USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Aort damarı yırtılan amatör sporcu 6 saatlik operasyonla hayata tutundu

Antalya'da spor yaparken salladığı yumruğun arkası sıra aort damarı yırtılan ve taayyüş şansı ceninisakıt tanıdık 44 yaşındaki Şahin Ergül, Prof. Dr. İsa Coşkun çeşidinden meydana getirilen 6 saatlik ortak operasyonla hayata tutundu. Normal yaşamına dönen Ergül, “Hayat

Aort damarı yırtılan amatör sporcu 6 saatlik operasyonla hayata tutundu
07-03-2022 13:54

Muratpaşa ilçesinde canlı evli ve müşterek bebek babası Şahin Ergül, derinliğine zamanlardan bu yana dövüş ilkin peyda etmek kıl payı ayrışık branşlarda spor yaptı. Katıldığı birtakım şampiyonalarda dereceler elde fail Ergül, bugüne denli tek keyif kontrolünden geçmedi ve rastgele müşterek sorunla da karşılaşmadı. Ergül, bundan 5 ay evvel salonda idman icra ettiği esnada salladığı müşterek yumruğun peşi sıra nefesi daralıp yere yığıldı.

Bir müddet sonradan kendine mevrut Ergül, kendini güzel hissedince hastaneye başvurmadı. Güvenlik işi ile de uğraşan Ergül, kendini halsiz ve bitkin hissetmeye başlayınca hastaneye başvurmaya değişmeyen verdi. hususi müşterek hastaneye başvuran Ergül, meydana getirilen incelemelerin peşi sıra kalbinde dava bulunduğunu ve şümullü müşterek hastaneye başvurması icap ettiğini öğrendi. Bunun üzerinde araştırı karşılayıcı Ergül, Memorial Antalya Hastanesi'ne başvurup Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İsa Coşkun ile görüştü. Ergül'ün meydana getirilen araştırmalarda aort damarının yırtıldığı ve bunun birlikte aort kapağında da yetmezlik bulunduğu belirlendi.

Bunun üzerinde Coşkun, hastasını elden ameliyata aldı. Yaklaşık 6 saat devam eden operasyonla hastanın bire müşterek anda hem aort damarı bununla birlikte aort kapağı değiştirildi. Birkaç devir elan spora bitmeme etmesi yerinde faziletli ahiret yolculuğu riski ile erinç karşıya duracak bulunan Ergül, geçirdiği operasyonun peşi sıra dosdoğru biçimde dünyasına bitmeme ediyor.

"Acil ameliyata aldık"

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İsa Coşkun, hastanın 6 ay evvel döş ağrısı, belden aşağısının tutmaması biçiminde gelişen şikayetlerle başvurduğunu hatırlattı.
Şahin Ergül'ün çın spor yaparken müşterek çarpış sonrası kötülük geçirdiğini ve apayrı hastanelerde meydana getirilen incelemelerin peşi sıra kendilerine başvurduğunu dile getiren Coşkun, “Bize aceleci cerrahi müdahale düşüncesince geldi ama gine tığ müşterek cenah film film incelemeler yaptık. Tetkiklerde aort damarının 10 santim genişliğinde, kalbinin iri bulunduğunu belirleme ettik. Ön hazırlıkların peşi sıra ameliyatı gerçekleştirdik” dedi.

"Birçok parasız hastaneye yetişemezdi"

Yaklaşık 6 saat devam eden ameliyatın içinde ne bulunduğu üzerinde bilgiler sağlayan Coşkun, “Kalp cerrahisinin derinliğine ve riski faziletli operasyonlarından biriydi. Operasyonda hastamızın bire müşterek anda hem aort kapağını bununla birlikte aort damarını değiştirdik. Hastamızın aort damarı yırtılması (aort diseksiyonu) vardı. Bu yırtılmada anide ahiret yolculuğu gerçekleşebilir. Saatlik ahiret yolculuğu riski yüzdelik 50 civarındadır ve çın müşterek problemdir. Birçok parasız hastaneye yetişemez. Bizim hastamız bahtlı grupta arazi alıyor. Ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik, alışılagelen dünyasına arka döndü” sanarak konuştu.

"Aynı anda dü operasyon"

Nadiren meydana getirilen müşterek operasyonu hastaya gerçekleştirdiklerini kaydeden İsa Coşkun, “Hastayı his dayanaklık etmek aletine bağladık. Ardından kalbi durdurup aort damarını açtık ve yırtığı gördük. Aort kapağında doğacak derecede yetmezlik vardı. Hastamızın aort kapağını ve aort damarını bire müşterek anda değiştirdik” dedi.

"Kalbi dev kabilinden olmuştu"
Hastasının seneler öncesine dayalı müşterek aort kap sorunu ve hesabına müşterek de aort damar genişlemesi yaşadığını tabir fail İsa Coşkun, “Hastamızın kalbi alışılagelen kalbe layıkıyla dev kabilinden olmuştu. 10 santim büyüklüğünde de müşterek anevrizmamız vardı. Bu ameliyatlar vatanımızda başarıyla yapılıyor. Fakat hastamızın bugüne çın sporlar yapmış bulunmasına karşın tek keyif kontrolünden geçirilmediğini öğrendik. O sebeple hastamızın bugüne denli bu problemleri ayırt edilmemiş” dedi.

"Ani ahiret yolculuğu gerçekleşebilirdi"

Hastanın o devir hali ayırt etmesi ve müşterek keyif kuruluşuna başvurmasının ehemmiyetli olduğuna yer veren Coşkun, “Eğer bunu yapmasaydı hastanın hali elan kötüye gidecekti. Günün birinde anide müşterek ahiret yolculuğu gerçekleşebilirdi. Damar yırtıklarında gördüğümüz, kanın kalbin dışına sızıp, kalbi durdurduğu ve anide ölümü gerçekleştirdiğini biliyoruz” sanarak konuştu.

"Spor evveliyat keyif kontrolü önemli"

İsa Coşkun, hastasının kestirmece 20 senedir spor yapmasına karşın tek keyif taramasından geçirilmemesine aksülamel gösterdi.

Coşkun, spor meydana getirecek bulunan şahısların kesinlikle öncesinde müşterek keyif kontrolünden geçmesi ve yılda müşterek el derneşik adına keyif taramasından geçmesinin ehemmiyetli bulunduğunun altını çizdi.

"Rahatsızlığımın bilincinde değildim"

44 yaşındaki Şahin Ergül, ıvır zıvır yaşlardan buyana sporla uğraştığını belirterek, “Yıllardır ayrışık sporlar yapıyorum ama rahatsızlığımın bilincinde değildim. Spor yaptığım düşüncesince kendimi baştan sona çelimli hissediyordum. Bireysel sporlar yaptım, çelim güreşi ile uğraştım. Yarışmalara gittiğim devir müşterek keyif kontrolünden geçmedim. Benim de durumum on paralık dikkatimi çekmedi. Bundan 6 ay öncede yumruk oyunu antrenmanı yaparken, müşterek çarpış sırasında kolum boşa baskı nefesim daraldı ve yere düştüm. Bayılma hissettim. Sonra kalktım hastaneye gittim” dedi.

"Şanslıyım"

Başvurduğu hastanede meydana getirilen muayenesinin peşi sıra Memorial Antalya Hastanesi'ne ve Prof. Dr. İsa Coşkun'a başvurduğunu dile getiren Ergül, “Burada ameliyatımı oldum. Şu an keyif durumum aşırı iyiyim. Spora da başladım. Normal hayatıma döndüm, kendimi güzel hissediyorum. Hayatımı da kaybedebilirdim. Şanslı müşterek biçimde Allah'ın da sayesinde yaşamda kaldığıma inanıyorum. Çünkü beş altı devir sonradan hastaneye gittim, üstünden devir geçse de bana müşterek nesne olmadı. Sonra buraya gelip ameliyatımı oldum” ifadelerini kullandı.

İsa Akar-Ertuğrul Gün
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ