USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca, Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda konuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muhacir sağlığı dair yenilikçi ve ihtiyaçlara akla yatkın takip ve planlamaların geleceğe enerji markajcı vasıtalar olacağını belirtti.

Bakan Koca, Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda konuştu
17-03-2022 17:08
İstanbul

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı teşrikimesai ile planlı Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nın Bakanlar Oturumu'nda konuştu.

Göçün, rastgele bölgede bulunduğu kabil keyif dalında da arsıulusal iş birliğini mecburi kıldığına dikkati çekici Koca, bu toplantının depar vesikası noktası bulunan gelişim planı kabil aşırı yönlü emekleri enine boyuna değerli bulduğunu fakat ikrar edilen belgelerin ruhunun konkre adına uygulamaya dökülmediği takdirde nazar boncuğu manası olmadığını söyledi.

Burada toplanmalarını "yeni birlikte huruç sağlığı anlayışının birlikte miladı" adına görmek icap ettiğini tamlayan Koca, "Bu vesileyle muhacir sağlığı dair geleceğe henüz korkusuzca bakılabilmesi düşüncesince çelimli birlikte çevir sesi verebileceğimizi düşünüyorum. Bu güruh esasen eskiden neleri yaptığımıza değil de gelecekte nelerin değişmesi gerektiğine odaklanmamız açısından da birlikte giriş olabilme özelliği taşımaktadır. Bu sebeple ikrar edeceğimiz akıbet dokümanı ve tavsiye edilen 5 sütunlu gelişim planı aşırı iri birlikte ehemmiyet taşımaktadır." sanarak konuştu.

Denenmiş yöntemlerle ayrımlı neticelere ulaşılamayacağının her insanın ikrar edeceği birlikte asıl bulunduğunu aktaran Koca, "Yeni günün ortaya çıkardığı koşullara akıllıca sıfır politikalarla da muvaffakiyet kesbetmek birlikte hayaldir. Bu sebeple yenilikçi ve ihtiyaçlara akıllıca takip ve planlamalar geleceğe enerji markajcı vasıtalar olacaktır. Göçmen sağlığı mevzusuna da bu perspektifle yaklaşmadığımız sürece muvaffakiyet elde etmemiz beklenir değildir." ifadelerini kullandı.

"Göç sağlığı konusu el sağlığı disiplini biçimine getirilmeli"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu çerçevede, muhacir sağlığı konusunda; totaliter ve biricik keyif yaklaşımının benimsendiği, aşırı aydın keyif hizmet hizmetlerine odaklanan, hava değişikliği kabil acemi ortaya çıkan keyif tehditlerini de kapsayan, göçmenleri kırılgan gruplar içinde önceliklendiren, keyif çabuk durumlarında muhacir grupları boşlama etmeyen ve huruç olgusunun aracısız etkilediği can sağlığı kabil hizmetleri engelleme fail birlikte yaklaşım benimsemediğimiz sürece başarıya ulaşmanın beklenir olamayacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm bu politikaları doğrulamak az daha de kanıta ve bilgiye gereksinimleri olduğuna ayraç fail Koca, şunları kaydetti:

"Bilgi ve kanıtı oluşturabilmek düşüncesince ise dizgesel bilgelik havuzlarına, disipline edilmiş ilmî programlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu sebeple huruç sağlığı mevzusunun birlikte el sağlığı disiplini biçimine getirilmesi icap ettiğini düşünüyorum. Ülkelerimizdeki siyaset imal süreçlerinde ne ki totaliter hükümet yaklaşımının önemini vurguluyorsak, Birleşmiş Milletler sistemi özellikle iktisap geçirmek az daha hepsi arsıulusal sistemde de bu mevzunun henüz totaliter ve güçlendirilmiş birlikte eş güdüm içinde çalışılması düşüncesince savaş etmemiz gerektiğine inanıyorum."

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge'nin başkanlığını icra ettiği oturum, DSÖ Avrupa, Afrika ve Doğu Akdeniz Bölgeleri ile örgen yurt temsilcileri, sivil polis polis maşer kuruluşları ve ilgilendiren paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Üye devletler, sığınmacı ve muhacir camiasının temsilcileri; sürdürülebilir birlikte keyif ve huruç gündeminin prensipleri ile doğacak düşüncesince 5 gelişim sütunu ve önceliği karşı fikirlerini öne sürdüler. Ardından bakanlar ve öteki katılımcılar çeşidinden irdelemenin hücre çarpan noktalarını eline geçiren ve doğacak düşüncesince kuma birlikte gösterimi tabir fail güruh akıbet vesikası ikrar edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ