USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca: Şu anne derece devletimizde Omicron varyantına rastlanmamıştır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Omicron varyantı nedeniyle kaynak laboratuvarlarımızda jen sekanslama emek harcamaları artırılmıştır. Şu anne denli vatanımızda Omicron varyantına rastlanmamıştır." dedi.

Bakan Koca: Şu anne derece devletimizde Omicron varyantına rastlanmamıştır
01-12-2021 21:19
Ankara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, videoteyp konuşma yöntemiyle planlı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın peşi sıra meydana getirdiği mukayyet açıklamada, kurulun, Güney Afrika'da ortaya çıkan Kovid-19'un Omicron varyantı, aşılama programı, salgının seyri ve TURKOVAC aşısı gündemiyle nezdinde araya geldiğini belirtti.

Bilim Kurulu, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve takibat merkezinin titizce takibat etmiş olduğu konulardan birinin toy varyantlar ve bunların salgının seyrine tesirleri olduğuna ayraç fail Koca, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ölçüm edilmesi müstelzim nezdinde tarama altyapısı ile toy varyantı belirleme ederek kamuoyuyla paylaşmasının sonuç basamak altın bulunduğunu aktardı.

Koca, toy varyantların çıkması muhtemel nezdinde gidiş bulunduğunu ve akıl donör nezdinde evolüsyon bulunmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Yeni varyantın virüsün çabucak nezdinde tomar geniş sahasında mutasyona uğramış olduğu anlaşılmıştır. Ön bilgilere layıkıyla Omicron varyantı henüz çabuk bulaşmaktadır. Ancak henüz aşırı pestil edici nitelikte bulunduğunu yayınlayan nezdinde belirgi yoktur. Mutasyonlar RNA virüsleri düşüncesince muhtemel nezdinde gidiş olmakla baş başa virüsün güç kazanması de bulunmayan olması da mutasyonlar ile gerçekleşmektedir. umut ediyoruz ki, bu değişinim virüsün nezdinde henüz arka dönmemek az daha kaybolacağının işaretidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Şu anne genişliğinde devletimizde Omicron varyantına rastlanmamıştır"

Bakan Koca, "Omicron varyantı haysiyetiyle tavsiye laboratuvarlarımızda geniş sekanslama emek harcamaları artırılmıştır. 17 semt laboratuvarımızda elde edilmiş veriler, Ankara tarz tavsiye laboratuvarımızda geniş sekanslama yöntemi ile çözümleme edilmektedir. Şu anne genişliğinde devletimizde Omicron varyantına rastlanmamıştır." bilgisini paylaştı.

Varyantın dünyada belirleme edilmesinin peşi sıra Türkiye'de çabucak tedarik alındığını, belirlenen ülkelerden aracısız yahut temaslı yolcuların ülkeye antre yapmasının eğreti adına durdurulduğunu anımsatan Koca, şu an düşüncesince toy tedbirler alınmasını müstelzim nezdinde durumun bulunmadığını ve sürecin hassasiyetle izlendiğini bildirdi.

Yeni varyanta dirlik aşıların etkililiği

Sağlık Bakanı Koca, görüşmede meydana getirilen değerlendirmelere bağlı şu detayları verdi:

"Yeni varyanta dirlik aşıların etkililiği ile ait de istimara yapılmıştır. Ülkemizde, aşıların katışık adına kullanıldığı da dikkate alındığında, ehemmiyetli kimi avantajlarımız vardır. Literatürdeki toy icraat ve bakanlığımızın toplamış olduğu esas sahn verileri katışık aşılama kullanımının korumada kazanım sağladığını ortaya koymaktadır.

Mevcut aşıların sürelerine uyma edilerek kullanılması toy varyanta dirlik da çarpıcı olabilecektir. Mevcut gidiş değerlendirildiğinde aşıların tesirini kısıtlayan nezdinde gidiş öne çıkmamaktadır. Vatandaşlarımızın aşılarını tamamlaması sonuç basamak önemlidir."

Koca, Omicron varyantının adsız sansız yönlerine dirlik ise halen en çelimli tedbirlerin açıklık ve peçe kullanması olduğuna dikkati çekerek "Kış mevsimi ile baş başa mestur ortamlarda geçirilen müddet artmıştır. Sağlığımız düşüncesince mecburi olmadıkça havalandırması sınırlı, mestur ve cıvıl cıvıl ortamlardan ırak durulmalıdır." uyarısında bulundu.

TURKOVAC düşüncesince meydana getirilen acele yararlanma onayı başvurusu

Bakan Koca, domestik aşılama TURKOVAC'ın acele yararlanma onayı düşüncesince arsıulusal tanınırlığı olan, ayarlama otoritesi Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna başvurma edildiğini anımsatarak "Kurumun ait uzmanları ve bilgelik insanlarından oluşan komisyonun değerlendirmesini en çelimsiz müddette tamamlayarak, akıllıca görmesi şeklinde sene bitmeden domestik aşımızın münteşir kullanıma gireceğini nezdinde kat henüz muştulamak isterim." açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ