USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Almanya'da tam afiyet hizmeti alamayan Türk hastanın İstanbul'daki tedavisi sürüyor

Karaciğerinde ur belirleme edilen ve Almanya'da tam keyif hizmeti alamadığı düşüncesince cankurtaran uçakla Türkiye'ye getirilen Ahmet Demiray'ın tedavisi İstanbul'da bitmeme ediyor.

Almanya'da tam afiyet hizmeti alamayan Türk hastanın İstanbul'daki tedavisi sürüyor
07-02-2022 13:56
İstanbul

Türkiye'ye getirilmesinin arkası sıra İstanbul'da Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde 3 Şubat gecesi otama dibine tahsil edilen Ahmet Demiray'ın afiyet özelliğine bağlı matbuat mensuplarına izah karşıcı Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Suna Çokmert, Ahmet Demiray'ın 4 Şubat bakımından hastalığının tanısına ve tedavisine müteveccih radyolojik araştırmalar ile dem testlerinin yapılmaya başlandığını söyledi.

Hastanın tedavisinin müşterek kısmının Almanya'da başladığını, tanılama sürecinde hastalığın yapısına başmaklık güçlükler yardımıyla işlemeyen tanısının elde edilemediğini aktaran Çokmert, Demiray'ın şu an otama altında bulunmuş yer aldığı hastanede buna müteveccih inceleme ve testlerinin bitmeme ettiğini anlattı.

Doç. Dr. Çokmert, "Hastamızın rahatsızlığı, balast alternatifleri kaynaklı müşterek tümöral hadise. hususi adı klatskin tümörü namına geçmekte. Buna müteveccih evreleme tetkiki namına çekirdeksel tababet bölümümüzde PET CT yapılmıştır. Kitlenin alışkanlık yapılarıyla bulunan irtibatının belirlenmesi şartıyla CT anjiyografi testleri yapılmıştır. Hastamız bu araştırmalar eşliğinde örgen nakli kısmı çeşidinden değerlendirilmekte ve operabilite açısından tetkikleri sürmektedir." bilgisini paylaştı.

"Şu anda dirimsel riski yok"

Bir matbuat çalışanının "Almanya'da inceleme ve tespitte geç mi kalınmış? Yapılması gerekenler yapılmamış mı, kem müşterek gidişat varmı otama sürecinde?" sorusu üstünde Doç. Dr. Çokmert, şunları kaydetti:

"Öyle müşterek bilinçlilik söyleyemeyiz. Bu tümör, teşhisi çetin konulan, hususi tanısal testleri olan, arada sırada geçmiş testlerde neticeye ulaşamayabileceğimiz müşterek ur çeşidi. Yerleşim noktayı bakımından ulaşılması çetin müşterek yerde. Dolayısıyla Almanya'da yapılması müstelzim geçmiş tedavileri değerli müşterek biçimde yapılmış. Hastaya balast akışını realizasyon kılmak üzere, balast yollarına kateter yerleştirilmiştir. Hastanın biriken bilirubini, balast akışının bu kateter aracılığıyla teminiyle tedenni eğilimine girmiştir. Genel vaziyeti şimdi eski özelliğine gereğince sonuç aşama iyidir. Şu anda dirimsel riski bulunmayan zorla balast yollarında biriken bilirubinin enfeksiyona bariz müşterek safiha yaratması zımnında hastayı DOĞRU takipte tutmamız, şifahane şartlarında izlememiz gerekli."

Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Selda Yılmaz Tatar da hastaya bu sabahleyin PET BT çekildiğini belirterek, "Bundaki gayemiz elhak radyolojik araştırmalarda karaciğerde müşterek ur yer aldığı görüldü fakat işlemeyen müşterek teşhisi bulunmayan hastanın. Tüm gövde PET BT görüntülerini, uykuluk haricinde bambaşka müşterek ur olup bulunmadığı yahut bulunan tümörün yayılıp yayılmadığını idrak kılmak şartıyla çekiyoruz. Şu an değerlendirmelerimiz sürüyor. Hastanın geç görüntülerini alacağız müşterek sayaç sonra. Henüz yorum evresinde yer aldığı düşüncesince de primer ur mahsus karaciğerde zorla metastazın olup olmadığını değerlendireceğiz. Ona gereğince de tedaviler planlanacak." sanarak konuştu.

"Babamı Türk hekimlerine delibozuk kılmak istedim, bunu da başardım"

Ahmet Demiray'ın kızı Reyhan Demiray da sabık hafta alışveriş haset koltukta uzanırken rahatsızlanan babasının, karnının ağrıdığından bahsettiğini ve renginin sarardığını gözlemlediklerini söyledi.

Bunun üstünde çağırdıkları afiyet görevlilerinin EKG yaptıklarını, şekerini ve tansiyonunu ölçtüklerini, "Çok çabuk müşterek gidişat yok. Yarın karı hekimine gidin. Bugün alışveriş yer aldığı düşüncesince bakmazlar." dediklerini aktaran Demiray, gene de ısrar ederek babasını hastaneye kaldırdığını ve sürecin başladığını belirtti.

Babasının kaldırıldığı şifahane doktorlardan ve personelden kıvançlı olmadığını dile getiren Demiray, "Başkonsolosluğa istida yazdım. Çok çabuk arka devir oldu. O nedenden buradayız. Babamı Türk hekimlerine delibozuk kılmak istedim, bunu da başardım." dedi.

Almanya'da babasına geçmiş konulmuş bulunan teşhisin ur ile alakadar değil, midede müşterek karha yer aldığı biçiminde açıklandığını anlatım fail Demiray, laflarına şu biçimde bitmeme etti:

"Babam 2-3 el biyopsiye alındı. Onların kararı aşırı belirgin çıkmadı. Tanı değil, müşterek faraziye üstünden gidildi. Koordinesizlik vardı. Başhekim ile aşırı müşterek tomar muhatap olamıyordum, aşırı müşterek tomar istifham soramıyordum. İletişim bozukluğu ve koordinesizlikten rahatsızdım. Net müşterek tanılama koyamadıkları düşüncesince bu hastalığın müşterek terapisinin yahut ameliyatının bulunmadığı söylendi. Ben bu korkuyla, burada babama iane edilmeyecekse, Türkiye Cumhuriyetinde, zat ülkemizde çıkar yol aramayı seçtim. Bu sebeple Başkonsolosluğumuza başvurduk."

Hastanedeki tedavisi bitmeme etmiş yer aldığı düşüncesince odasına girilmesine müsaade verilmemiş Ahmet Demiray, kapıdan kendisiyle mütekellim kızları Reyhan Demiray ve Emine Atalı'ya el sallayarak, dobra bulunduğunu ayraç etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ