USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bill Clinton'ın burnunu sıkmasıyla maruf 'Erkan bebek' 23 yaşında

Marmara Depremi'nin peşi sıra Kocaeli'deki dernek kenti görüşme fail zamanın ABD Başkanı Bill Clinton'ın kucağına alıp sevilmiş olduğu tam burnunu sıkan "Erkan bebek", hafızalardaki yerini koruyor.

Bill Clinton'ın burnunu sıkmasıyla maruf 'Erkan bebek' 23 yaşında
04-03-2022 14:51
Kocaeli

Marmara Depremi'nin peşi sıra Kocaeli'deki deri kenti görüşme fail zamanın ABD Başkanı Bill Clinton'ın kucağına alıp sevilmiş olduğu tam burnunu sıkmasıyla maruf "Erkan bebek", kullanıcılarını o çevrim müşterek nebzede olsa gülümsetebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

"Erkan bebek", tarz üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi bulunan ve "asrın felaketi" yerine tanımlanan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılmaya çalışmış olduğu dönemde, gazetelerin müşterek numara sayfalarında piyasaya sürülen fotoğrafıyla tanındı.

O günlerde İzmit ilçesindeki deri kenti görüşme fail zamanın ABD Başkanı Clinton'ın kucağına alıp severken burnunu sıkmış olduğu anlarda fotoğrafı çekilen ve "Erkan bebek" yerine maruf Erkan Işık, aradan sabık 23 yıla rağmen, ismi söylendiğinde zamanın tanıkları kabilinden hala hatırlanıyor.

Gönüllü yerine kontrol istirdat kadrosuna katıldı

Erkan Işık, AA muhabirine, depremlerin kişilerde iri teessürat bıraktığını söyledi.

Arama Kurtarma Derneğine uzuv bulunduğunu anlatım fail Işık, bu mevzuda tahsile katıldığını dile getirdi.

Edirne'de yurtsal vazifesini icra ettiği tam Kovid-19 salgınının ortaya çıktığını ve maça icra ettiği dönemlerde, ailesi düşüncesince endişelendiğini tamlayan Işık, salgından meydana gelen endişe zımnında askeriye günlerinin sıkkın geçtiğini anlattı.

Lisede, enformatik ve uygulayım bilimi eğitimi gördüğünü ve darülfünun sınavında istediği puanı alamadığı düşüncesince tahsile bitmeme etmediğini dile getiren Işık, "Benim alışmış olduğum düzlük hâlâ aşırı çizim yada yazarlık, sinema, tiyatro... Ayrıca liet lafları yazmayı seviyorum. Bunun haricinde enformatik dalında da gelişmek istiyorum. Gönüllü yerine filhakika kontrol ve istirdat ekibindeyim ancak bunun haricinde üniversitede bunun eğitimini alabilsem, üniversiteyi bari bu bölgede kazanabilsem. Bu dalda da akın etmek isterim." dedi.

Çiğ köfte salonu işleten babasına devir hin iane ettiğini, babasının beraberinde çalışmasının, özlük ayakları üstünde durabilmesi açısından müşterek yarar sağlamadığını özetleyen Işık, müşterek firmada 5 ay kuryelik yaptığını ve işten sabık hafta boşanmak durumunda kaldığını belirtti.

Işık, şu anda aylak bulunduğunu ve iş aradığını söyleyerek, "Belediyede 6 ay ortaöğretim stajı gördüm. Staj gördüğüm alanda, birimde idman istiyorum. Belediyeye iş başvurusunda bulundum, yanıt bekliyorum. Artık iş yaşamına hücum etmek istiyorum. Benim de bundan böyle yapmak istediğim hayallerim var. Kız dostum var, 2-3 sene içre gelin olmak istiyoruz." diyerek konuştu.

"İnsanları, müşterek nebze de olsa gülümsetmişim"

"Erkan bebek" yerine tanınmanın müşterek dezavantajını yaşamadığını özetleyen Işık, şu şekilde bitmeme etti:

"23 yaşında, 'Erkan bebek' demeleri bana müşterek başağrısı yaratmıyor. Onun haricinde artısı tabii oldu. Yolda giderken, köpeğimi gezdirirken müşterek amcayla tanışıyorum, beni tanıyorlar, dobra müşterek duygu. İnsanlar beni tanıyor, benim düşüncesince artısı oluyor. Ana sınıfına giderken, daim basına çıktığım düşüncesince az aşırı farkına varmıştım. Araştırmayı da aşırı muhip biriyim. O sebepten kendim de defaatle araştırmıştım. Çok er yaşta, bunun bilinci başlamıştı. Ondan sonraları da bitmeme etti. Benim 3-4 salname yaklaşan dostlarım güçlü dünkü öğür oluyor, kimilerine ego on paralık anlatmıyorum. Askerde önceki başlangıçta tanışıklık ortamı olana denli kimesne bilmiyordu, ondan sonraları insanoğlu adım adım öğrendi. Zaten birine söyledim, 80 insan öğrendi. Komutanlarla da aram iyiydi. Komutanlardan, Kocaeli'de yaşayanlar, Kocaeli'ye gelenler o haset anımsadı. Askerde dobra anılarım oldu."

O çevrim gazetelerde "ABD Başkanı Bill Clinton'ın burnunu sıktı, yaşamı değişti" üzere manşetler atıldığını hatırlatan Işık, "Ufak küçük dokunuşlar oldu, olmadı diyemem boydak hayatımı değiştirecek denli tek bilinçlilik yaşamadım. Şaşalı müşterek avlu yaşamadım boydak buna inandırdılar. Ben müşterek bilinçlilik istemeden uydurma verenler beli ancak hayatım değişmedi. Sağ olsun adlı sanlı iş kadını rahmetlik Kadir Has'ın eğitimime aşırı katkısı oldu. Onun haricinde sunulan laflar yapılmadı. O sebepten hayatım değişmedi. 17 Ağustos'ta o denli iri teessürat yaşanmış. Ben, kullanıcılarını o vakayla gülümsetmişim. Gurur donör tarafı bu olabilir. İnsanları müşterek nebze de olsa gülümsetmişim." ifadelerini kullandı.

Baba Hacı Işık ise o çevrim oğlunun fotoğrafının gazetelerde toprak aldığını hatırlatarak, "Oğlum sistem lisesini tamamlamış oldu boydak şu anda işsiz. Evimiz kira, dükkan kira. Dükkanda jale köfte satarak hayatımızı bitmeme ettirmeye çalışıyoruz, geçinmeye çalışıyoruz." biçiminde konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ