USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Akciğer kanserinin 10 belirtisi

Nedenlerinden bir tanesi sigara bulunan akciğer kanserinin kâffesi dünyada kansere ilişkin ölümler ortada bir numara tam toprak aldığına dikkati çekici Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, “Hastaların az daha dörtte birinde akciğer kanseri belirti vermeden oluşur. Ancak öksürük

Akciğer kanserinin 10 belirtisi
09-12-2021 13:00

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi Göğüs Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, akciğer kanserinin belirtilerine dikkati çekerek ehemmiyetli uyarılarda bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Külah, 2018 yılı verilerine mucibince dünyada 1 milyon 760 bin bireyin akciğer kanserinden yaşamını kaybettiğini tabir ederek, “Nedenlerinden bir tanesi sigara bulunan akciğer kanseri hepsi dünyada kansere ilişkin ölümler ortada ortak numara tam toprak alıyor. Akciğer kanseri, akciğerde düzgün sıfır hücrelerin kontrolsüz adına artması kararı oluşur. Akciğer kanseri çoğunlukla ortak akciğerde ortak tane odaktan gelişmeye başlar, fakat bire ortak giderek ansızın ortak tomar odaktan hisse senedi de bahis konusu olabilir. Kanser hücreleri akciğerlere, yandaki dokulara yahut bedenin gayrı bölgelerine yayılabilir. Akciğer kanseri belirtileri iskân namına mucibince farklılık gösterebilir” dedi.

“Akciğer kanseri hastaların 4'te birinde kurnaz gelişiyor”
Akciğer kanserinin en umumi belirtisinin dikbaşlı öksürükler bulunduğunu tamlayan Dr. Öğr. Üyesi Külah, “Bunun haricinde döş ağrısı, dem darlığı, ateş, nağme kısıklığı, beniz ve uzunluğunda şişme, çiğin ve dizi ağrısı, arka ağrısı, yutma güçlüğü ve hunriz balgam kadar bulgular da akciğer kanseri belirtileridir. Öksürükle beraberce mevrut hunriz balgam, akciğer kanseri hastalarının dörtte birinde görülmektedir. Akciğer kanseri belirtilerinden başlangıç ve mızrap ağrısı, kırıklık ve halsizlik de sık sık görülür. Akciğer kanseri belirtileri ara esna enikonu sinsidir. Hastaların az elan dörtte birinde kanser, nazar boncuğu belirti vermeden oluşmaktadır. Genellikle bu eşhas apayrı sebeple akciğer grafisi çektirdiğinde akciğer kanseri olduklarını öğrenir. Bu sebeple rutin adına meydana getirilen kontrollerin akciğer kanserinin er etapta belirlenmesinde dirimsel önemi bulunur. Akciğer kanseri er etaplarda kişileştirme edilirse tedavisinde muvaffakiyet şansı enikonu yüksektir. Günümüzde bağan düze spiral bilgisayarlı tomografi kadar görüntüleme tekniklerindeki ilerlemeler ile akciğer kanseri bundan böyle er etapta saptanabilmektedir” halinde konuştu.

“Belirtiler ortada öksürük, kilogram kaybı, döş ağrısı, dem darlığı, nağme kısıklığı var”
Dr. Öğr. Üyesi Külah, akciğer kanserinin belirtilerini şöyleki sıraladı: “Öksürük akciğer kanserinin geçmiş belirtileri ortada toprak alır. Çoğu devir apayrı sebeplere ilişkin bulunduğu bilerek aldığı kadar önemsenmez. İki haftadan levent boylu süren, derece derece küsurat ve sebebi belirlenemeyen dikbaşlı öksürük şikayeti bulunan eşhas akciğer kanseri açısından inceleme edilmelidir. Bunun yanı esna balgamda kan görülmesi yahut balgam renginin aşırı kahverengi olması da akciğer kanserinde ehemmiyetli belirtiler adına bilinir. İkinci tam ise iştahsızlık ve kilogram kaybı toprak alır. Özellikle çalışkan sigara içen kişiler, iştahsızlığı olursa behemehâl ortak doktora başvurmalı. Nedeni muhtemelen sıfır kilogram kaybı da akciğer kanserinin ehemmiyetli belirtileri ortada toprak aldığından boşlama edilmemeli. Üçüncü adına nice yüzden kaynaklanabilen döş ağrısı da esasen akciğer kanserinin asliye belirtilerinden biridir. Göğüs ağrısı dip dem alırken, öksürürken yahut gülerken artıyorsa devir kaybetmeden doktora gezmek gerekiyor. Dördüncü tam toprak düzlük dem darlığı ve hırıltılı teneffüs kadar solunumsal belirtiler de akciğer kanserinin hepsi aşamalarında ortaya çıkabilir. Sinsi gelişen akciğer kanserinin ehemmiyetli ortak işareti bulunan dem darlığı, gerektiği halde önemsenmiyor. Yaşlı ve ağır eşhas dem darlığını yaşlarına bağlarken, dinç eşhas de işlerinin yoğunluğundan doktora gitmeyi boşlama ettiklerini belirtiyor. Ancak akciğer kanserinde er tanının dirimsel ciddiyete ehil bulunduğunun unutulmaması gerekiyor. Beşinci adına nağme kısıklığı ve yutma güçlüğüne de nazarıitibar edilmeli. Akciğer kanserinin belirtilerden bir tanesi bulunan nağme kısıklığı ve yutma güçlüğü de kelimesi kelimesine gayrı belirtiler kadar nice yüzden kaynaklanabiliyor. Soğuk algınlığı kadar ortak boyut yapılmaksızın gelişen nağme kısıklığı geliştiğinde doktora başvurulmalıdır.”

Halsizlik, parmaklarda çomaklaşma, cezaevi kapağında düşme
Dr. Öğr. Üyesi Külah, laflarını şöyleki sonlandırdı: “Altıncı tam halsizlik toprak alıyor. Akciğer kanserinde acele yorulma, daima kırıklık hissi ve halsizlik atlanmaması müstelzim belirtiler arasında. Türkiye'de başlangıç döndürücü münteşir bulunan çıpa eksikliği anemisinden mevsimlik şartlara, günce yaşamın hummalı koşuşturmacasından ruh bilimsel sıkıntılara sincap nice yüzden kaynaklanabilen halsizlik günce yaşamı menfi etkiliyorsa ve teneffüs şikayetleri zevcelik ediyorsa akciğer taraması yaptırılmalıdır. Yedinci tam bulunan, el ve kadem parmaklarının uçlarındaki güzel dokunun şişip yuvarlaklaşmasıyla oluşan çomaklaşma nice hastalıkta görülebileceği kadar akciğer kanserinde de ortaya çıkabilir. Sekizinci konu ise beden ağrısıdır. Kanserin yayılması yerinde sırt, omuz, kürek kemiği, kol, oğlan ağrıları yada beyne sıçramışsa alevli başlangıç ağrısı ehemmiyetli belirtiler adına kendini gösterir. Boyunda ve köprücük kemiğinin üstündeki bezelerde faiz ise ilkin akciğer kanserine ayraç edebilir. Dokuzuncu tam da kesif tekrarlayan enfeksiyonlar bulunuyor. Bronşit ve batar kadar teneffüs yolu enfeksiyonlarının kesif tekrarlaması ve iyileşmemesi de belirtilerdendir. Özellikle 15 yıldan elan levent boylu müddet günde ortak paket sigara içen yada sigarayı bırakmasının üstünden 15 sene geçmemiş olanlar behemehâl yılda ortak defa tarama yaptırmalıdır. Son adına cezaevi kapağında düşmede belirtiler arasındadır. Akciğerin yukarı bölümüne yerleşen ortak kitle, bazısı sinirlere baskı yaparak kolda ve omuzda ağrıya, nağme kısıklığına, cezaevi kapağı düşüklüğüne sebep olabilir. Göz kapağında tedenni ve cezaevi bebeğinde küçülme ile yüzün bire ortak tarafında terleme olmaması kansere ayraç edebilir. Bu boyut Horner sendromu adına bilinir. Eğer bu belirtilerden ortak yahut birkaçı gözleniyorsa bugün kaybetmeden ortak döş rahatsızlıkları uzmanına başvurulmalı.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ