USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

‘Az yiyorum ama kilo veremiyorum’ diyenlere altın öneriler

Zayıflama rejimleri hazırlanırken önce evrede bireyin metabolizma hızının ölçüldüğünü, elan sonradan günce fiziki aktivitelerin incelenerek günde ne derece enerjiye gerekseme duyulduğunun hesaplandığını kail Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Anıl Öztürk, “Eğer metabolizma hı

‘Az yiyorum ama kilo veremiyorum’ diyenlere altın öneriler
06-12-2021 13:59

Yakın arkadaşınızla gelişigüzel güneş bire ortak yemekleri yeseniz, bire ortak egzersizleri yapsanız, üste onunla bire ortak cinsiyette, bire ortak yaşta, bire ortak boyda ve kiloda olsanız caba o sizden şimdi aceleci kilo veriyor olabilir. Bu durumun sebepleri karşı bilgilendirmede mevcut Medical Park Ordu Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Anıl Öztürk, vücudumuzun emek vermek prensibine mucibince kasların yağlara mucibince aşırı şimdi ortak tomar erke harcadığını belirtti.

“Metabolizmayı hızlandırmanın şifresi adale yoğunluğunu artırmak”
Uzman Diyetisyen Anıl Öztürk, “Kas yoğunluğu ortak tomar bulunan eşhas hem idman esnasında şimdi ortak tomar ısın harcarlar tıpkı sürede egzersizden sonraları tahminî 39 vakit süresince ısın masrafları azami kurda olur. Bu hali dikkate aldığımızda metabolizmanızı süratlendirmek düşüncesince vücudunuzun adale yoğunluğunu çoğaltmak şarttır” dedi.

“Düzenli spor yapın, açıklık öğünleri boşlama etmeyin”
Spor yapmanın metabolizma hızlandırmada aşırı ehemmiyetli ortak görevi bulunduğunu ve sporun yanında tüketilen türlü besinlerin de metabolizmayı hızlandırmaya araştırma görevlisi bulunduğunu tabir fail Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, metabolizma hızını artıracak tavsiyeleri şöyleki sıraladı:

“Güne kahvaltıyla başlayın. Kesinlikle kendinizi aç bırakmayın ve açıklık öğünlerinizi yapmayı boşlama etmeyin. Kahvaltı ve tarih ortası öğününü donanımlı tutup, şeb ezanı yemeğini muhtemel az öte bol ve er saatlerde tamamlayın. Her öğününüzde süresince protein mevcut ortak gıda tüketmeye nazarıitibar gösterin. Yemekleri dobra çiğneyin. Spor yapın ve güneş süresince çalışkan olun. Her güneş gayrisıhhi saatlik ortak temaşa ve adale kütlenizde çoğalma sağlayacak bulunan ciddilik egzersizlerini spor programınıza ekleyebilirsiniz. En az 20 zaman spora bitmeme edin. Her güneş bire ortak saatlerde ve birinci sınıf ortak biçimde uyumaya nazarıitibar gösterin. Kan değerlerinizi ölçtürün. Eğer güçlü depolarınız kifayetli değilse tagaddi düzeninizi sorgulayıp değiştirin. Kan değerleri bağan insanda metabolizma hızı, bünyenin yeteri derece müvellidülhumuza kullanmaması yardımıyla şimdi bağan olur. Günlük adına yeterince kalsiyum aldığınızdan güvenli olun. Her öğününüzde C vitamini içeren yiyecekler bulundurmaya nazarıitibar gösterin. Çorbalarınızı, kahvaltılık söğüşlerinizi limonlu tüketebilirsiniz. Öğle yahut şeb ezanı öğünlerinizin birinde çorba bulundurmaya nazarıitibar gösterin. Kan şekerini şimdi levent boylu sürede yükselten, semere suyu namına meyve, parafin aş namına birlik tahıllı aş üzere glisemik indeksi bağan besinleri tüketmeye nazarıitibar gösterin. Omega 3 deposu balık eti, keten tohumu üzere besinlerle Omega-9 deposu zeytinyağı üzere hayır yağlara günce diyetinizde arazi verin."

“Yaş ve kalıtım bilimi faktörler metabolizma hızını etkiliyor”
Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, metabolizma hızını etkileyen faktörleri ise şöyleki anlattı:
“Yaş: Yağ yüzdesinin çoğalması ve hareketin azalması dolayısıyla gözyaşı ilerledikçe metabolizma hızı düşer ve kilo ita hızı yavaşlar.

Genetik: Ailesinde aşırı kiloluluk ortak tomar miktarda tanıdık bireylerin gitgide obez olma ihtimali yüksektir. Yani yağ kütlesindeki fazlalık, metabolizma hızında adilik demektir.

Cinsiyet: Erkeklerin yağ payı hanımlara mucibince şimdi düşük, adale oranları ise şimdi yüksektir. Bu sebeple adamların metabolizma hızı hanımlara nazaran şimdi hızlıdır.

Vücut Isısı: Vücut ısısının yükselmesi, metabolizma hızını artırır. Bu sebeple tagaddi düzeninizde termojenik tesiri faziletli besinlere arazi vermelisiniz.

Hamilelik: Kadınların hamilelik dönemlerinde koku basınçlarının artmasından ötürü metabolizmaları hızlanır.
Protein: Günlük diyetinizde proteini boşlama etmeyip yeterince kabul etmek metabolizma hızı düşüncesince enikonu önemlidir. Çünkü proteinlerin termojenik tesirleri şimdi yüksektir ve metabolizmada şimdi ortak tomar miktarda etkin kasların yapısına katılırlar."

“Kulaktan biber dolması bilgiler dokunca getirebilir”
Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, hipertermi ismi sunulan ateşin hastalıkların, hipertroidinin, hanımlarda mens döneminden elden ahir haftanın da metabolizma hızının faziletli seyrettiği vaziyetlere kip verilebileceğini söyledi.

Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, başkaca “Kendisinde yukarıda anlattıklarımıza benzeşim değerlendirmesi bulunan şahısların metabolizma hızı, koku değerleri üzere ehemmiyetli detayların tespiti ve dair uzmanlaşmış ortak diyetisyenden dayanak alması zayıflamanın en makul yöntemidir. Kulaktan biber dolması bilgiler ile her insanın değişik yöntemlere gerekseme duymasına karşın eş dosttan mahsus şekilleri infaz etmek yarar namına dokunca da getirebilir“ uyarısında bulundu.

Metin Akyürek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ