USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bitlis'te üniversite öğrencileri açıklık tatilde köy okulunu onardı

Bitlis'te Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ilişkin Bitlis Erkek Yurdunda artan öğrenciler, boşluk tatilde fahri kendisine ortak köy okulunu yeniledi.

Bitlis'te üniversite öğrencileri açıklık tatilde köy okulunu onardı
22-11-2021 12:19
Bitlis

Üniversite öğrencilerinin bilimsel nitelikli gelişimlerine yardım gelmek gibi başlatılan "Kredi ve Yurtlar Akademisi Gönüllülük Faaliyetleri" kapsamında Bitlis'teki ortak köy okulu toy çehresine kavuştu.

Merkeze 45 kilometre uzaklıktaki Düz köyüne revan üniversite öğrencileri, uygulayımcı ve diyar idarecileri, köy mektebinin hassas bap ve pencerelerini onardı, camlarını değiştirdi.

Sınıfları boyayan, soba borusu ve kovalarını da yenileyen, bozma bulunan bölgeleri onaran öğrenciler, 3 günce çalışmayla okulu toy çağa müheyya bir duruma getirdi.

Yurt yöneticileri de etkisiz haldeki hurdalarla icra ettikleri minyatür kaleleri, okulun bahçesine yerleştirdi.

Öğrenciler, çalışmaların tamamlanmasının peşi sıra kardeşlerinin henüz hıfzıssıhha ortamda terbiye görmesi gibi sınıfları yıkayarak dezenfekte etti.

Bitlis Gençlik Merkezi gönüllüleri de arka inkılap emekleri kapsamında sınavların peşi sıra topladıkları kalem, cins yülüme ve silgileri, öğrencilerin masasına bıraktı.

"Çok elleme ortak aktiflik oldu"

Yurt terbiye sorumlusu ve çalışkanlık koordinatörü Cihat Duygu, AA muhabirine, Gençlik ve Spor Bakanlığının buyrukları ve hasbilik faaliyetleri kapsamında üniversite öğrencileriyle Düz köyündeki okulda düzentileme yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının üniversite gençleriyle köylerde okuyan evlatların eğitimine dayanaklık etmek arz etmek bulunduğunu tabir fail Duygu, şöyleki konuştu:

"Okulda tebeddülat yaptık ve sınıfları boyadık. Gençlerimizin duyarlılığını ölçüm ediyoruz. Etkinliğe gençlerimizin baş döndürücü ortak tomar merakı oldu. Onların fahri namına bu faaliyetlere alınması bizi bahtiyar ediyor. Önceden okula gelmiş şekilde eksikliklerini belirleme ettik. Camlarının fay bulunduğunu gördük ve bunları değiştirdik. Okulun bap kollarını ve gözenek kollarını değiştirdik. Yeni soba boruları aldık. Yurdumuzda etkisiz malzemelerden minyatür kaleler yaparak okulun bahçesine bıraktık. Sınavlardan birleşen kırtasiye malzemelerini öğrencilerimize bağış namına getirdik. Bu da arka dönmüşümün en elleme örneği. Çok elleme ortak aktiflik oldu."

Duygu, açıklık tatilde öğrencilerle okulu toy çağa hazırladıklarını belirterek, "Gençlerimiz, evlatların gönlüne değinmek düşüncesince ellerinden geleni yapıyorlar. Bundan sonraları da açıklık aralık okullarımızın hizmet ve onarımını yapacağız. Küçük evlatların gönüllerine dokunup yüzlerinde gülümseme olmaya çalışacağız. Yurt idaresi namına bu janr etkinliklerin çoğalmasını ve gençlerimizin hasbilik kapsamında bu etkinliklere katılmasını istiyoruz. Gençlerimizin pozitif yaklaşımları bizi bahtiyar ediyor." dedi.

"Kendimi baş döndürücü bahtiyar hissettim"

Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Güvenlik Bölümü talebesi Ahmet Kavut ise bu cins etkinliklere katılmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Okul etrafına çam ağacı diktiklerini, okuldaki eksikleri giderdiklerini özetleyen Kavut, "Öğrencilerin henüz elleme koşullarda terbiye görmesi düşüncesince uğraşıyoruz. Yurt yönetimi baş döndürücü elleme ortak kodifikasyon düzenledi. Arkadaşlarımızla doğaç katıldık. Böyle toplumsal planların içre mevcut olmak hem bizim bununla beraber türkiye düşüncesince elleme ortak şey. Çocukların bahtiyar olacağını biliyoruz." diyerek konuştu.

Öğrencilerden Yusufcan Kırın ise köydeki kollar düşüncesince elleme ortak müstevi hazırladıklarını tabir ederek, "Bunları gerçekleştirmek baş döndürücü elleme ortak duygu. Kendimi baş döndürücü bahtiyar hissetim. Bu emek harcamayı gerçekleştirmek kıstak işi. İyi ki buradayız. Emek harcayan ve dayanaklık etmek sağlayan her insana teşekkürname ederim." ifadesini kullandı.

Sınıf öğretmeni Behzat Alabalık da okula icra ettikleri emek vermeden ötürü diyar yönetimi ve öğrencilere teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ