USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Artvin'de "Mucizeler Diyarı" bakıma kadın atlara yuva oldu

Artvin'in Ardanuç ilçesindeki "Mucizeler Diyarı" bakıma kadın ve iyesiz atlara yuva oldu.

Artvin'de
30-08-2022 13:05
Artvin

Hayvanları Doğayı İnsanları Koruma ve Yaşatma Derneği (HAYDİKO) üyeleri, sabık sene eğin düşüncesince tırlarla diyar dışına götürülürken hasta, aç, susuz biçimde gayrisıhhi ve çirkin şartlarda bulunarak Hopa'da el konulmuş olan atlar düşüncesince Tepedüzü köyü Ankliya Mahallesi'nde kom kurdu.

Yasal sürecin peşi esna HAYDİKO kabilinden sahiplenilen atların hizmet ve tagaddi gereksinimleri kısaca 10 dönümlük, içre ahırların da bulunmuş olduğu "Mucizeler Diyarı" ismi sunulan çiftlikte karşılanıyor.

Atların günce hizmet ve ihtiyaçlarının karşılanması düşüncesince köyde canlı dü bireyin görevlendirildiği çitlikte, Hopa'dan getirilen 62 atın yanı esna ortak de karakaçan bulunuyor.

Artvin HAYDİKO Deneği Başkanı Emel Meriç, Mucizeler Diyarı ismini verdikleri hayat dalında ortak yıla andıran süredir 62 at ve 1 eşeğin yaşamını sürdürdüğünü kaydetti.

Buradaki atların tamamına yakınının Türkiye'nin ayrı ayrı yerlerinden toplanılarak eğin düşüncesince diyar dışına götürülürken el konulmuş olan atlardan oluştuğunu özetleyen Meriç, "Biz gönüllüler adına ilkin mukaddema onları yaşamda tutmaya, sonraları da önemli ihtilaçlarını gidermeye çalıştık. Daha sonrada atları himayemize alarak korumamıza aldık." niteleyerek konuştu.

Tır içre doğan denk hayat sahasına ismini verdi

Hopa'da atların tırdan metin ortak ortama tahliyesi sırasında ortak atın mevlit yaptığını tamlayan Meriç, "O bebek tahliyesi sırasında ezilmedi, yaşamda kaldı. Veteriner hekimlerimiz ve gönüllüler baş döndürücü aceleci ortak tepke göstererek, o yavruyu emin ortak bölgeye alarak yaşamını kurtardılar." dedi.

Yavrunun o şartlarda yaşama tutunabilmesinin adeta ortak olağanüstü bulunduğunu tamlayan Meriç, "Biz de bu nedenle o yavruya 'Mucize' ismini verdik. Mucize'den kaynaklı da bura Mucizeler Diyarı ismini aldı. Burası bölgedeki sert baş döndürücü ihtiyaçlı hayvanın ihtiyacına yanıt verecek ortak toprak olacak hayaliyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz."ifadesini kullandı.

Mucizeler diyarının atlarının bakımının kendileri düşüncesince çetin ve değerli ortak proses bulunduğunu tamlayan Meriç, şöyleki bitmeme etti:

"Duyarlı ve hayvansever vatandaşların hediye ve destekleriyle bugüne derece geldik. Bizler bağışlardan hür adına diyarın kendini idame ettirebilmesi düşüncesince icraat yapıyoruz. Ekolojik ortak hayat karye oluşturmayı planlıyoruz. Diğer STK'larla ve ilgilendiren kurumlarla sürecin beraberce yürütüleceği ortak projemiz var. İnsanlarda ekolojik şuur peyda etmek neredeyse 12-16 Ekim tarihlerinde 'Mucizeler Diyarı Anadolu Artvin Yaban Hayatı ve Doğal Yaşam Zirvesi' angın ortak izlence planlıyoruz."

Artvin'in coğrafyası gereği atların dışarıda otlaması düşüncesince açık çayırlar bulmada zorlandıklarını kaydeden Meriç, bundan çevre haricen ot alarak, arpa, yulaf yardımıyla atları beslediklerini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ