USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bitki çayları için ezber bozan açıklama

Bitki çaylarını gene ısıtmanın yahut levent boylu müddet kaynatmanın kararında ayrımlı maddelerin ortaya çıkmasına etmen olabildiğine ve ilkin kekiğin öd kesesi ve hamile hastalar için ağırbaşlı riziko taşıdığına nazarıitibar çekici Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakül

Bitki çayları için ezber bozan açıklama
11-12-2021 13:49

Kış aylarının gelmesiyle beraberce yurttaşlar hastalıklara erinç tedarik almaya başladı. Özellikle katıksız formül kendisine nebati çaylara yönelen vatandaşlar, aktarların yöntemini tuttu. Kış aylarında enflüanza ve antipatik algınlığı üzere rahatsızlıklarından korunmanın katıksız yöntemi bulunan bu çayları öneren uzmanlar ise hem akilane aşina yanlışlara bununla müşterek mamüllerin akilane tüketilmemesinin ağırbaşlı derecede riziko oluşturduğunu belirtti.

FÜ Tıp Fakültesi Temel İmmünoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlhan, ismi nebati olunca rastgele yanında şeyin hazırlop ve dokuncasız kendisine algılanmasının hata bulunduğunu tabir ederek, dü fincandan yanında tomar rastgele yanında nebat çayının tüketilmemesi icap ettiğini vurguladı. Prof. Dr. İlhan ayrıca, elden rastgele yanında evde mevcut kekik bitkisinin öd kesesi sorunu olanlarda riskli olduğunu, hamile hastaların az yapmasına etmen olabildiğini belirtti.

"Günde dü fincandan yanında tomar o nebat çayını tüketmemek gerekiyor"

Yararlı bulunan bitkilerin yanı esna sem düzeyinde bitkilerin bulunduğunu dile getiren FÜ Tıp Fakültesi Temel İmmünoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlhan, "Bitkiler nice ilacın el mekanizmasıdır. Çok yararlı, birileri da sem düzeyinde bulunan nebatat var. Bitkisel deyip geçmemek lazım, bazılarının karaciğere taraf tesiri olur onun için titiz kullanılması gerekiyor. Herhangi yanında nebat çayını içiyorsanız günde dü fincandan yanında tomar o nebat çayını tüketmemek gerekiyor. Karşılıklı etkileşimlerde olur bilfarz gerilim düşürücü üzere yahut gerilim yükselten etkisinde bırakır görülebilir. Demleme bölümüne özen tefriş geçirmek istiyorum, çoğu kez kaynatarak hazırlıyoruz gerçekte bu yanında hata geçişme dediğimiz buharda demleme sistemini temizlemek gerekiyor. Tıpkı çayı demlediğimiz üzere ama çaydan hâlâ endamsız yanında müddet istiyor. Bitki çayları ayrıca hususi bardakları mevcut yahut demlikleri mevcut kesinlikle istek edilirse nebat bırakıldıktan sonradan 3-4 bugün denli demlenmesine müsaade verilip bitkiyi süzüp şu demek oluyor ki onun suyunun emmek hâlâ anlamlıdır. Tekrar teshin yapmak aşkın derinliğine müddet konuşmak ayrımlı maddelerin ortaya çıkmasına etmen olabiliyor” dedi.

"Adaçayı yanında tomar tüketildiğinde gerilim yükseltici tesiri var"

Bitki çayları erinç bilim verici Prof. Dr. Fulya İlhan, "En aşkın antipatik algınlığına önerebileceğimiz adaçayı dolgunca tüketilen yanında nebat çayı, onun soğutulmuş durumunu gargara da yapabiliriz. Adaçayını ılık yanında biçimde de tüketebiliriz ama yanında tomar tüketildiğinde gerilim yükseltici yanında tesiri mevcut ve ilkin hipertansif hastalarda özen geçirmek lazım. Çocuklarda, hamile hanımlarda ve bebeklerde kullanılmaması müstelzim nebat çayları var. Ihlamur ahacık içine az buçuk tarçın, karanfil katığımızda ıhlamur en inanılır olanı, gine kekik çayı olabilir. Çünkü kekiğin dezenfeksiyon yanında tesiri var, burada gaye gerçekte boğazı yaşlı tutmak, muhtemel olduğunca virüsün ve partiküllerin boğaza tutulmasını azaltmak, yutkunma ve kabartmak üzere yararları var. Hatmi çiçeği, zencefil önerebiliriz. Zencefilin taravetli halinden çay demlenebileceği üzere birkaç tike kaynarca suya sulu zırtlak atarak içine sulu zırtlak bırakarak tüketilebileceği üzere türap zencefillerde demlenebilen çaylar var. Toz zencefil yalnızca karışmasını sağlayarak ta tüketilebilir” niteleyerek konuştu.

"Kekik, hamile hastaların az yapmasına caba etmen olabilir"

Gündelik yaşamda rastgele yanında evde mevcut bazısı nebati çayların gerçekte ağırbaşlı riziko oluşturduğun özen çekici Prof. Dr. İlhan, "Kekik öd kesesi sorunu bulunan hastalarda riskli olabilir, gerilim düşürücü tesiri olabilir. Gebe hastaların az yapmasına caba etmen olabilir. O nedenden hepsini kullanırken özen geçirmek gerekiyor. Aslında sade yanında bilinçlilik değil. Adı nebati olunca rastgele yanında bilinçlilik hazırlop ve dokuncasız algılıyoruz ama anca değiller" halinde konuştu.
Aktarcı Faruk Çelik ise şita aylarının gelmesiyle beraberce vatandaşların nebati çaylara istek gösterdiğini belirterek, "Bu aylarda baş döndürücü derecede enflüanza ve antipatik algınlığı mevcut. Bu rahatsızlıkların artışıyla bu arada şita çaylarında ilkin belli başlı yanında safhada artma görülmektedir. Adaçayı, ıhlamur, zencefil, tarçın, yoğurt çiçeği ve nar çiçeği üzere çaylar satılıyor" ifadelerini kullandı.

Kapalı Çarşıda nebati çay almaya mevrut yurttaşlar da şita aylarında sonsuz bu ürünleri tükettiklerini kaydetti.

 

Yakup Sağlam
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ