USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Beytullahim'de dü sene sonradan 'kısıtlamasız' önce Noel heyecanı

Kovid-19 zımnında sonuç 2 senedir makbul kısıtlamaların Beytullahim'deki gezim sektörüne ciddi vuruş vurduğunu tamlayan yetkililer ile esnaf, dü senenin kaybını telafi geçirmek düşüncesince Noel kutlamalarıyla gezim sezonunun açılmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Beytullahim'de dü sene sonradan 'kısıtlamasız' önce Noel heyecanı
28-11-2021 12:04
Ramallah

Filistin'de karışma altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde, 2019 ve 2020'de, dünkü sima koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla hudutlu sayıda katılımcıyla ve istisnai müşterek saf keyif protokolü gölgesindeki törenlerle sınırlandırılan Noel kutlamalarının, bu yıl şişko halde yapılması planlanıyor.

Hazreti İsa'nın tevellüt noktayı olduğuna inanılan, Beytullahim'de 2 senedir kısıtlanmış halde meydana gelen Noel kutlamalarının, bu yıl şişko halde kutlanabilmesi düşüncesince hazırlıklar başladı.

Beytullahim Belediyesinin biraz gündür alanda Noel kutlamaları düşüncesince icra ettiği süslemeler kapsamında, Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan; Hristiyan dünyasının en ehemmiyetli mukaddes mekanlarından Doğuş (Mehd) Kilisesi'nin avlusuna Noel ağacı kuruldu.

Belediye çalışanları, Noel ağacını yıldızlarla süslemeye koyuldu.

Kovid-19 kısıtlamalarının, Beytullahim'deki gezim sektörüne asıl müşterek çarpış vurduğunu tamlayan yetkililer ile esnaf, bu sene, güzeşte dü senenin kaybını telafi geçirmek düşüncesince gezim sezonunun açılmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Milad pazarının açılışıyla kutlamalar başlıyor

Beytullahim Belediye Başkanı Anton Selman, AA muhabirine, bu yıl kutlamaların şişko halde olacağını ve aşırı sayıda ziyaretçinin iştirakı düşüncesince çalışmaların yapıldığını söyledi.

"Beytullahim'deki arsıulusal gezim hareketliliği küçük ufak başladı, bayramların gelmesiyle elan da artacağını umuyoruz." açıklamasında mevcut Selman, laflarını şu halde sürdürdü:

"2 Aralık'ta Milad pazarının (Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan Doğuş (Mehd) Kilisesi'nin önündeki meydana kurulan) açılışıyla başlamış olacak kutlamalara kabil bulunan en müşterek tomar sayıda yerel ve ecnebi gezmen ile hacıların katılımını temin etmek düşüncesince bütünleşmiş müşterek izlence üstünde çalışıyoruz."

Selman, 4 Aralık'ta Noel ağacının aydınlatılması kutlamasına, Malta, Amerika ve öbür ülkelerden arsıulusal grupların katılacağını kaydetti.


Kent ekonomisinin baştan canlanması umuluyor

Beytullahim'de, Kovid-19 salgınından asıl halde etkilenen gezim sektörünün, adım adım da olsa hareketlenmeye başladığı tabir ediliyor.

Belediye Başkanı Selman, Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında, Beytullahim kentinin, aut turizmin durması dolayısıyla konuşu manada çöktüğünü aktardı.

Selman "Salgın dolayısıyla şehirde kapanan 67 otel, 170 hediyelik yük dükkanı ve onlarca lokanta ve işletme, baştan toparlanmaya başladı." dedi.

Doğuş Kilisesi civarlarında 10 senedir fotoğrafçılık önleyen Halid el-Muti ise Kovid-19 dolayısıyla elan ilkin yepyeni müşterek sakinlik yaşandığını dile getirdi.

Muti, "Bugünlerde bazısı gezmen grupları Beytullahim'e gelmeye başladı. İyi müşterek gezim mevsimi görmeyi ve işlerin elan da güzel olmasını dilek ediyoruz." ifadesini kullandı.

Halid el-Muti, elan önceden şehir sakinleri haricinde hareketliliğin bulunmadığı Beytullahim'e, akıbet dü aydır gelişigüzel güneş minimum müşterek gezmen grubunun geldiğine dikkati çekti.

Yerli ve ecnebi turistler gelmeye başladı

Beytullahim'i evvel benzer görüşme fail Danimarkalı gezmen Tina ise keyif önlemleri çerçevesinde, maskesiyle Doğuş Kilisesi uğrunda beklerken, gezinsel tecrübelerini paylaştı.

Tina, "Bu mukaddes mekanı, Doğuş Kilisesi'ni evvel benzer görüşme ettiğim düşüncesince aşırı mutluyum. Salgın esnasında Beytullahim'e başlamak aşırı zordu, zaman ise ziyaretler oranla kolaylaştı. Bu sebeple Doğuş Kilisesi'ni görüşme etmeye değişmeyen verdim." diyerek konuştu.

Kuzeydeki Şefa Amr kentinden ziyarete mevrut Rudeyne Suleyba (67) da dostlarıyla geldikleri kilisede bazısı ibadetleri adına getirdiklerini kaydetti.

Beytullahim'in, kendileri düşüncesince aşırı mukaddes müşterek mekanı bulunduğunu kaydeden Suleyba, salgının sona ermesi ve şehrin emektar biçimine dönmesi düşüncesince afsun ettiklerini belirtti.

Suleyba, gelişigüzel yıl dini merasimler düşüncesince görüşme etmiş olduğu Beytullahim kentine dü senedir evvel el geldiğini aktardı.

Salgın dolayısıyla mecburi kapatmalar ve gezmen girişinin engellenmesinin kararı alegori Beytullahim'teki hareketliliğin kaybolduğuna dikkati çekici Suleyba, şehrin emektar günlerine döneceğine bağlı umudunu dile getirdi.

Noel kutlaması

Noel Bayramı'nın zirvesi, Gregoryen Takvimi'ne göre, 24 Aralık'ta gerçekleşiyor. Gece ½ si başlamış bulunan dini ayinlere, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, aşırı sayıda Arap ve ecnebi diyar bakanlarının yanı sıra, on binlerce Hristiyan hacı da katılıyor.

Doğuş Kilisesi, Hristiyan dünyasının en ehemmiyetli mukaddes mekanlarından bildirme ediliyor.

İmparator Konstantinus'un anası Azize Helena çeşidinden 330'lu zamanlarda nesir ettirilen kilise, Hristiyanlar çeşidinden görüşme ediliyor. Daha ahir zamanlarda değişikliğe uğrayan kilise, 6. asırda İmparator Justinianos çeşidinden bugünkü biçimiyle yaptırıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ