USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Başkentteki sistem lisesi elektronik büyük üretimiyle öne çıktı

Yılın önce çeyreğinde, 7 milyon 933 bin teklik üretimle okullar bazında en çok sağlık sağlayıcı Sincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ürettiği elektronik kartlarla ön plana çıkıyor.

Başkentteki sistem lisesi elektronik büyük üretimiyle öne çıktı
23-04-2022 11:42
Ankara

Meslek liselerinin bu senenin önceki üç ayındaki toplanmış geliri, 2021'in önceki üç ayına göre, yüzdelik 225 artarak 333 milyon liraya yükseldi. Okullar arasındaki istihsal listesinde ise 7 milyon 933 bin lira üretimle Ankara Sincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortak numara sıraya yerleşti.

Bilişim, çarpıcılık ve elektronik, plastik, esrar teknolojisi, donanım teknolojisi ve iklimlendirme ile möble ve iç mekan dizaynı sahalarında ürettiği ürünler ile pazarın gereksinimlerine cevap sağlayan sistem lisesi, okul-sektör iş birliğini daim kılarak izinli etmiş olduğu güzel öğrencilerin elan emeksiz istihdam edilmesini sağlıyor.

"Öğrencilerimiz iş yaşamına elan şen intikal yapabiliyor"

Okulun pedagoji bilimi ve istihsal faaliyetlerine bağlı AA muhabirine mütekellim ortaöğretim müdürü Cumali Yerdelen, sektördeki şirketlerle imzalanan protokoller sebebiyle öğrencilerin anlaşılan günlerde üretimevi ortamı ve yaşamını durumunda görerek buraları tanışıklık fırsatı yakaladığını söyledi.

Döner sermaye üretiminde senenin önceki 3 ayında iş hacmi bazında en efdal geliri elde ettiklerini hatırlatan Yerdelen, "Bundan sonraları da üretime bire ortak çabucak bitmeme yazar iş hacmi hedefimizi arttırmak istiyoruz." dedi.

Yerdelen, pedagoji bilimi ve istihsal bitirdikleri alanlar ortada en efdal eklenmiş altın ürünleri çarpıcılık ve elektronik bölümünden elde ettiklerini anlatarak, "Bu bölgede önceki kere sistem liseleri içerisinde, SMD çevrim tertip makinesiyle çevrim kartı hızlı üretimi yapılabilmektedir. PCB denilen baskılı çevrim kartı atölyesini de ihdas etmek düşüncesince çalışıyoruz ve bunun düşüncesince umumi müdürlüğümüzle bağlantı halindeyiz." niteleyerek konuştu.

Okuldaki atölyelerin altyapılarını şişman miktarda özlük olanaklarıyla kurduklarını ve akıbet namına plastik teknolojisi bölgesini faaliyete geçirdiklerini aktaran Yerdelen, "İmzalanan protokolle dü plastik iğne makinesi hibesi kazandık. Böylece öğrencilerimiz plastik el işi ve nitelik tekniklerini öğrenip kullanabiliyor. Ayrıca bu protokolle çocuklarımız, okulun yanı esna üretimevi yaşamını tanıyarak cevaz daha sonra iş yaşamına elan şen intikal yapabiliyor." ifadelerini kullandı.

"İş sağlığı ve güvenliğini öğrencilerimizde ortak ekin durumuna getirmeye çalışıyoruz"

Yerdelen, öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği hesabına icraat yaptıklarını belirterek, şu halde konuştu:

"Çocuklarımızın elden iş güvenliği değil, familya devamlı ortak iş güvenliği disiplini kazanmalarını istiyoruz. Çünkü iş sağlığı elden okulda olması müstelzim ortak gidiş değil. Bundan ahir yaşamlarında da ortak ekin durumuna iletmek istiyoruz. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile baş başa yürüttüğümüz madencilikle ilgili iş sağlığı güvenliği projemiz var. Bu projede bulunmaktan ötürü mutluyuz."

Mesleki eğitimin yanı esna öğrencilerin şahsi ve içtimai gelişimi düşüncesince faaliyetlerde bulunduklarını dile getiren Yerdelen, "Çocuklarımızın içtimai yaşama elan güzel bütünleşmiş olması neredeyse değme öğrencinin 6 ayrımlı şahsi hisse senedi becerisi kazanması hesabına ortak izlence uyguluyoruz. Bununla baş başa sayısal girişimcilik üzerinde de pedagoji bilimi çalışmalarımız bitmeme etmektedir." dedi.

"Öğrenciler düşüncesince programlama ve deneyim seti üretiyoruz"

Elektrik ve elektronik teknolojisi düzlük şefi İsmail Çıkrıktaş ise amme ve hususi sektörle meydana getirilen protokoller çerçevesinde icraat yaptıklarını, ilkokul, ortaöğretim ve darülfünun öğrencileri düşüncesince programlama ve deneyim seti ürettiklerini söyledi.

Özel pedagoji bilimi kurumlarındaki öğrencilerin duyusal gelişimlerini peylemek neredeyse fiber gözlükçü enerji demeti cihazını kâffesi parçalarıyla okulda ürettiklerini özetleyen Çıkrıktaş, "Özel sektörden de birtakımı siparişler alıyoruz. Elektronik kartvizit çevrim tasarımını elektronik beyin programlarında tasarlayıp SMD tertip atölyesinde üretiyoruz. Daha sonraları öğrencilerimizle baş başa nitelik kontrollerini yapmış olup siparişlerimizi müşterilerimize ulaştırıyoruz." halinde konuştu.

Çıkrıktaş, Sincan sahasında mevcut okulların kompanzasyon sistemleriyle çarpıcılık tesisatının acemi kurulum, hizmet ve onarımlarının sistem liseli öğrenciler çeşidinden gerçekleştirildiğini dile getirerek, şu halde bitmeme etti:

"Bunları yaparken öğrencilerimizin sistem derslerinde almış olduğu uran detayları pratikte gösterip gelişimlerini sağlamayı amaçlıyoruz. Mezuniyetlerinin peşi esna içtimai hayatları ve iş düzenlerine elan acele uyarlanmış olmalarını, malzemeleri tanımalarını ve elan güzel ücretle işe başlamalarını istiyoruz. Bu halde öğretmenlerimizle baş başa Milli Eğitim Bakanlığının bizlere verdiği desteklerle öğrencilerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz."

"Ülkeme yardım sağladığımı düşününce gururlanıyorum"

Elektrik-elektronik kısmı talebesi Mehmet Uğur Çardak da derslerde öğrendiklerini döner kebap atölyelerinde uygulayarak pekiştirdiklerine dikkati çekti.

Bu sahası doğacak vadettiği düşüncesince seçtiğini vurgulayan Çardak, öğretmenlerinin bölgeye müteallik değme şeyi belletmek düşüncesince ayrımlı üslup teknikleri kullandığını kaydetti. Çardak, "Atölyede kodlayıcı kartları yaptığımda, ülkeme yardım sağladığımı fikren kâffesi dostlarım kabilinden kendimi baş döndürücü alım çalım dolu hissediyorum. Bu gururun indinde maddesel yarar da elde ediyoruz." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ