USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

92 madalyalı engelli milli yüzücü, mücadelesini mebus kendisine sürdürmeyi görüntü ediyor

Siyaset bilimi için erdemli lisansını tamamlayarak engelli bireylerin anayasal hakları üstünde icraat örümcek engelli Hamit Demir, gelecekte TBMM çatısı altında mebus kendisine mücadelesini sürdürmeyi istiyor.

92 madalyalı engelli milli yüzücü, mücadelesini mebus kendisine sürdürmeyi görüntü ediyor
02-12-2021 12:30
Ankara

Doğuştan bedenî engelli, 29 yaşındaki milli yüzücü Hamit Demir, tahminî 11 senedir devam eden meraklı spor dünyasına 92 madalya sığdırdı.

Siyaset bilimi hakkında faziletli lisansını bütünleyen ve engelli bireylerin anayasal hakları hakkında icraat da yürüteç Demir, gelecekte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında saylav namına mücadelesini sürdürmeyi görüntü ediyor.

Hayatını nice başarıyla zenginleştiren Demir, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, 1992'de anadan doğma engelli fert namına dünyaya geldiğini, bunun kendisi düşüncesince çabucak ortak ayrımlılık olduğunu, bundan dolayı de kafa döndürücü ortak tomar üstünde durmadığını söyledi. Demir, "Bu hali kadın-erkek derece eşey farklılığı derece ortak bambaşka ayrımlılık namına gördüm. Hepimiz birbirimizden farklıyız, ideolojilerimiz, dirim tarzımız ve dünyayı algılayışımız rastgele şeyimiz ortak farklılıktan ibaret. Bedensel engelim de bunun derece maada ortak ayrımlılık namına gördüm." sanarak konuştu.

Her devir yaşama artı yaklaştığının altını çizen Demir, "Neler yapamadığım değil ne yapabileceğim üstünde durdum. 2015 senesinde Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden yetkilendirilmiş oldum. Yine 2020 senesinde da Hacıbayram Veli Üniversitesi'nde Siyaset ve Sosyal Bilimler dalında faziletli lisansımı tamamladım. Akademik kariyerime de doktora yaparak bitmeme edeceğim." dedi.

Yüzme sporu ile 2010'da tanıştığını aktaran Demir, tahminî 6 ay ortamında yüzmeyi öğrendiğini söyledi. Demir, önce su ile tanıştığında kendini boğulacakmış derece hissettiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Adeta havuz kulaklı gibiydi ve benim düşüncesince elan zordu. Çünkü, fiziki manada ortak güruh dezavantajım var. Yüzme, ortak alan okuyuş. Çünkü, arazi çekimine alan okuyorsun. Yüzmek, benim düşüncesince hayatımın eğer olmazsa olmazı. Başarı ve madalyalar da bu sevincin ekstrası oluyor. Çalıştım ve böylece nice madalyanın sahibi oldum. 2013 senesinde önce kat milli sportmen namına Brezilya'da Türkiye'yi asimilasyon ettim."

Bugüne derece katılmış olduğu millî ve arsıulusal yarışmalarda kafa döndürücü sayıda başarıya imza atan Demir, "Bugüne derece 92 madalya kazandım ve 25 kat de milli mayoyu giydim. Onun haricinde da ayrımlı müsabakalarda arazi aldım." sanarak konuştu.

"En şişman gayem saylav namına milletin meclisinde arazi almak"

Sporun birlikte bilimsel nitelikli yaşamda da başarılara cemaat bulunan Demir, topluma erinç her insanın sorumlulukları bulunduğunu ve buna mucibince yaşaması icap ettiğini söyleyerek, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Birikim ve tecrübelerin aktarımı kafa döndürücü önemli. Ben başardım ancak benim derece keşfedilmeyi gözleyen ortak güruh engelli fert var. Bu tecrübelerimi onlara aktarma buyurmak istiyorum. Benim derece engelli bulunan bireylerin adalet mücadelesinde onların indinde peyda buyurmak istiyorum. En şişman hayalim ve amacım, benimle ayrımsız kaderi paylaşan insanların sözcüsü peyda buyurmak ve milletin meclisinde arazi almak. Onun haricinde da doktora eğitimime sürdürmek ve cemaat olduğum birikimleri, zorlukları aktararak, başkalarının bu güçlükler karşısında ne kafa edebileceklerini aktarma buyurmak istiyorum. Ben, bunun en deli dolu örneğiyim."

İlk aşamada, doktora sonrası üniversitede akademisyen namına fariza gerçekleştirmek istediğini dile getiren Demir, "En şişman gayem ise saylav namına milletin meclisinde arazi almak. Bunun haricinde Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşebilmek istiyorum. Kendisiyle bahsetmek istediğim şeyler var. Uygun görürlerse görüşmeyi kafa döndürücü isterim." dedi.

Milli yüzücü, şunları kaydetti:

"En esas sorunlar, erişilebilirlik. Çünkü, tesislerin erişilebilirliği önemli. Bunun birlikte uzluk ile ilgilendiren mesail yaşıyoruz. Ulaşım şişman sıkıntı. Ben dolgun taşımayı kafa döndürücü kullanamıyorum, kafa döndürücü çetin oluyor. Ehliyete bağlı yönetmelikte mesail mevcut. Bununla ilgilendiren mesail aşılırsa kafa döndürücü bahtiyar oluruz. Erişilebilirlik her insanın hakkı, bunun tatbik ve eylemsel namına gerçekleştirilmesi gerekiyor."

Demir, engelli insanlara de şöyleki seslendi:

"Yapabildiğiniz şeyleri keşfedin. Çünkü, bizler düşüncesince yaşamın ortak başlangıcı ve bitişi var. mühim bulunan bu giriş ve bitişte neler yapabildik. Bu kafa döndürücü önemli. Zorluklara takılıp köşeye istifa buyurmak kafa döndürücü basit. mühim bulunan zorlukları aşabilmek ve onlarla yaşayabilmektir. Bunun hakkında de ortak şeyler ilave edip muvaffakiyet elde edebilmektir. Herkesin ortak potansiyeli var. Hayatın ortamında arazi alabilmek düşüncesince birbirimize çağrıştırmak durumunda değiliz. Hepimiz, farklıyız ve topluluğu varlıklı kılan nesne de bu. Bu farklılığın ortak parçası namına potansiyelimiz kadar yaşamın ortamında arazi almalı ve ortak şeyler üretmeliyiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ