USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

35 bin voltluk yüksek akımdan halas mucizesi

Yaklaşık 35 bin voltluk yüksek akıma kapılması kararı vücudunun muhtelif yerlerinde üçüncü etap koyu yanıklar oluşan 37 yaşındaki Ömer Duymaç, 6 maaş sıkıca tedavinin peşi sıra sağlığına kavuştu.

35 bin voltluk yüksek akımdan halas mucizesi
08-10-2021 12:26
İstanbul

Elektrik teknisyeni kendisine fariza karşıcı Ömer Duymaç, çalıştığı tam tahminî 35 bin voltluk yüksek akıma kapıldı.

Olay anını "Sadece vücudumun kasıldığını hissettim." ifadeleriyle aktaran dinç teknisyenin o dakikadan sonraları ölümle yaşantı arasındaki savaşı de başlamış oldu.

Hastaneye kaldırılmasının arkası sıra el, bilek, parmaklar ve ayaklar özellikle iktisap buyurmak neredeyse vücudunun değişik bölümlerinde ağır nesiç kayıpları oluşan Duymaç'ın ayrımsız vakitte tendon ve sinirlerinde ağır yaralanmalar meydana geldi.

Duymaç, hayata dayanmak düşüncesince iri savaş verdiği 6 maaş derinliğine süreçte, nesiç kayıplarının giderilmesi amacıyla nice harekât geçirdi.

Yaşam mücadelesini kazanmasının arkası sıra taburcu edilen çarpıcılık teknisyeni düşüncesince bundan böyle toy müşterek proses de başlamış oldu.

Yaraların enfeksiyon kapmaması düşüncesince evde çıban izlev hizmeti almaya süregelen Duymaç, müşterek yandan da cereyan fonksiyonlarını baştan kazanabilmek amacıyla hummalı halde hikmet tedaviye başladı.

Bu sayede Duymaç'ın yaralarının enfeksiyon kapması önlendi, ayrımsız vakitte cereyan yeteneklerini kazanarak toplumsal yaşamına dönmesi sağlandı.

Duymaç ağız ağıza sağlığına kavuşup, evlatlarına doyasıya sarılabileceği günlerin hayalini kuruyor.

Önce yaşama tutundu, sonraları kaybolma fonksiyonlarını kazandı

Yaşadığı süreci AA muhabirine özetleyen Ömer Duymaç, kazanın baş döndürücü ansızın geliştiğini akıma kapıldığı evvel anda bedenindeki değişimleri hissetmediğini fakat sayrılarevi süreciyle dert ve acılarının başladığını anlattı.

Önce yaşama tutunmak, arkası sıra da sağlığına kavuşabilmek düşüncesince derinliğine ve güç müşterek proses geçirdiğini dile getiren dinç teknisyen, duygularını "Bir enstantane fotoğraf müşterek şeydi. Hani kimesne kendine yakıştıramaz, kimesne demez bilemez... Şükretmeye başladık, duadan bambaşka elimizden tek nesne gelmedi. 10 günce hummalı izlev sürecim geçti. Bilincim açıktı bu sürede, yaşadım yerinde değme gün, değme saat, değme dakika geçmedi. Kişisel ihtiyaçlarımı bile söylemekten çekindim. Kendimce güçlüyüm sanıyordum güçlükle o anda o derece devasız hissediyorsunuz ki... Ben normalde hayatımda arka üstü yatmış müşterek insanoğlu değilim güçlükle orada aylarca arka üstü yattım on paralık kımıldamadan. Çaresizlik." niteleyerek dile getirdi.

Yoğun bakım, çorlu otama merkezindeki müddet ve ameliyatlarla tahminî 2,5 ay süresince hastanede kaldığını tabir fail Duymaç, taburcu edilmesinin arkası sıra pansumanların minimum cerrahi ameliyatlar derece ehemmiyetli bulunduğunu ayırt ettiklerini, bundan ötürü evde çıban izlev hizmeti almaya başladıklarını anlattı.

Ömer Duymaç, şöyleki bitmeme etti:

"Hızlı ve sansasyonel müşterek tedaviyle çelimsiz müddette rastgele müşterek enfeksiyon riskiyle karşılaşmadan tedavim tamamlandı. Dokularım birleşti, bariz yaralarım kapandı. Kısa müddette ayağımdaki cilt greftleri de iyileşmeye başladı ve ayağa kalktım, toplumsal yaşama dönmeye başladım. Fizik otama alıyorum. Daha da dobra olacağını düşünüyorum inşallah. İnsanın başına müşterek nesne gelmeyince değer, kadir bilmez derler. Ben de bunu yaşadıktan sonraları insanoğlu kendini sorguluyor. İkinci müşterek avlu bundan böyle müşterek şeyleri hâllenmek isterim. Aileme, çocuğuma elan baş döndürücü toplanmak istiyorum kabil düşüncelere giriyorsun. Yaşadığım kazadan ötürü dü yaşındaki kızımı kucaklayıp kavrayamıyorum. Ama bunu yapacağıma inanıyorum."

"Kazadan sonraları evvel aklıma mevrut 'Şu anda bizlerden elan kötüsü yok"

Duymaç'ın benzeri Neslihan Duymaç da savaş komple bu süreçte yaşadıklarını şu duygularla dile getirdi:

"Bu kazada benim evvel aklıma gelen, evgin servislere gittiğimiz devir 'Bizden elan da kötüsü var.' dediğimiz an benim başıma gelmişti. Bizden elan kötüsü bulunmayan şu anda. Sonrasında kısaca eşimden mavera orada şurası düşünüyorsunuz; çocuklarım. Bu dert sürecindeki ruhsal mesail evlatları etkileyecek mi, ev ortamını etkileyecek mi? Ben yıkılırsam eşim yıkılacak, eşim yıkılırsa düz gerilecek ve füru yıkılacak. Hani bu halde proses bitmeme etti. Ben o sebepten duygularımı yaşamak, belirtmek istemedim. Bence bu süreçte eşim en iri dayanak kendisine beni gösterdi güçlükle en iri destekçileri çocuklarıydı. Kendinden baş döndürücü onları düşünmesi oldu. O sebepten elan tez atlattık niteleyerek düşünüyorum."

"Hastalığın seyri açısından çıban izlev tedavisi baş döndürücü önemli"

Duymaç'ın çıban izlev tedavisini tay tay arabası Medipol Mega Üniversite Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Sorumlusu Nadire Karahan da bu süreçte hastanın hummalı nesiç hasarı ve enfeksiyon riskinden ötürü evde otama hizmeti alması gerektiğini, bu kapsamda 40 gösterim gerçekleştirildiğini aktardı.

Duymaç'ın yaralarının iyileşmesinin arkası sıra evde hikmet otama döneminin başladığını tamlayan Karahan, şu detayları verdi:

"Hastalarımızı yakından tanımak, değerlendirmek, makul otama planını kurmak ve bu süreçleri yakından izlem buyurmak hastalığın seyri açısından baş döndürücü önemli. İlk ilkin hastamız düşüncesince sakıncasız müşterek düz oluşturmamız gerekiyor. Yaptığımız müdahalelerin tamamının pestil düşüncesince çorak olması gerekiyor. Bakımın devamlılığı gerekiyor. İlk, akıbet aşaması ve salah sürecini yakından izlem ettiğimiz takdirde salah sürecini elan hızlandırıyoruz."

"Tedavide teehhür olsaydı cereyan fonksiyonları zorlaşacaktı"

Genç teknisyenin hikmet otama sürecini tay tay arabası Medipol Mega Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman da çizilen izlence üstünden tahminî 3 hafta geçmesiyle Duymaç'ın sol ayağına basabilir duruma geldiğini, el bileği hareketlerinin açıldığını ve pus fonksiyonlarının adım adım hesabına gelmeye başladığını söyledi.

Duymaç'ın bu süreçte nesiç iyileşmesi ve tamirinin bitmeme ettiğini kail Ağırman, egzersizlerin bundan böyle klinikte bitmeme edeceğini, hastanın katkısız elinde çabucak müşterek tomar tendon yaralanması ve ağır müşterek nesiç kaybı bulunduğu düşüncesince iyileştirme döneminin minimum 3 ay derece elan bitmeme edeceğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ