USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Artvin sonbahar güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor

Sahip bulunduğu ensesi kalın flora ve natürel güzellikleriyle gelişigüzel devir adından sık sık uydurma ettiren Türkiye'nin kuzeydoğu sınırındaki Artvin, güzün oluşan nitelik cümbüşüyle huy severlerin merakını çekiyor.

Artvin sonbahar güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor
28-10-2021 12:36
Artvin


Engebeli ve dağlık coğrafi yapısıyla, "Karadeniz İklimi", "Akdeniz İklimi" ve "Karasal İklim" niteliklerini içerisinde barındıran, bu özelliğe ilişkin adına ensesi kalın nebat örtüsü, saf saf gölleri, şelaleleri, ulusal parklarıyla natür tutkunlarının önceki tercihleri ortada arazi düzlük Artvin, güzün nebat örtüsünün sarı, yeşil, kırmızı, turuncu ve kahverenginin tonlarına bürünmesiyle besili boya tabloları andırıyor.

Artvin merkezde Genya Dağı ve Hatila Milli Parkı, Arhavi'de Mençuna Şelalesi, Borçka'da Karagöl ve Camili Havzası, Şavşat'ta Karagöl, Yavuzköy, Sahara Milli Parkı, Papart Vadisi, Kelebekler Vadisi Arsiyan Yaylası, Kocabey Yaylası, Karçal Yaylası, kabil kentteki nice plato ve koyak sonbaharla beraberce ışık ve natür tutkunlarına masalımsı sahneler sunuyor.

Şehrin ruhsal gerilim ve gürültüsünden uzak, doğayla iç içe ahit eylemek isteyenlerin tercihi bulunan Artvin, sonbaharın pastel renkleriyle ziyaretçilerine dinlence olanağı sunuyor.

İtalya'nın Milano şehrinde Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda "Sakin Şehir" unvanı almasından sonraları millî ve arsıulusal kurda de adından gır ettiren Artvin'in Şavşat ilçesi ise değme sene küsurat müşterek candan natür tutkunlarını en aşırı yeğleme etmiş olduğu sahaların başlangıcında geliyor.

Bursa’dan mevrut Osman Orhun Ersoy, Şavşat'taki sonbahar güzelliğini gitmek ve hayatta olmak düşüncesince tatilini burada geçirdiğini söyledi.

Şavşat’ta bire müşterek anda 4 mevsimi gördüğünü kaydeden Ersoy, "Herkesi Şavşat'a çağırma ediyorum. Dağlarda kar var. Çayırlar yeşil, ağaçlar sararmış. Hayvanlar çayırlarda otluyor. Doğa büyüleyici." dedi.

Mardin'den mevrut Seher Ecevit ise Şavşat'a önceki kat geldiğini tabir ederek, "Şavşat hakkıyla natür harikası müşterek yer. Doğa ayrımlı nitelik tonlarına bürünmüş. Ben aşırı beğendim hoşuma gitti. Dağlarda kar var, aşağıda yeşil ayrımlı mevsimleri müşterek arada görebiliyoruz. Muhteşem müşterek yer." diyerek konuştu.

Günübirlik gezilerin yanı esna çevresindeki ormanlık bölgelerde ziyaretçilerine dinlenme kampı ika olanağı da sağlayıcı Sahara Milli Parkı içerisindeki "Şavşat Karagöl", parlak havası ve doğasıyla ziyaretçilerine geçim veriyor.

Trabzon’dan gelmiş şekilde Kargöl'de dostlarıyla dinlenme kampı işleyen Aydın Mutlu, senelerdir natür sporlarıyla uğraştığını belirterek, Şavşat Karagöl'ün dinlenme kampı gerçekleştirmek arzu edenler düşüncesince aşırı dobra doğaya ve güzelliğe erbap bulunduğunu söyledi.

Şavşat'ın dillere epope bu güzelliğinde dinlenme kampı gerçekleştirmek düşüncesince 350 kilometreden geldiğini aktaran Mutlu, "Doğası bozulmamış, rahat sessiz, natür ile iç içe müşterek ortamda dinlenme kampı gerçekleştirmek aşırı keyifli." dedi.

İlçedeki turistlerden Damla Nur Kirman da Uzungöl Doğa Sporları Kulübünün etkinlikleri kapsamında Şavşat Karagöl’e gelmiş şekilde burada dinlenme kampı yaptıklarını söyledi.

Kirman, Artvin'deki nitelik cümbüşünü gitmek düşüncesince alana geldiklerini tabir ederek, "Şavşat yapısı saf natür harikası müşterek arazi olduğu için burayı yeğleme ettik. Olağan üstü müşterek güzellik. Karagöl, çevresindeki ağacalar parlak ötesi. Tüm dostlarım afiyet aldık. Çok serbest müşterek ışık arşivimiz evet burada" ifadelerine arazi verdi.

Bölgede seyyahlık yolculuk düşüncesince mevcut Talip Kansız da 30 senedir Türkiye'nin nice durumunda dinlenme kampı ve natür yürüyüşleri yaptığını kaydetti.

Şavşat'a henüz ilkin biraz kez geldiğin beliren Kansız, şunları söyledi:

"Şavşat elden Karagöl'de ibaret değil. Arsiyan Yaylası, Balıkgölü var. Bunların haricinde nice rota bulunuyor. Doğa tutkunları düşüncesince emniyetsiz müşterek yer. Sonbahar aylarında nitelik cümbüşünün doruk meydana getirdiği müşterek dönemdeyiz. Sarı al ve yeşil emniyetsiz müşterek kaynak oluşturuyor. İnsanlar fotoğrafları görür görmez bura İsviçre mi diyor. Biz de bununla alım çalım duyuyoruz. İstanbul'dan dernek ve nişan çekimleri düşüncesince buraya mevrut kişilere rastladık. Burada gidilecek o derece aşırı rota mevcut ki devir yetmiyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ