USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

14 Mart Tıp Bayramı zımnında Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde planlı törende mütekellim Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddetin en iri sorunlardan bir tanesi bulunduğunu kaydetti.

Bakan Koca'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
11-03-2022 17:11

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle merasim düzenlendi. 15 Temmuz Salonu'nda planlı törene, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Cebeci, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Hızır Aslıyüksek, Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile tababet fakültesi öğrencileri ve tedris üyeleri katıldı.

“Kaybettiğimiz esenlik personellerinin anısı kalbimizde”

Tıp Fakültesi öğrencileri ve tedris üyeleriyle ortak araya gelmiş şekilde esenlik görevlilerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Bakan Koca, “2 senedir toptan ortak müstevli çor tecrübesi yaşıyoruz. Salgın, nerede yaşarsa yaşasın, gelişigüzel ortak insanımızın iliklerine denli hissettiği ortak tehditti. Fakat bu tehdidi en baş döndürücü hissedenler, bizler, ölümü hücre alarak uğraş sağlayan tığ hekimler olduk. Kaybettiğimiz esenlik personellerinin anısı kalbimizde. Onları nazikâne anma ediyorum. Kıymetli doktor adayları, bizlere mevrut şahısların dertli, derdinin dermanını bizde arayan insanoğlu bulunduğunu aklınızdan çıkarmayın. Seçtiğiniz nadide meslek, size insanlığın ortaya koyduğu en efdal değerlerin cibilliyet heykeli olma ayrıcalığını sunmaktadır. Bu gerçek çalışma vermeye, devrisi gündüz aşılacak zorluklara bugün katlanmaya değer” diyerek konuştu.

“Bilin ki kızılca yere düşürüldüğünde onun kıymeti düşmez”

Bakan Koca konuşmasının devamında, “Yarını öngörebildiğine inanan, gündüzünü ve gecesini yarınlarınıza adayan ortak ağabeyiniz adına şurası beyan etmek istiyorum. Tıp eğitimi tercihindeki en önemsiz şek üstelik beni içten üzmektedir. Bilin ki, kızılca yere düşürüldüğünde onun kıymeti düşmez. Elmas tozlandığında ışıltısından kaybetmez. Ve yine, bilin ki, kızılca ve cevahir kadir ve kabiliyetinde olanlar, bu kadir ve yetenekte olmayanlarla değişilmez. Unutmayın ki, devir hin büyüklerimizle de yaşadığımız gibi, değişmeyen bulunan yalan ortak sitem bulunan sözün üstündedir. Devletimizin sizler düşüncesince en iyisini hazırlamaya çalıştığını ve bunun yaklaşan bulunduğunu bilin" dedi.

“Salgınla uğraş ciddiyetinde ele aldığımız sorunlardan birisi de şiddet”

Sağlıkta şiddetin en iri sorunlardan birisi bulunduğunu kaydeden Bakan Koca, “Bu mesleğin ve esenlik sisteminin, salgının ağırbaşlı zamanında ele katılması belkili olmayan, deminden ise salgınla uğraş ciddiyetinde ele aldığımız sorunları var. Şiddet bunlardan biri. Dün, kalburüstü Adalet Bakanımız ve efdal kaymakamlık mensuplarının iştirakı ile ortak bilgi şöleni gerçekleştirdik. Orada, hakkımızın hukukumuzun korunması dair ısrarlı, değişmez ortak talebim oldu. İtiraf edeyim ki, camiamın mutsuzluğu ve dip kaygısı, yaptığım konuşmayı teamüllerin dışına çıkardı. Adalet Bakanımızın ve efdal yargının sizleri anladığını bilin” dedi.

“Hekimlerin ücretleri, mesleklerine akıllıca ve adaletli olmalı”

Malpraktis davalarının suiistimalinin de gündemde bulunduğunu aktaran Koca, “Gelişmeleri anlatan sistem Adalet Bakanımıza aittir: ‘Hekimler de aynı hâkimler denli korunacak.' Bunun ortak çevrilme bulunduğunu söylüyorum ve bu iddiama erinç çıkma kimesne olamayacağını arttırma ediyorum. Bir madde artık var. Hekimlerin ücretlerinin mesleklerine akıllıca ve adaletli olması. Bu mevzuda aranızda problemi bugünkü denli canlı olamayacağını düşünüyorum. Abi ve ablalarınıza nazaran problemsiz ortak okul hayatınıza başlayacaksınız” diyerek konuştu.

“Hekimlik mesleğine içsel sadakatimizin bitmeme etmesini baş döndürücü önemsiyorum”

Bakan Koca, üç şeyi baş döndürücü önemsediğini belirterek, “Hekimlik mesleğinin saygınlığının hekimlerin elinden, liberalizm kaybıyla, dokunca görmemesini baş döndürücü önemsiyorum. Hekimlik mesleğine içsel sadakatimizin bitmeme etmesini baş döndürücü önemsiyorum. İstiyorum ki, benim insanıma icra vekili bu tertemiz gözler bambaşka ortak hedefe, bambaşka ortak yere çevrilmesin. Bunlar düşüncesince elimden geleni yapıyorum ve hazırlamaya bitmeme edeceğim. 14 Mart Tıp Bayramınızı içten kutluyor, hepinize hürmet ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmanın peşi sıra Üniversite Rektörü Cevdet Erdöl, Bakan Koca'ya günün anısına bismillah ve göz ayetini içeren levha ve çiçek sunma etti.

Enes Şamil Gönenç - Metin Başar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ