USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Beyin tümörünü yenen liseli Elif Nur geleceğe umutla bakıyor

Beyin tümörünü yenen 16 yaşındaki Kayserili Elif Nur Guzay, değerli terbiye yaşamını sürdürüp avukat iktisap etmek istiyor.

Beyin tümörünü yenen liseli Elif Nur geleceğe umutla bakıyor
20-02-2022 13:27
Kayseri

Turan Mahallesi'nde canlı 3 çocuklu Tamer ve Gönül Guzay çiftinin en iri çocuğu Elif Nur'a 10 yaşlarında "Medulloblastom" (merkezi asap sisteminde eşsiz tanıdık birlikte tümör) teşhisi konuldu.

Beyninden dü cerrahi müdahale geçiren, birlikte sene boyunca kimyasal otama ve ışın tedavisi gören Elif Nur, annesinin desteği ve kendisinin azmiyle yaşama tutundu.

Kemoterapi görmüş olduğu süreçte annesinin araştırmalarıyla ayrışık el becerilerine yönelen Elif Nur, gazeteden icra ettiği heykeller, semiz boya tablolarıyla sanatla alakalı kısmını de geliştirdi.

Yılda birlikte posta MR kontrolüne revan Elif Nur, dert sürecinde yanlarından ayrılmayan LÖSEV'in "iyileşmiş genci" şekilde etkinliklere de katılmayı boşlama etmiyor.

Mustafa Bezircilioğlu Anadolu Lisesi ikinci derslik talebesi Elif Nur, AA muhabirine, 10 yaşlarında eş görmeye başladığını, ansızın kaynama halinde mevrut kusmalar yaşadığını, bunun dair hastaneye gittiklerini söyledi.

Uygulanan ayrışık tedaviler müspet akıbet vermeyince MR çekildiğini ve beyninde tümör belirleme edildiğini özetleyen Elif Nur, "İki çağ zarfında cerrahi müdahale edildim. Annem bana hastalığımı geçmiş evvela söylememişti. Kafamın gerisinde birlikte likit vardı, geçmiş ameliyattan sonraları bu likit damlamaya başladı, sonraları ikinci posta cerrahi müdahale edildim. Bu cerrahi müdahale da kâr etmeyince belime hortum taktılar, onun yardımıyla bu likit akması durdu. Biz o likit akarken günde üç posta hastaneye gidiyorduk." niteleyerek konuştu.

Avukat kazanmak istiyor

Yaklaşık 2 sene devam eden tedavisinin terbiye yaşamını da etkilediğini özetleyen Elif Nur, beşinci derslik 5'inci sınıfta okula gidemediğini, ikinci fasıl sınavlara girdiğini, 6'ncı sınıfta evde terbiye aldığını belirtti.

Başarılı birlikte meslek yaşamı bulunan Elif Nur, "Eve ibret düşüncesince mevrut öğretmenler 'gelmemize lüzum yok, sen yeteri kadar iyisin' diyorlardı." dedi.

Girdiği sınavlarda faik muvaffakiyet vesikası düzlük Elif Nur, ahbaplık fakültesini kazanıp avukat olmayı ve namına gerekseme duyanlara iane buyurmak istediğini dile getirdi.

"Sanki değişik birisi gibiyim bakıyorlardı bana"

Hastalığı boyunca yaşamış olduğu zorlukları özetleyen Elif Nur, "Alışveriş merkezine gidince insanoğlu daim bana bakıyordu. Kemoterapi saçlarımı döktüğü düşüncesince bakıyorlardı, kırıklık duyuyordum, içimden üzülüyordum, anneme söylemesem de sözde ego değişik birisi gibiyim bakıyorlardı bana, sözde ego hastalıklıymışım, onlara bulaştıracakmışım kabil bakıyorlardı. Hastalığı soran biraz insana anlattım, 'kanser bulaşan değildir, tedavisi bulunan birlikte hastalıktır' niteleyerek ve böylelikle iyileşen evlatları anlattım onlara." niteleyerek konuştu.

Hastaneye yatmış olduğu devirde LÖSEV ile tanıştığını ve aşırı dayanak gördüğünü tamlayan Elif Nur, "İyi ki LÖSEV'i tanımışım, dobra ki benim yanımda oldular. Ben de onların beraberinde olacağım." dedi.

Vakfın Kayseri bağlantı ofisinde mevcut "Canım Kardeşim Ders Evi"nde az derslerimizi düşüncesince terbiye aldığını aktaran Elif Nur, burada etütlere bitmeme ettiğini, fahri öğretmenlere okulda anlamadığı mevzuları sorup öğrendiğini anlattı.

Elif Nur, LÖSEV'in etkinlikleri kapsamında geçmiş posta Bodrum'a ailecek tatile gittiğini, Ankara'da Lösemili Çocuklar Köyü'nde planlı yaz kampında sert aşırı bilinçlilik öğrendiğini anlatım etti.

Kendisi kabil kanserle savaşım fail küçüklere seslenen Elif Nur, "Asla pes etmesinler, pes ettiklerinde dert onları yenecektir ancak pes etmezlerse galip geleceklerdir. Eminim onlar da benim kabil kanseri yenecektir." dedi.

"Annemin yardımıyla yendim ego bu hastalığı"

Hastalığı boyunca en iri desteği annesinden gördüğünü vurgulayan Elif Nur, "Annem bana daim dayanak oldu. Ben hastanedeyken kimyasal otama alıyordum, çıkışta annem ne istersem yapıyordu. Eve kapatmadı beni, sonsuz toplumsal oldum. Basketbol, ayak topu maçlarına gittim, tiyatroya götürdü annem. Moralimi erdemli tutaç biçimde dayanak oldu, annemin yardımıyla yendim ego bu hastalığı." ifadelerini kullandı.

"Elif'e tek devir dert psikolojisini yansıtmadım"

Anne Gönül Guzay da kızındaki tümörün beyin sapında sinirlere değen biçimde bulunduğunun belirleme edildiğini, kızının dü ameliyatın arkası sıra 1,5 ay radyoterapi, birlikte sene ise kimyasal otama aldığını söyledi.

MR kontrollerinin birlikte yıla derece uzadığını tamlayan Guzay, şu biçimde konuştu:

"4 çağ evvela MR sonucumuzu aldık, parlak çıktı. Anlatmak dakikalara sığıyor ancak hayatta olgunlaşmak seneler sürdü. Zorlu birlikte savaşın içerisinden galip çıktık biz. Hastane ortamına gidiyorsunuz, evlatların vaziyetini görüyorsunuz, annelerin psikolojisini görüyorsunuz. İlk vakitler yıkıldım rastgele ana gibi, rastgele insanoğlu gibi. Sonra silkelendim, 'Ben hakeza yaparsam çocuklarım ne olacak, geride dü çocuğum hâlâ var. Ayakta durmam lazım, çelimli olmam lazım' dedim. Elif'e tek devir dert psikolojisini yansıtmadım. Onu kısıtlamadım, 'bunları yapamazsın' demedim. Belki bu rahatsızlığı yenmemizdeki etkenlerden birisi de moralinin yüksekliği oldu."

Guzay, kimyasal otama alırken birlikte annenin önerisiyle LÖSEV ile tanıştığını, nakdi iane yardımıyla rahatladıklarını ve o günden buyana da vakıf çatısı altında enerjik gösteriş aldığını dile getirdi.

Canım Kardeşim Etüt Evi

LÖSEV Kayseri İrtibat Ofisi enerjik enformasyon sorumlusu Sevde Nur Kestane ise hastalıkla mücadelede en ehemmiyetli etkenlerden birinin maneviyat yüksekliği bulunduğunu anlatım etti.

Çocukların otama sürecinde yaşadıkları fiziki değişimlerin morallerini aşırı etkilediğini vurgulayan Kestane, şu biçimde konuştu:

"Çocuklarımızın otama süreçlerinde hem ayni hem de nakdi iane sağlıyoruz. Bunun haricinde da maneviyat ve ruh bilimsel dayanak veriyoruz. Tedavi daha sonra da evlatlarımızın yanındayız. Biz ayrımsız sürede birlikte terbiye vakfıyız. Geleceğe dobra torunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Canım Kardeşim Ders Evi projesiyle ofislerimizdeki fahri öğretmenlerle otama sürecinde eğitimlerine boşluk sağlayan evlatlarımızın sene kaybetmeden eğitimlerine çabuk birlikte biçimde bitmeme etmelerini sağlıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ