USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ABD'den dönen adlı sanlı cerrah karaciğer rahatsızlıklarına hususi biçim kuracak

ABD'de gerçekleştirdiği "domino ameliyatıyla" birlikte karaciğer ile 3 hastayı sağlığına kavuşturan Prof. Dr. Şükrü Emre, Ege Üniversitesi Hastanesinde karaciğer transplantasyonu dair "mükemmeliyet merkezi" kuruyor.

ABD'den dönen adlı sanlı cerrah karaciğer rahatsızlıklarına hususi biçim kuracak
04-11-2021 11:01
İzmir

ABD'de "domino ameliyatı" ismi sunulan operasyonuyla "tıp mucizesi" şekilde anılan Prof. Dr. Şükrü Emre, Ege Üniversitesi Hastanesinde karaciğer rahatsızlıkları ve karaciğer transplantasyonu dair hem kâmil bununla beraber bebek hastalara fonksiyon verecek "mükemmeliyet merkezi" ihdas kılmak düşüncesince çalışmalara başladı.

İstanbul Tıp Fakültesinden yetkilendirilmiş olduktan sonraları umumi cerrahi uzmanlığını ayrımsız üniversitede bütünler Prof. Dr. Emre, 1988'de doçent olmasının arkası sıra Hepato-biliyer Sistem Cerrahisi bursu ile Brooklyn'deki Suny Health Science Center'deki klinik uzuv nakli kısmı çalışmalarını izlem buyurmak neredeyse ABD'ye gitti.

Birçok hastanede fariza fail Emre, Yale Üniversitesinde Organ Nakli Birim Kurucusu ve direktörlüğü vazifesini yürüttü. Dünyanın nice ülkesinde aza nakli dair eğitimler de veren Prof. Dr. Şükrü Emre, 2005'te meydana getirdiği "domino ameliyat" şekilde bilinen yöntemle müşterek karaciğer ile 3 hastayı sağlığına kavuşturdu. Bu başarısı zımnında Prof. Dr. Emre, "ABD'de tababet mucizesi" şekilde anılmaya başladı.

ABD'de sonuç 15 senedir en dobra 10 doktor arasına girmeyi başaran Prof. Dr. Emre, Ege Üniversitesinden mevrut öneri üstüne manzume yaşantısına Türkiye'de bitmeme ika sonucu aldı.

- "Allah'ın verdiği kabiliyeti hastalara yansıtabilmek alım çalım vericiydi"

Prof. Dr. Şükrü Emre, karaciğer nakli dair terbiye kabul buyurmak düşüncesince ABD'ye gittiğini söyledi.

Eğitimden sonraları oradaki meslektaşlarının kendisini bırakmadığını özetleyen Emre, hayattaki önce "domino ameliyatını" gerçekleştirdiğini belirtti.

Bunun zatî manada da aşırı alım çalım donör bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Emre, "Benim düşüncesince ehemmiyetli olan, müşterek Türk olarak, orada Türkiye'yi anabolizma edebilmek, en dobra koşullarda anabolizma edebilmekti." dedi.

Sevdiği mesleği yapabildiği düşüncesince de aşırı bahtiyar ve rahat bulunduğunu dile getiren Emre, "Çünkü hastaya sunulan hizmet, Allah rızası düşüncesince verilen, kalpten mevrut müşterek şeydir. Bunu yapabilmek, bana Allah'ın verdiği bu kabiliyeti dobra halde hastalara aksettirmek aşırı ehemmiyetli ve alım çalım donör müşterek şeydi." ifadelerini kullandı.

"AR-GE merkezi de kuruyoruz"

ABD'de nice meslektaşının namına ulaşarak arka dönmesini istediğini özetleyen Prof. Dr. Emre, laflarına şu halde bitmeme etti:

"Prof. Dr. Murat Zeytunlu, bana ayrımlı müşterek projeyle geldi. Ne istiyorsun, niteleyerek sordum. 'Hocam, insanlardan hür dobra çalışan, hastalara en dobra hizmeti veren müşterek düzenek olsun istiyoruz' dedi. Bu beni aşırı heyecanlandırdı. Ege Üniversitesi içerisinde Türkiye'de önce kere karaciğer rahatsızlıkları ve karaciğer transplantasyonu dair hem kâmil hem bebek hastalara fonksiyon verecek biçim kuruyoruz. Bu aşırı heyecanlandırıcı müşterek proje. Bu plan rastgele müşterek biçim değil."

Üniversitelerin, ayrımlı branşlardan uzmanları müşterek arada barındırdığını aktaran Prof. Dr. Emre, kuracakları yetkinlik merkezinde de bu avantajdan yararlanacaklarını belirterek, şu halde konuştu:

"Buradaki yetkinlik merkezinde ameliyatlar ve bunun birlikte araştırı ve eğitim, asistan, şvester ve öğrenci eğitimi olacak. İsteğimiz buranın emniyetli biçim olması. Burada sunulan kararlar, en akla yatkın kararlar olacak. Klinik ve esas bilimleri içerisine düzlük müşterek AR-GE merkezi de kuruyoruz."

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın değme mevzuda namına aşırı dayanak noktası verdiğini aktaran Emre, "Bütün darülfünun hastanelerinin yapıları eski. İkinci projemiz ise hayırseverlerin yardımı ile üniversitenin içerisindeki hastaneyi, karaciğer rahatsızlıkları ve transplantasyonu dair baştan yapılandırmayı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ