USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Almanya'da 10 senedir sokaklarda küsurat Peter Schmidt dram dirim öyküsünü anlattı

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan 70 yaşındaki Peter Schmidt, benzeri ve kızıyla bahtiyar müşterek avlu sürerken ve güzel müşterek işi varken kendisini 10 senedir sokaklarda kalmaya düşkün fail yaşantı öyküsünü anlattı.

Almanya'da 10 senedir sokaklarda küsurat Peter Schmidt dram dirim öyküsünü anlattı
09-10-2022 12:00
Nordrhein-Westfalen

Tarihi Köln Katedrali yakınındaki özek katar istasyonunun yanı esna gözleyen ve önündeki gökçe şapkasına atılacak huzursuz paralarla yaşamını sürdürmeye etkin Schmidt, AA muhabirine, bazı bazı kişilerin hayatında anide değişimlerin ne bulunduğunu anlayamadıkları dönemlerin yaşandığını söyledi.

Kuaförlük yaparken benzeri ve kızıyla bahtiyar birlikte dirim sürdüğünü tamlayan Schmidt, yaşamının tatilde geçirdiği maraz yüzünden kabusa döndüğünü, ilk işini kaybettiğini, henüz sonradan karı düzeninin bozulduğunu ve 10 senedir sokakta yaşamaya mahkum bulunduğunu dile getirdi.

Schmidt, en şişman korkusunun kaba şita bulunduğunu ve Tanrı'dan birlikte tane arzusunun kendisini az buçuk henüz koruması bulunduğunu anlattı.

Tatilde geçirdiği maraz yaşamını değiştirdi

Almanya'nın Trier şehrinde doğan ve ana babasını on paralık tanımayan Schmidt, "10 yaşıma derece yetimhanede yaşadım, sonradan beni falcı aileye verdiler. Bakıcı ailede berhayat olmak durumunda kaldığım 21 sene çirkin birlikte dirim sürdüm. O çevrim deneyimsizlik dairesinin kontrolünde olduğum düşüncesince oradan ayrılamıyordum ve istediğim mesleği öğrenmeme akrabalarım müsaade vermiyordu. Daha sonradan güzellik salonu olmaya değişmeyen verdim ve güzellik salonu oldum. Ustalık eğitimi aldım ve bu istediğim birlikte meslekti." dedi.

Hayatında baş döndürücü inişli yokuşlu dönemler yaşadığını tamlayan Schmidt, dobra birlikte işi varken ve ailesiyle bahtiyar birlikte dirim sürerken geçirdiği hastalığın yaşamını kabusa çevirilmiş bulunduğu süreci şu şekilde anlattı:

"Hollanda'ya tatile gitmiştim, orada ansızın hastalandım. Omuriliğimde ağır birlikte dava oluştu, birlikte hastaneden bambaşka hastaneye gönderdiler, Almanya'da kimesne bana iane edemedi. En böylelikle baş döndürücü dobra birlikte hekim buldum ve o hekim beni anca birlikte otama etti ki o sayede yürüyebiliyorum. O çevrim akrabalarım dağıldı, eşimle aram açıldı ve ayrıldık. O maraz zamanında aylak kaldım. Bazen insanoğlu hayatında anca dönemler olmakta ki bu anide değişimin ne bulunduğunu anlayamıyorsunuz."

10 senedir sokaklarda yaşıyor

Trier'de senelerdir yaşamış bulunduğu evden ev sahibi çeşidinden çıkarıldığını dile getiren Schmidt, 10 sene ilk Köln'e geldiğini ve 10 senedir sokakta berhayat olmak durumunda kaldığını söyledi.

Schmidt, sokakta yaşamı sürdürmenin hassaten şita aylarında çetince bulunduğunu belirterek, "Sokakta berhayat olmak emeksiz birlikte avlu değil. İnsanın sokakta yaşam sürmeyi kabullenmesi lazım. Zor bulunan nerede duş yapabileceğim, nerede aşındırmak yiyeceğim ve nerede yatacağım. Köln'de iane gayeli kurulan dobra organizasyonlar mevcut fakat oraları hassaten anımsamak geçişsiz ve baş döndürücü dolu. Orada çalışanlar asistan oluyorlar ve esasta dobra insanlar." halinde konuştu.

Köln'de sokakta dilendiğini ve Kölnlülerin dilencilere dobra davrandığını özetleyen Schmidt, "Karnımı tatmin etmek düşüncesince Köln'de günce dileniyorum. Ara esna dobra insanoğlu çıkıyor, 5 ekü bırakıyorlar, boşluk esna 10 ekü verici de çıkıyor. Hatta 20 ekü verici de olmuştu. Köln'de birlikte çadırım var, onun içre yaşıyorum. Gazım var, yemeğimi pişiriyorum, orada ısınıyorum. Ben demincek 70 yaşıma giriyorum, Tanrı'dan dileğim beni az buçuk henüz korusun." dedi.

"Bazen bir tanesi kazanç veriyor"

Hiç aşındırmak yemeden daldırmak durumunda kalmış bulunduğu dönemler de bulunduğunu aktaran Schmidt, "Hiç yemeğim bulunmadığı eyyam de olmakta lakin baki gün oluyor, o devir karnımı doyurabiliyorum. Bazen bir tanesi kazanç veriyor, bazı bazı zerre pizza veriyorlar. Köln halkı dobra ve hayırsever insanlar. Ben dünyaya ana ve yetim geldim, benim on paralık akrabalarım yoktu. Aile sıcaklığını uğur boncuğu yerde öğrenmedim, bundan sonradan sokaklar benim evim oldu." dedi.

Çevreyi kirletmedikleri sürece şehremaneti yetkililerinin sokakta düğün kurmalarına delik yumduklarını kail Schmidt, "Gelip arama ediyorlar, alanı parlak bıraktığımız ve eşyalarımızı karışık bırakmadığımız devir delik yumuyorlar. Bunları yapmayanların çadırlarını haram bulunduğu nedeni öne sürülerek kaldırıyorlar. Biz yattığımız alanda ıvır zıvır birlikte grubuz, çevreyi parlak tutuyoruz o sebepten şehremaneti bizi şen bırakıyor." ifadelerini kullandı.

Schmidt, eşinin 10 sene ilk öldüğünü, yaşamda bulunan kızıyla ise yaşadıkları olumsuzluklardan çevre bundan sonradan görüşmediğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ