USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

30 günlük tedavinin ardından korona virüsü yenen vatandaştan 'aşınızı yaptırın' çağrısı

Kayseri'de çevresindekilerin "aşı olmayın" söylemlerine inanarak aşı yaptırmayan, yakalandığı korona virüsü dayanıklı 16 günlük derin hizmet ve 14 günlük servis tedavisinin ardından atlatan Çetin Kaçan, "Hastaneden menfaat sokak evvel işim aşı olmak" dedi.

30 günlük tedavinin ardından korona virüsü yenen vatandaştan 'aşınızı yaptırın' çağrısı
05-10-2021 12:02

Kayseri'de esnaflık işleyen Çetin Kaçan, ailesinin aşı bulunmasına karşın dostlarını kulaktan korona virüs aşılarını yaptırmadı. 4 nefis ailede artı çıkan biricik fert bulunan Kaçan, halsizlik ve biberli şikayetleri ile gittiği hastanede korona virüse yakalandığını öğrendi.

Durumu ağırlaşarak Kayseri kent Hastanesi'nde tedavi dibine tahsil edilen Kaçan, koyu bakıma kaldırıldı. Burada 16 gün süresince koyu bakımda tedavi gören, ardından da 14 gün serviste yatan Kaçan, korona virüsü yenerek taburcu oldu.

"Aşı olmayın diyenleri dinlemeyin"

Hastanede yaşamış bulunduğu güçlü süreci İhlas Haber Ajansı'na özetleyen Çetin Kaçan, koyu bakımın baş döndürücü mütekait geçirdiğini ve az hâlâ entübe olacağını söyleyerek, vatandaşlardan aşı olmalarını istedi. Ciğerleri baş döndürücü çirkin bulunduğu düşüncesince koşa otomobil ile engelleme edildiğini kail Çetin Kaçan, “Virüse yakalanma aşamam ortak halsizlik, bulantı ile başladı. Daha derhal sonra da yıkıldım kaldım. Aşı yaptırmamıştım zira çevremde değme kafadan ortak neva çıkıyordu. Bazıları yaptır birileri yaptırma diyordu.

Evdeki hacısı hocası yaptırdı ortak biricik ego yaptırmamıştım. Süreç benim düşüncesince hakkıyla baş döndürücü mütekait geçti. Artık sonuç etaba gelmiştim, Allah'ın izni ile tedaviden sonradan kendime geldim. İlk etapta soluk darlığı vardı, bulantı vardı. Yürüyemez bir duruma gelmiştim. O biçimde başladı. 16 gün koyu bakımda yattım koşa otomobil ile ciğerlerimi ayırmak düşüncesince iklim verdiler.

16 gün süresince sıradan ortak uğraştılar. Sağ olsun doktorlarımız sıradan efor harcama ettiler. Neredeyse entübeye gidecektim. Daha derhal sonra servise çıktım. Orada da baş döndürücü dobra baktılar bana. Çok ilgilendiler. Taburcu olacağım Allah'ın izniyle. Ben hayatımda buradaki üzere ortak görev görmedim. Dört kıta baktılar bana. Doktorlara ve hemşirelere baş döndürücü teşekkürname ediyorum” dedi.

“Allah rızası düşüncesince aşılarınızı olun”

Hastalığı ağırbaşlı geçirmemek düşüncesince vatandaşların çevrelerini dinlememeleri ve aşı olmaları icap ettiğini kail Çetin Kaçan, "Evde biricik aşısız adına ego artı çıktım. Buradan halis muhlis vatandaşlara çağırmak istiyorum. Allah rızası düşüncesince hacısı hocası aşısını olsun. Gerçekten baş döndürücü mütekait ortak durum. Bunu canlı bilir. Çevrelerine ve içtimai medyada yazanlara banko uymasınlar ve ortak an ilk gidip aşılarını olsunlar. Bizim ne çektiğimizi ortak Allah ortak de kılıç biliyoruz. Eğer aşı olmazlarsa benim çektiğimi çekerler. Ben de inşallah buradan kazanç sokak elden aşımı olacağım. Bu bana ortak ibret oldu” ifadelerini kullandı.

"Aşısız hastalar çatal ağız varyantını baş döndürücü ağırbaşlı geçiriyor"

Özellikle aşısı sıfır hastaların ciğerlerinde hâlâ ortak tomar tutulumlar görüldüğünü ve hastalığın baş döndürücü ağırbaşlı seyrettiğini kail Kayseri kent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doktor Esma Eren de, “Hastamız vardığında koronavirüs ile enfekte şekildeydi. Akciğerinde batar dediğimiz tutulumlar vardı. Nefes darlığı ve gark hissi yaşıyordu. Yoğun bakım gereksinimi oldu. Kendi almış bulunduğu soluk yetmediği için, erdemli müvellidülhumuza maruz cihazlarla desteklememiz gerekti.

Yaklaşık 20 gün denli koyu bakımda izleme etmemiz icap etti kendisini. İkili cihazla kıymetlendirmek mecburiyetinde kaldık zira hâlâ erdemli akımda müvellidülhumuza desteğine gereksinimi vardı. Bu biçimde izleme ettikten sonradan servise aldık hali rahatladığı için. Serviste de izleme ettikten sonradan hayırlısı ile taburcu edeceğiz. Bu aralar çatal ağız virüsü bilgili görünüyor. Aşısız vatandaşlarımızda da enine boyuna ağırbaşlı seyrediyor.

Akciğerlerinde baş döndürücü yayılmış tutulumlar yapıyor. Tedavilerinde de baş döndürücü zorlanıyoruz. Hastalar baş döndürücü yıpranıyorlar. Bizim de baş döndürücü uğraşmamız ve çalışma vermemiz gerekiyor. Bütün bunların yaşanmaması düşüncesince yurttaşlarımıza aşı olmalarını referans ediyoruz” biçiminde konuştu.

Eren Kan
 

İLGİLİ HABER
Aşısız 8 maaş gebe avrat koronaya yenildi, bebeği kurtarıldı Aşısız 8 maaş gebe avrat koronaya yenildi, bebeği kurtarıldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ