USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ankara'da 'Nadir Hastalıklar Günü' etkinliği düzenlendi

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Toplumda eşsiz hastalıklarla ilişik hakkıyla cebelleşen ortak familya kitlesi de var. O kitlenin derdine çıkar yol olalım istiyoruz." dedi.

Ankara'da 'Nadir Hastalıklar Günü' etkinliği düzenlendi
01-03-2022 16:37
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Ankara'da "Nadir Hastalıklar Günü" etkinliği yapıldı

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Toplumda bulunmaz hastalıklarla ait hakkıyla cebelleşen beraberinde eş kitlesi de var. Çocuğu bulunmaz beraberinde maraz bulunduğu devir onun tıbbi yönü hesaplı yönü içtimai yönü ile hakkıyla meşguliyet verici kütle var. O kitlenin derdine ilaç olalım istiyoruz." dedi.

"28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü" etkinlikleri kapsamında Ankara Üniversitesi Nadir Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde aktiflik düzenlendi.

Programda mütekellim Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Nadir emraz konusu sonuç senelerde baş döndürücü konuşulan beraberinde konu. Özellikle SMA'lı hastalar üstünden baş döndürücü konuşuluyor. Ancak bulunmaz rahatsızlıkların elden onunla sınırlanmış olmadığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ünüvar, toplumda bu rahatsızlıkların baş döndürücü kesif olmadığı, ama lazım tıbbı lazım maşeri gerekse hesaplı boyutlarında düşünüldüğünde bulunmaz rahatsızlıkların yükünün o denli da az olmadığını gördüklerini belirterek, gelecekte bulunmaz rahatsızlıkların çeşidinin şimdi da artacağını varsayılarak toplumda baş döndürücü ağır seviyede beraberinde ağırlık biçimine gelebileceğini anlatım etti.

Üniversitenin esas fonksiyonlarından birisinin topluluğun iş namına görmüş bulunduğu gelişigüzel mevzuya bellek yorması onunla ait lazım bilimsel nitelikli gerekse maşeri anlamda icraat yapması bulunduğunu kail Ünivar, "Ankara Üniversitesi, Türkiye'nin en ehemmiyetli tababet fakültelerine eş üniversitelerden biridir. İki adet ehemmiyetli hastanesi var. İbn-i Sina ve Cebeci Hastanesi, hakkıyla topluluğun hem rutin meselelerinde bununla ortak bulunmaz emraz üzerine baş döndürücü olgun icraat karşıcı ehemmiyetli hastaneler. Tıp fakültemiz 1945 senesinde kuruldu, 77'nci yılına girdi. Nadir Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezini de beraberinde sene denli önceki kurduk."

"Kısa devir içinde Türkiye'nin en iyisi olacağız"

Yoğun beraberinde biçimde bulunmaz hastalıklarla ait çalışmalarını sürdürdüklerini tamlayan Ünüvar, "İddiamız şu, tığ çelimsiz devir içinde Türkiye'nin en iyisi olacağız ve beraberinde dirhem şimdi devir borç ama dünyanın en dobra merkezlerinden birisi olacağız. Nadir hastalıklarla ait ne husus konuşuluyorsa o mevzuda Ankara Üniversitesi bulunmaz emraz araştırı ve infaz merkezinin söyleyeceği beraberinde lakırtı olacak. Bu mevzuda beraberinde sulta olacak. Bu denli iddialıyız. Dolayısıyla 28 Şubat Nadir Hastalıklar günüde esbak kutladık. Bugün de beraberinde numara yılına yaklaştığımız merkezinde faaliyetlerini öncelemek düşüncesince bu etkinliği yapıyoruz." dedi.

Bu mevzuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da baş döndürücü hassas bulunduğunu anlatım fail Ünüvar, bulunmaz hastalıklarla ait konularda, medyada devir zamane arazi meydan haberlerle ait devletin baş döndürücü aceleci beraberinde biçimde konuş aldığını ve hastaların gelişigüzel ayrışık içtimai tıbbi ve hesaplı gereksinimlerini karşılamaya müteveccih çalışıldığını anlatım etti.

Ünüvar, bu mevzuda baş döndürücü derin ve canlı namına etkin beraberinde ekibin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Toplumda bulunmaz hastalıklarla ait hakkıyla cebelleşen beraberinde eş kitlesi de var. Çocuğu bulunmaz beraberinde maraz bulunduğu devir onun tıbbi yönü hesaplı yönü içtimai yönü ile hakkıyla derin beraberinde meşguliyet verici kütle var. O kitlenin derdine ilaç olalım istiyoruz. Devletimizin üstündeki gittikçe beklenen bulunmaz emraz yükünün de ne azaltılabileceğine ilişkin icraat gerçekleştirmek istiyoruz. Bu mevzuda hakkıyla giranbaha yöneticilerimizi kutluyorum."

Ankara Üniversitesi Nadir Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tuba Eminoğlu, maşeri bilinci kaldırmak ve öğrencilerle beraberce farkındalığı peyda etmek düşüncesince etkinliği düzenledikleri söyledi.

Nadir rahatsızlıkların elden Türkiye'de değil dünyada da ehemmiyetli esenlik problemleri namına onama edildiğini belirterek, bunun sebebinin bu bölgede şimdi karşılanmamış nice gereksinimlerin bulunması olduğuna ayraç etti.

Eminoğlu, "Nadir maraz denildiğinde gelişigüzel birisi beraberinde adet on paralık düşünüldüğünde ihtimal görülme sıklığı az kabil algılanmakta ama 7 bini beraberinde hayli hastalığın bütünü beraberinde arada düşünüldüğünde ehemmiyetli beraberinde kol rahatsızlığı oluşturmakta. Tüm dünyada tahminî 350 milyon Türkiye'de ise 6 buçuk 7 milyon bireyin bu hastalıklardan etkilendiğini kestirim etmekteyiz. Aynı sürede bu rahatsızlıkların beraberinde ayrıcalığı de yüzdelik 80'inin kalıtım bilimi namına müteaddi ve yüzdelik 70'i çocukluk zamanında gözlemlenmekte." dedi.

Konuşmalarında peşi sıra Prof. Dr. Ünüvar, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Aycan ile bulunmaz mektepli grubu ve mütalaa görevlisi hekimler, boyayla panolara el izi bıraktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Konyaspor3741-11
15MKE Ankaragücü3740-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ