USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Beytullahim'de dü sene sonraları 'kısıtlaması' geçmiş Noel heyecanı

Kovid-19 zımnında sonuç 2 senedir geçerli kısıtlamaların Beytullahim'deki gezim sektörüne ağırbaşlı çarpış vurduğunu tamlayan yetkililer ile esnaf, dü senenin kaybını telafi eylemek düşüncesince Noel kutlamalarıyla gezim sezonunun açılmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Beytullahim'de dü sene sonraları 'kısıtlaması' geçmiş Noel heyecanı
28-11-2021 12:00
Ramallah

Filistin'de nehiy altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde, 2019 ve 2020'de, acemi sima koronavirüs (Kovid-19) salgını zımnında hudutlu sayıda katılımcıyla ve istisnai ortak branş film film keyif protokolü gölgesindeki törenlerle sınırlandırılan Noel kutlamalarının, bu yıl şişman halde yapılması planlanıyor.

Hazreti İsa'nın mevlit noktayı olduğuna inanılan, Beytullahim'de 2 senedir kısıtlanmış halde meydana gelen Noel kutlamalarının, bu yıl şişman halde kutlanabilmesi düşüncesince hazırlıklar başladı.

Beytullahim Belediyesinin beş altı gündür alanda Noel kutlamaları düşüncesince icra ettiği süslemeler kapsamında, Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan; Hristiyan dünyasının en ehemmiyetli lahut mekanlarından Doğuş (Mehd) Kilisesi'nin avlusuna Noel ağacı kuruldu.

Belediye çalışanları, Noel ağacını yıldızlarla süslemeye koyuldu.

Kovid-19 kısıtlamalarının, Beytullahim'deki gezim sektörüne asıl ortak çarpış vurduğunu tamlayan yetkililer ile esnaf, bu sene, sabık dü senenin kaybını telafi eylemek düşüncesince gezim sezonunun açılmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Milad pazarının açılışıyla kutlamalar başlıyor

Beytullahim Belediye Başkanı Anton Selman, AA muhabirine, bu yıl kutlamaların şişman halde olacağını ve aşırı sayıda ziyaretçinin iştirakı düşüncesince çalışmaların yapıldığını söyledi.

"Beytullahim'deki arsıulusal gezim hareketliliği küçük ufak başladı, bayramların gelmesiyle hâlâ da artacağını umuyoruz." açıklamasında mevcut Selman, laflarını şu halde sürdürdü:

"2 Aralık'ta Milad pazarının (Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan Doğuş (Mehd) Kilisesi'nin önündeki meydana kurulan) açılışıyla başlamış olacak kutlamalara kabil bulunan en ortak tomar sayıda yerel ve ecnebi gezgin ile hacıların katılımını temin etmek düşüncesince bütünleşmiş ortak izlence üstünde çalışıyoruz."

Selman, 4 Aralık'ta Noel ağacının aydınlatılması kutlamasına, Malta, Amerika ve öteki ülkelerden arsıulusal grupların katılacağını kaydetti.


Kent ekonomisinin baştan canlanması umuluyor

Beytullahim'de, Kovid-19 salgınından asıl halde etkilenen gezim sektörünün, adım adım da olsa hareketlenmeye başladığı anlatım ediliyor.

Belediye Başkanı Selman, Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında, Beytullahim kentinin, aut turizmin durması zımnında hesaplı manada çöktüğünü aktardı.

Selman "Salgın zımnında şehirde kapanan 67 otel, 170 hediyelik yük dükkanı ve onlarca aşçı ve işletme, baştan toparlanmaya başladı." dedi.

Doğuş Kilisesi civarlarında 10 senedir fotoğrafçılık karşıcı Halid el-Muti ise Kovid-19 zımnında hâlâ evvela yepyeni ortak sükûnet yaşandığını dile getirdi.

Muti, "Bugünlerde birtakımı gezgin grupları Beytullahim'e gelmeye başladı. İyi ortak gezim mevsimi görmeyi ve işlerin hâlâ da dobra olmasını dilek ediyoruz." ifadesini kullandı.

Halid el-Muti, hâlâ ilkin şehir sakinleri haricinde hareketliliğin bulunmadığı Beytullahim'e, sonuç dü aydır herhangi ortak çağ minimum ortak gezgin grubunun geldiğine dikkati çekti.

Yerli ve ecnebi turistler gelmeye başladı

Beytullahim'i evvel el görüşme fail Danimarkalı gezgin Tina ise keyif önlemleri çerçevesinde, maskesiyle Doğuş Kilisesi uğrunda beklerken, gezinsel tecrübelerini paylaştı.

Tina, "Bu lahut mekanı, Doğuş Kilisesi'ni evvel el görüşme ettiğim düşüncesince aşırı mutluyum. Salgın esnasında Beytullahim'e başlamak aşırı zordu, ahit ise ziyaretler nispetle kolaylaştı. Bu sebeple Doğuş Kilisesi'ni görüşme etmeye değişmeyen verdim." diyerek konuştu.

Kuzeydeki Şefa Amr kentinden ziyarete mevrut Rudeyne Suleyba (67) da dostlarıyla geldikleri kilisede birtakımı ibadetleri adına getirdiklerini kaydetti.

Beytullahim'in, kendileri düşüncesince aşırı lahut ortak mekanı bulunduğunu kaydeden Suleyba, salgının sona ermesi ve şehrin emektar biçimine dönmesi düşüncesince afsun ettiklerini belirtti.

Suleyba, herhangi ortak yıl dini merasimler düşüncesince görüşme etmiş olduğu Beytullahim kentine dü senedir evvel el geldiğini aktardı.

Salgın zımnında mecburi kapatmalar ve gezgin girişinin engellenmesinin kararı namına Beytullahim'teki hareketliliğin kaybolduğuna dikkati çekici Suleyba, şehrin emektar günlerine döneceğine bağlı umudunu dile getirdi.

Noel kutlaması

Noel Bayramı'nın zirvesi, Gregoryen Takvimi'ne göre, 24 Aralık'ta gerçekleşiyor. Gece ½ si süregelen dini ayinlere, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, aşırı sayıda Arap ve ecnebi yurt bakanlarının yanı sıra, on binlerce Hristiyan hacı da katılıyor.

Doğuş Kilisesi, Hristiyan dünyasının en ehemmiyetli lahut mekanlarından onama ediliyor.

İmparator Konstantinus'un anası Azize Helena çeşidinden 330'lu senelerde mensur ettirilen kilise, Hristiyanlar çeşidinden görüşme ediliyor. Daha ahir senelerde değişikliğe uğrayan kilise, 6. asırda İmparator Justinianos çeşidinden bugünkü biçimiyle yaptırıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ