USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bisiklet tutkunları Çermik'in saf güzelliklerine ayaklık çevirdi

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde ortak araya mevrut çiftteker tutkunları, Mezopotamya'nın "altın üçgeni" yerine bilinen gezim güzergahı kapsamında ziyaretçilerini ağırlayan natürel güzelliklere ayaklık çevirdi.

Bisiklet tutkunları Çermik'in saf güzelliklerine ayaklık çevirdi
14-10-2021 11:35
Diyarbakır

Kovid-19 ile uğraş sürecinde izole rota arayanların toy adresi Çermik, termal su kaynaklarının beraberinde İkiz Şelale ve ilerleyiş parkuruyla doğaseverlerin toy rotası oluyor.

Sinek Çayı ve Kanyonu, Gelincik Dağı, Yabanardı ve Şeyhandede mahallelerindeki İkiz Şelale kadar baş döndürücü sayıda natürel güzelliği barındıran ilçe, sonuç yıllarda çiftteker tutkunlarını da ağırlıyor.

Pedaldaşlar Bisiklet Kulübünün programı kapsamında doğaseverler, Çermik'te ortak araya gelip 5 kilometrelik parkuru bisikletle tamamlayarak Yabanardı Mahallesi'ne ulaştı. Katılımcılar, civar halkının ikramlarının peşi esna kestirmece 4 kilometrelik parkuru da yayan tamamladı.

İkiz Şelale'ye bilge noktada, irili ufaklı onlarca şelaleyi rüyet fırsatı bulan doğaseverler, meşe ve koz ağaçlarının gölgesinde, kuş sesleri eşliğinde yürürken dörtköşe devir geçirdi.

"Tabiat parkı anons edilmesi düşüncesince icraat sonuç aşamada"

Bisiklet tutkunlarını ağırlayan Çermik Kaymakamı Ramazan Polat, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Yabanardı ve Şeyhandede mahallelerinde arazi meydan şelaleler arasındaki güzergahın, doğa turizmine kazandırılması müstelzim ehemmiyetli ortak meydan bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında bölgenin doğa parkı anons edilmesi düşüncesince çalışmalara başladıklarını anlatım fail Polat, "Tabiat parkı anons edilmesi düşüncesince çalışmalarımız sonuç aşamada. Tabiat parkı anons edilmesinin peşi esna tarz ve parkur problemlerini halledip ülkemizin turizmine kazandıracağız. Diyarbakır dobra ortak il, Çermik dobra ortak kaymakamlık ve bura dobra ortak ilerleyiş parkuru. İnsanları bu alana bekliyoruz." dedi.

İki şelale arasındaki vadinin, yapısından ve ağaçlarla kuşatılmış bulunmasından ötürü sonsuz serin olduğunu, görsel anlamda da ışık tutkunlarına biricik manzaralar sunduğunu özetleyen Polat, Çermik'in müstevli sürecinde kişilerin ruhsal gerilim atıp huzurla sayaç geçirebileceği ortak arazi bulunduğunu dile getirdi.

"Atmosfer harika"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Sozdar Ayata, 5 kilometrelik çiftteker turunun peşi esna alana vardıklarını, bu alanın çiftteker ve doğa tutkunları düşüncesince ehemmiyetli ortak arazi bulunduğunu belirtti.

Ayata, "Burayı alımlı kılan en ehemmiyetli noktalardan bir tanesi şelaleleri ve şelaleye revan yol. 600 salname koz ağaçlarından bahsediliyor. Atmosfer harika. En önemlisi ilerleyiş sırasında güneşle temasımız az henüz tek yok. Çünkü devasa ortak ormanlık bölgede ilerleyiş gerçekleşiyor. Bu coğrafyada çiftteker tutkunların baş döndürücü bulunduğunu görüyorum. Yapılacak en dobra nesne böylesi etkinliklerin henüz baş döndürücü olması." niteleyerek konuştu.

"Diyarbakır'a kadın bu natürel güzelliğin tadını çıkarın"

Bisiklet ve doğa tutkunlarından Adem Ulusoy, henüz evvela Türkiye'nin nice noktasını gezdiğini fakat hakeza ortak ortamı henüz evvela görmediğini aktardı.

Ulusoy, "İki şelale ortada onlarca şelale var, üzerimiz ağaçlarla kaplı. Diyarbakır'da hakeza ortak arazi bulunduğunu bilmiyordum. Diyarbakır ve Çermik'e gelin, bu natürel güzelliğin tadını çıkarın." ifadelerini kullandı.

Enver Şahin ise manzaraya fanatik kaldığını belirterek, "Böyle ortak coğrafyaya evvel el tutanak oldum. Gerçekten göz kamaştırıcı ortak yer. Burada bulunmaktan şişman esenlik alıyorum. Görmek talip herkesi buraya çağırma geçirmek istiyorum zira koskoca ortak atmosferi var." halinde konuştu.

Yabanardı Mahallesi Muhtarı Hıdır Yıldız ve Şeyhandede Mahallesi muhtarı Ramazan Koca da turizme kazandırılmasını istedikleri alana herkesi çağırma etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ