USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Artık semere kasasında değil langırt masasında oynayacaklar

Meyve kasasından "langırt masası" işleyen Elazığlı darülfünun talebesi Ensar Gürsul, toplumsal medyada paylaşmış olduğu görüntülerle evlatların langırt ve alan topu masasına, spor malzemelerine ve zeka oyunlarına kavuşmasına fırsat oldu.

Artık semere kasasında değil langırt masasında oynayacaklar
20-10-2021 12:45
Elazig

Elazığ'ın Baskil kazasının Deliktaş köyünde canlı 20 yaşındaki Gürsul, köyün arızalı müşterek arazide bulunması dolayısıyla hile piyasası bulamayan evlatların göstergeç karşısında sayaç geçirmemelerini ve sosyalleşmelerini sağlayacak müşterek hile cihazı hazırlamaya değişmeyen verdi.

Gürsul, plastik kasa, dut ağacı dalı, çivi, pet şişe kapağı ile "langırt masası" tasarladı, ferde namına da koz kullandı. Çocukları müşterek araya getiren Gürsul, onlara langırt oynamayı öğretti.

İlkel "langırt masası"nda evlatların şişman müşterek sevinçle ve heyecanla oynadığını gören Gürsul, o anları el telefonu ile kaydederek, ayrıksı köylerde canlı kollar düşüncesince esin olması neredeyse toplumsal medyada paylaştı.

Büyük uyanıklık gören paylaşım diyar içerisinden ve diyar dışından hayırseverleri harekete geçirdi.

Gönderilen yardımlarla Hak İnsani Yardım Derneğinin gerçekleştirme etmiş olduğu langırt ve tarz topu masası, spor malzemeleri ve zeka oyunları köydeki küçüklere ulaştırıldı.

Kavuştukları oyunlarla çalgılı çağanaklı devir nâkil evlatların yüzü gülüyor.

"Yaptığım hile aletiyle sosyalleşsinler istedim"

Gürsul, AA muhabirine, plastik sonuç kasasıyla meydana getirdiği "langırt masası"nı hayalet enerjisini kullanarak hazırladığını söyledi.

Köydeki evlatların bu ve benzer oyunlarla oynamasının sağlam benzer olmadığını dile getiren Gürsul, "Çocuklar ödevlerini yaptıktan sonradan ya göstergeç seyrediyor yahut babalarının telefonlarıyla oynuyorlar. Çocuklar yaptığım hile aletiyle sosyalleşsinler, müşterek araya gelip lakırtı etsinler istedim. Teknoloji bağımlılığının önüne devredilmek düşüncesince hile cihazı yaptım." dedi.

Gürsul, barbar de olsa meydana getirdiği "langırt masası"nın evlatların şişman merakını topladığını, onları bahtiyar ettiğini vurguladı.

Çocukların eğlenirken çekmiş olduğu müşterek görüntüyü başkalarına da esin olması düşüncesince toplumsal medyada paylaştığını tamlayan Gürsul, görüntünün takipçilerinden şişman zevk gördüğünü kaydetti.

Ensar Gürsul, hayırseverlerin yardımlarıyla Hak İnsani Yardım Derneğinin gerçekleştirme etmiş olduğu armağanların köye ulaştığını tabir ederek, "Köye şaşırtı müşterek halde hile aletleri geldi. Çocuklar bu olanaklara kavuştukları düşüncesince aşırı bahtiyar fakat bu malzemeler düşüncesince bağlı müşterek düzlük da lazım. Bunun yapılması da aşırı önemli." sanarak konuştu.

Hayırseverlere teşekkür

Hak İnsani Yardım Derneği Elazığ Temsilcisi Ali Şimşek, Ensar Gürsul'un meydana getirdiği paylaşımın arkası sıra hayırseverlerin harekete geçtiğini söyledi.

Gürsul'un köy evlatları düşüncesince gösterdiği bu çabaya izleyici kalmayarak kendileri ile iletişime güzeşte hayırseverlerin yardımlarıyla küçüklere tarz topu masası, langırt, spor malzemeleri ve zeka oyunları aldıklarını aktaran Şimşek, evlatların sevinçlerine kuma olduklarını dile getirdi.

Şimşek, kâffesi hayırseverlere teşekkürname etti.

Çocuklardan Zeynep Gürsul, artık geçmiş öğüt dışındaki vaktini göstergeç seyrederek geçirdiğini, deminden ise dostlarıyla langırt oynayarak, çalgılı çağanaklı devir geçirdiğini söyledi.

Köyde canlı kollar namına hile sahalarına gerekseme duyduklarını tamlayan Gürsul, "Ensar ağabeyimiz bizlere kasadan langırt yaptı. Büyüklerimiz de bizlere esas langırt ve tarz topu masası getirdi, her insana teşekkürname ediyoruz. Yeni langırt masamız artık güzel." ifadelerini kullandı.

Semih Gürsul da artık geçmiş masasını televizyonda görmüş olduğu langırtı köylerinde oynuyor olmaktan şişman mevki duyduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ