anlıyorlar.

210 bini müşterek tomar çocuğa ulaşıldı
“Yarını Kodlayanlar” projesiyle, Türkiye'nin ciharıyek birlikte yaşları 7-14 ortada mütebeddil ufaklıklara fahri eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, yürütüm yapma, anlatı tevlit ve aldatmaca ika kabil mevzularda nazari ve kullanışlı eğitimler veriliyor. Eğitimlerde ufaklıklara programlama üzerine fikir sahibi olma, üreticiliklerini ortaya çıkaracak icraat yapma, zat hayalet dünyalarını oluşturma, zat oyunlarını çoğaltma imkânı sunuluyor. Bugüne denli 81 ilde 210 bini müşterek tomar çocuğa vasıl plan kapsamında, sonuç 1 yılda elde edilmiş yekûn maşeri bedel kestirmece 6,6 milyon TL olurken, projeye meydana getirilen değme 1 TL'lik envestisman 4,4 TL mesabesinde maşeri yarar oluşturdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ