USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ABD'den dönen adlı sanlı cerrah karaciğer rahatsızlıklarına hususi özek kuracak

ABD'de gerçekleştirdiği "domino ameliyatıyla" birlikte karaciğer ile 3 hastayı sağlığına kavuşturan Prof. Dr. Şükrü Emre, Ege Üniversitesi Hastanesinde karaciğer transplantasyonu dair "mükemmeliyet merkezi" kuruyor.

ABD'den dönen adlı sanlı cerrah karaciğer rahatsızlıklarına hususi özek kuracak
04-11-2021 11:01
İzmir

ABD'de "domino ameliyatı" ismi sunulan operasyonuyla "tıp mucizesi" şekilde anılan Prof. Dr. Şükrü Emre, Ege Üniversitesi Hastanesinde karaciğer rahatsızlıkları ve karaciğer transplantasyonu dair hem kâmil tıpkı zamanda bebek hastalara izlev verecek "mükemmeliyet merkezi" ihdas kılmak düşüncesince çalışmalara başladı.

İstanbul Tıp Fakültesinden yetkilendirilmiş olduktan sonradan umumi cerrahi uzmanlığını bire ortak üniversitede bütünleyen Prof. Dr. Emre, 1988'de doçent olmasının peşi sıra Hepato-biliyer Sistem Cerrahisi bursu ile Brooklyn'deki Suny Health Science Center'deki klinik uzuv nakli kısmı çalışmalarını izleme geçirmek şartıyla ABD'ye gitti.

Birçok hastanede fariza eden Emre, Yale Üniversitesinde Organ Nakli Birim Kurucusu ve direktörlüğü vazifesini yürüttü. Dünyanın nice ülkesinde uzuv nakli dair eğitimler de veren Prof. Dr. Şükrü Emre, 2005'te meydana getirdiği "domino ameliyat" şekilde bilinen yöntemle ortak karaciğer ile 3 hastayı sağlığına kavuşturdu. Bu başarısı nedeniyle Prof. Dr. Emre, "ABD'de tababet mucizesi" şekilde anılmaya başladı.

ABD'de sonuç 15 senedir en güzel 10 doktor arasına girmeyi başaran Prof. Dr. Emre, Ege Üniversitesinden mevrut öneri hesabına mekanizma yaşantısına Türkiye'de bitmeme ika sonucu aldı.

- "Allah'ın verdiği kabiliyeti hastalara yansıtabilmek alım çalım vericiydi"

Prof. Dr. Şükrü Emre, karaciğer nakli dair yetişek kabul geçirmek düşüncesince ABD'ye gittiğini söyledi.

Eğitimden sonradan oradaki meslektaşlarının kendisini bırakmadığını özetleyen Emre, hayattaki önce "domino ameliyatını" gerçekleştirdiğini belirtti.

Bunun ferdî manada da baş döndürücü alım çalım donör bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Emre, "Benim düşüncesince ehemmiyetli olan, ortak Türk olarak, orada Türkiye'yi temessül edebilmek, en güzel koşullarda temessül edebilmekti." dedi.

Sevdiği mesleği yapabildiği düşüncesince de baş döndürücü bahtiyar ve erinçli bulunduğunu dile getiren Emre, "Çünkü hastaya sunulan hizmet, Allah rızası düşüncesince verilen, kalpten mevrut ortak şeydir. Bunu yapabilmek, bana Allah'ın verdiği bu kabiliyeti güzel halde hastalara yaymak baş döndürücü ehemmiyetli ve alım çalım donör ortak şeydi." ifadelerini kullandı.

"AR-GE merkezi de kuruyoruz"

ABD'de nice meslektaşının namına ulaşarak arka dönmesini istediğini özetleyen Prof. Dr. Emre, laflarına şu halde bitmeme etti:

"Prof. Dr. Murat Zeytunlu, bana değişik ortak projeyle geldi. Ne istiyorsun, sanarak sordum. 'Hocam, insanlardan serbest güzel çalışan, hastalara en güzel hizmeti veren ortak mekanizma olsun istiyoruz' dedi. Bu beni baş döndürücü heyecanlandırdı. Ege Üniversitesi içerisinde Türkiye'de önce el karaciğer rahatsızlıkları ve karaciğer transplantasyonu dair hem kâmil hem bebek hastalara izlev verecek tarz kuruyoruz. Bu baş döndürücü heyecanlandırıcı ortak proje. Bu plan rastgele ortak tarz değil."

Üniversitelerin, değişik branşlardan uzmanları ortak arada barındırdığını aktaran Prof. Dr. Emre, kuracakları yetkinlik merkezinde de bu avantajdan yararlanacaklarını belirterek, şu halde konuştu:

"Buradaki yetkinlik merkezinde ameliyatlar ve bunun yanı sıra araştırı ve eğitim, asistan, bacı ve öğrenci eğitimi olacak. İsteğimiz buranın inanılır tarz olması. Burada sunulan kararlar, en akla yatkın kararlar olacak. Klinik ve asliye bilimleri içerisine meydan ortak AR-GE merkezi de kuruyoruz."

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın rastgele ortak mevzuda namına baş döndürücü dayanaklık geçirmek verdiğini aktaran Emre, "Bütün darülfünun hastanelerinin yapıları eski. İkinci projemiz ise hayırseverlerin yardımı ile üniversitenin içerisindeki hastaneyi, karaciğer rahatsızlıkları ve transplantasyonu dair baştan yapılandırmayı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ