USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Atık camlar hanımefendilerin marifetli ellerinde hediyelik eşyaya dönüşüyor

Ordu'da cam şekillendirme kursuna eklenen kadınlar, atık cam parçalarını hulliyat ve bezek eşyasına çeviriyor.

Atık camlar hanımefendilerin marifetli ellerinde hediyelik eşyaya dönüşüyor
27-04-2022 13:56
Ordu

Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce oluşturulan kursta, şişe, bardak ve sepici kabilinden atık malzemeler faziletkâr ısıdaki ateşle eritiliyor.

Daha sonraları kursiyer hanımlar bu camları kolye, bileklik, küpe, göz boncuğu, anahtarlık, bezek eşyaları kabilinden ürünlere dönüştürüyor.

Çeşitli manzume gruplarından kadınlar, kurs yardımıyla hem ruhsal gerilim atıyor tıpkı zamanda ürünleri satarak eş ekonomik durumuna yardım sağlıyor.

Kurs eğitmeni Zennişan Macit, AA muhabirine, cam sanatının, Altınordu Halk Eğitim Merkezinde sunulan eğitimle Ordu'ya tanıtıldığını söyledi.

Burada 8 senedir sunulan terbiye kapsamında arka inkılap üstüne çalıştıklarını özetleyen Macit, rastgele müşterek tabak, şişe, bardak kırıldığında arka dönüşümle hulliyat yada biblolar yaptıklarını, kursiyerlerin bunları satışa sunarak dobra çıkar sağladığını belirtti.

Mezun bulunan kursiyerlerden bazılarının işlik açtığını tabir fail Macit, "Ev hanımlığından iş kadınlığına sabık kursiyerlerimiz de var. Camı aşırı istekle buraya geliyorlar. Biz de kursiyerlerle dobra devir geçiriyoruz. Yaptığımız takılar aşırı tutuluyor." dedi.

Macit, müşterek soda şişesinin takıya dönüştüğüne dikkati çekerek, "Mavi soda şişesinden dobra müşterek tespih yapıldığını düşünün. Bunlar değme daim arka dönüşümle olunca değişik beğeniyle çalışılıyor. Ben aşırı sağlık alıyorum, kursiyerlerim de sağlık alıyor. Burada atölyemiz önemsiz lakin yaptığımız işler büyük." niteleyerek konuştu.

Atölyede hassas müşterek avizeden baştan cam elde ettiklerini aktaran Macit, şunları kaydetti:

"Buradaki avizemiz kırıldı. Biz dedik ki 'Deneyelim.' Gerçekten erittiğimizde aşırı dobra müşterek cam baskı ve aşırı dobra de kolyeler yaptık. Cam müşterek sürpriz. Malzemeyi eritiyoruz, değişik nitelik çıkıyor, bazı bazı bire müşterek rengi çıkıyor. Bu söylediğim elden arka dönüşümde. Bir şişeyi atarken aşırı ilgi buyurmak lazım. Mesela evde müşterek bardak kırılıyor. 'Acaba bunu eritince ne halde çıkar?' niteleyerek düşünüyorum. Atarken üstelik ilgi ediyorum. Yolda müşterek şişe görüyorum, hoşuma gidiyor. 'Acaba insanoğlu bana bakıyor mu, eğilip alsam mı?' niteleyerek düşünüyorum. Çoğu devir da aldığım oldu. Yeter ki arka dönüşümle müşterek şeyler çıkartalım. Her obje hazırdan fazla atık halde olanları kullanmak bizim düşüncesince hâlâ önemli."

"Hayal dünyanız, basar açınız değişiyor"

Kursiyerlerden Gülbahar Karahasan ise en kökeninden beri katılmış olduğu eğitimlerde değme çağ dünkü müşterek fen öğrendiklerini ve kurstan aşırı şişman müşterek sağlık aldığını vurguladı.

Yaptıkları işin ruhsal gerilim alaşağı buyurmak düşüncesince uygun bulunduğunu tamlayan Karahasan, "Hayal dünyanız, basar açınız değişiyor. Bir yapmış olduğunuz camla ikincisi bire müşterek çıkmıyor, ağız ağıza siz yapıyorsunuz, aşırı keyifli. Başka tekrarı namevcut doğrusu cezbediyor." ifadesini kullandı.

Karahasan, "Geri inkılap düşüncesince şişeleri atmıyorum. Evde hassas tabak, çömlek ne var ise hepsini getirip kursta müşterek şeyler hazırlamaya çalışıyoruz. Renkli camları değerlendiriyoruz. Kırılan tabağı getirip sonraları kolye yerine buradan eve gidebiliyoruz." dedi.

Emekli Selda Şensoy ise kursun kendisi düşüncesince adeta tedavi bulunduğunu dile getirerek, "Yaptığım arka inkılap camlarından kolyeler, küpeleri hem bağış ediyorum tıpkı zamanda satıyorum ve çıkar sağlıyorum. Objelerden sergilerde gösteride bulunuyoruz. Arkadaşlarımız ve hocamızla sosyalleşmiş oluyoruz, dobra sayaç geçiriyoruz." niteleyerek konuştu.

Hasta falcı bulunan Elveda Yılmaz da kurs yardımıyla bundan böyle hassas müşterek soda şişesini üstelik çöpe atmadıklarını ve değerlendirdiklerini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ