USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca'dan okulların kapanmasıyla ilgili önemli açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Okulların başta pandemi yardımıyla gizli olabilme ihtimalini bundan hakeza vatandaşımız düşünmemeli. Böyle ortak istifham da bundan hakeza sorulmamalı. Yani müstevli okulların kapanma nedeni olmayacak. Tedbirler devreye girebilir. Ama okulların kapa

Bakan Koca'dan okulların kapanmasıyla ilgili önemli açıklama
02-11-2021 17:24

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) matbuat personellerinin sorularını yanıtladı. Yerli telkih Turkovac'da Acil Kullanım Onayı (AKO) öncesindeki 3 bin fahri hedefindeki akıbet durumun sorulması hesabına yanıt verici Bakan Koca, “Turkovac ile alakalı Faz-3 çalışması, başkaca dü düze Sinovac sonrası üçüncü düze dediğimiz rapel (hatırlatma dozu) emek vermesi yapılıyor. Bunun düşüncesince ‘3 bin gönüllüye ihtiyacımız var' demiştim. Şuan bin kişiyi bugün itibarı ile önceki oldu. Vatandaşlarımız başta fahri olmaya çağırma ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Okulların başta pandemi yardımıyla boğunuk olabilme ihtimalini bundan hakeza vatandaşımız düşünmemeli”

Okullarda meydana gelen gelişigüzel PCR taramasının sonuçlarının çıktığını tamlayan Bakan Koca, “Rastgele çalışmanın neticeleri çıktı. Biz bunu anlaşılan aralıklarla yinelemek istiyoruz. Yapılan taramada, toplumdan ayrımlı adına okul dönemindeki çocuklarda oranın baş döndürücü erdemli olmadığını gördük. Bunun bazısı okullarda 1.1'den 5.9'a derece mütebeddil oranlarda bulunduğunu gördük. Tedirgin olunacak birlikte durumun olmadığını gine tabir eylemek istiyorum. Özellikle birlikte obje tabir eylemek istiyorum. Okulların başta pandemi yardımıyla boğunuk olabilme ihtimalini bundan hakeza vatandaşımız düşünmemeli. Böyle birlikte istifham da bundan hakeza sorulmamalı. Yani müstevli okulların kapanma nedeni olmayacak. Tedbirler devreye girebilir. Ama okulların kapanma hali müstevli zımnında olamaz. Bilim Kurulu'nun da hakeza birlikte gündemi bahis konusu değil” biçiminde konuştu.

Biontech aşılarında üçüncü düze şu demek oluyor ki anımsatma dozunun ne devir yapılacağının sorulması hesabına Koca, “Biontech sonrası üçüncü düze lüzumlu mi? Gerekiyorsa ne devir yapılmaktadır ve kimlere yapılmalı? Yarın Bilim Kurulu'nun ruzname mevzularından birlikte tanesi de bu konu olacak. Bununla ilgili ne devir ve kimlerden başlayarak uygulanması gerektiği ile alakalı erte tartışılır. Bununla ilgili alınacak birlikte değişmeyen olduğunda da Bilim Kurulu daha sonra açıklamayı yapmış oluruz” niteleyerek konuştu.

12 gözyaşı altındaki küçüklere Covid-19 aşılarının açılıp açılmayacağının sorulması hesabına Bakan Koca, “Biz 18 gözyaşı ve üstü vatandaşımıza telkih tanımladık. 12 gözyaşı ve 17 gözyaşı arası bulunan çocuklarımızı ise tercihe ilişkin adına tanımlamış olduk. 12 gözyaşı altı düşüncesince şuan Türkiye'de düşünmüyoruz. Önümüzdeki çevrim düşüncesince birlikte obje söylemem şuan akilane olmaz. Ama şuan düşüncesince gündemimizde 12 gözyaşı altı küçüklere telkih yapılmasının olmadığını söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, “SMA hastalığının önlenmesi düşüncesince dünyaevi evveliyat taramayı baş döndürücü önemsiyoruz. Bütün Türkiye'de bu taramayı baş döndürücü DOĞRU sürede başlıyor olacağız. Bununla ilgili de macun ihalesi başladı. Zannediyorum gelecek haftalarda tükenmiş kabil devamında etraflı Türkiye'de dünyaevi evveliyat SMA taraması yapılıyor olacak. Buna uyarınca bulunmaz hastalıklar, ama başta SMA ile alakalı hem tanılama hem tarama bununla beraber tedavide olabilecek yaklaşımları umumi manada planlamak az daha SMA Bilim Kurulu'nun öngörüsü ve önerisi doğrultusunda birlikte umumi yaklaşım da sergilenecek” dedi.

Sağlıkçı atamalarının ne devir olabileceği ile alakalı suali da cevaplayan Bakan Koca, “Sayı netleşmedi, ama zannediyorum bu ay içinde, önümüzdeki beş altı hafta zarfında nüsha ile alakalı ne bölgelerde birçok bireyin alınacağı ile alakalı birlikte açıklama da mamul olur. Biraz hâlâ sabredelim baş döndürücü uzamayacak” ifadelerini kullandı.

Asistanlarla ilgili acemi gelişmeler olup olmayacağının sorulması hesabına yanıt verici Koca, “Asistanlarımızın fariza yükünün farkındayız. Önümüzdeki devirde başta 4 ay sonraları yapılacak bulunan imtihan engelleme kazanmak üzere, asistanlık şu demek oluyor ki eksperlik imtihanı ve asistanlık süreci engelleme kazanmak az daha ıslah durumunda birlikte kol yaklaşımlar bünyesinde olacağımızı buradan tabir eylemek istiyorum. Sınav, yetişek ve düzentileme koşulları engelleme kazanmak üzere” niteleyerek konuştu.

Utku Şimşek
 

İLGİLİ HABER
Sağlık Bakanı Koca açıkladı! İşte il bazında birlikte haftalık Covid-19 olay sayısı Sağlık Bakanı Koca açıkladı! İşte il bazında birlikte haftalık Covid-19 olay sayısı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ