USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Babasının zor bulunduğu itfaiyede alevlerle uğraş ediyor

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde 20 yıl fariza yaptıktan sonradan zahmetli bulunan itfaiye aracı aracı çavuşu Mehmet Eryılmaz'ın oğlu Ali, babasının izinde ayrımsız itfaiyede mesleği yürütme ederek kişilerin yardımına koşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Babasının zor bulunduğu itfaiyede alevlerle uğraş ediyor
05-10-2021 11:56
Burdur

1995'te itfaiyeciliğe başlamış olan 2 bebek babası 59 yaşındaki Mehmet Eryılmaz, koca evladını yangıncı olması düşüncesince ıvır zıvır yaştan itibaren yetiştirdi. Oğlu Ali'yi beşinci sınıf ve ortaöğretim yıllarında devir zamane çalışmış olduğu yere götürerek mesleği görmesini ve sevmesini sağlayıcı Eryılmaz, liseden sonraları onu yangıncılık meslek yüksekokuluna gitmesi düşüncesince yönlendirdi.

Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksekokulundan yetkilendirilmiş olduktan sonraları Burdur İtfaiyesinde kontratlı adına işe başlamış olan oğluyla 2 yıl çiğin omuza alevlerle savaş fail Eryılmaz, hâlâ sonraları oğluna KPSS'ye girmesini başvuru etti.

Sınavdan sonraları İstanbul İtfaiyesine tayin edilen ve birlikte müddet İstanbul'da çalıştıktan sonraları babasının mecburiyet olmasının peşi sıra Burdur İtfaiyesine dönen Ali, babasının senelerce himmet verdiği itfaiye aracı aracı müdürlüğünde çalışmanın gurunu ve sevincini yaşıyor.

Ali, 3 yaşındaki oğlu Mert'in de büyükbabası ve babası kadar yangıncı olması düşüncesince ona oyuncak itfaiye aracı aracı araçları alarak şimdiden mesleğe özen duymasını sağlıyor.

Eski itfaiye aracı aracı çavuşu Mehmet Eryılmaz, AA muhabirine, Burdur Belediyesinin ayrımlı birimlerinde çalıştıktan sonraları itfaiyeciliğe geçtiğini söyledi.

Oğlunun yangıncı olması düşüncesince efor gösterdiğini vurgulayan Eryılmaz, dü evladından kızının öğretmen, oğlunun ise yangıncı bulunduğunu anlattı.

Eryılmaz, çalışmış olduğu yere staja mevrut yangıncılık öğrencilerini görür görmez imrendiğini belirterek oğlunun da onlar kadar olması düşüncesince yangıncılık kısmına gönderdiğini kaydetti.

"Oğluma bayrağı devrettim o da isteyerek yapıyor"

Yıllarca kendisinin himmet verdiği itfaiye aracı aracı ocağında oğlunun da izlev vermesinin alım çalım donör olduğuna dikkati çekici Eryılmaz, şu şekilde konuştu:

"İnsanlar yangından kaçarken itfaiyeciler yangına koşar. Canla başla kişilerin canını ve malını örtbas yapmak düşüncesince çalışırlar. Oğlumun hakeza mübarek birlikte mesleği yapması göğsümüzü kabartıyor. Burası sefir ocağıdır. Tabii değme mesleğin birlikte riski mevcut fakat tığ onları değme çağ göreve giderken Allah'a dengesiz ediyoruz. Bu işe dil verdim ve isteyerek 20 yıl yaptım. Şimdi oğluma bayrağı devrettim, o da isteyerek yapıyor. İnşallah torunum da gelecekte yangıncı olacak. O da baş döndürücü meraklı, eksiksiz oyuncakları itfaiye aracı aracı araçları."

"Babamdan aldığım bayrağı, oğluma konfirmasyon kılmak isterim"

Babasının izinden revan 35 yaşındaki itfaiye aracı aracı çavuşu Ali Eryılmaz ise mesleğinin mübarek bulunduğunu göreve başlayınca anladığını aktardı.

Babasının senelerce fariza meydana getirdiği yerde çalışmanın alım çalım donör bulunduğunu vurgulayan Eryılmaz, "İtfaiyecilik çetin birlikte iş fakat işimizin ucunda hayatlar var. Yanan birlikte evden birlikte insanı örtbas yapmak baş döndürücü dobra birlikte his. İnsanlara, başka canlılara asistan olmak, elimizi sinirlendirmek dobra birlikte duygu. Beni bu mesleğe en baş döndürücü çekici şey, birlikte canlının yardımına koşabilmek oldu. Ben de babamdan aldığım bayrağı, oğluma konfirmasyon kılmak isterim. O da benim kadar baş döndürücü hevesli. Benim babamın yanına gittiğim kadar o da benim yanıma daim geliyor." ifadelerini kullandı.

"Nerede birlikte çalışkan çetin durumdaysa itfaiye aracı aracı orada" diyen Eryılmaz, sel, orman yangını, ev yangını ve depremlerde pervasız fariza yaptıklarını anlattı.

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak da itfaiyeciliğin dil mesleği bulunduğunu vurgulayarak, "Her sabahleyin eksiksiz itfaiyeciler aileleriyle helalleşerek evden çıkarlar. Bu meslek parayla pulla ölçülecek birlikte meslek değil, isteyerek yapılacak birlikte iş." yorumunu yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ