USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Boyun fıtığının yaş ortalaması gençlere kadar düştü

Son zamanlarda mesuliyet fıtığındaki yaş averajının gitgide düştüğü, gençlere kadar gerilediği bildirildi. Buna etken ise kusur el telefonu kullanması bulunduğu ortaya çıktı.

Boyun fıtığının yaş ortalaması gençlere kadar düştü
20-01-2022 09:20

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Akyüz, “Başımızın boynumuz üstündeki ağırlığı 5 kilogramken, öne akıllıca eğdiğimiz devir kestirmece 20-25 kilograma kadar ciddiyet oluyor, bu da boynumuzda gülmeyen ortak sarsıntı ve giysi fıtığı riski ortaya çıkartıyor” diyerek, gençlere uyarılarda bulundu.

Günümüz çağlarında iletişimin vazgeçilmezi biçimine mevrut cep telefonunun hata kullanımı, giysi fıtığına kez açıyor. Boyun fıtığı olaylarında yaş averajının sonuç zamanlarda ince düştüğü, buna etmen yerine ise cep telefonunu hâlâ kesif ve derinlemesine müddet kullanan gençlerin, boyunlarını öne eğerek kullanması bulunduğu belirtildi. Memorial Hastanesi'nden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Akyüz, atmık ve giysi fıtığı için bilgilendirmelerde bulundu.

“Her 10 atmık fıtığından ortak tanesi cerrahiye adaydır”

Bel fıtığının, toplumda değme dü insandan birinin yaşamı süresince rastlayabileceği ortak boyut bulunduğunu tamlayan Akyüz, hastaların çoğu kez dip ağrısı ile doktora başvurduklarını söyledi. Başvuru sonrası temel problemin otama süreciyle ait olduğuna dikkati çekici Akyüz, “Bu otama nörolojik araştırma ile ortaya konmaktadır. Hastada mevcud nörolojik defisitler, bizim ne otama alternatifini seçeceğimiz anlamında belirleyicidir. Her 10 atmık fıtığından ortak tanesi cerrahiye adaydır. Geri küsurat yüzdelik 90'ı cerrahi dışı otama yöntemleriyle otama edilmektedir” sanarak konuştu.

“Tedavi edilmemesi en şişman tehlike”

Bel fıtığına etmen olarak, omurganın pırtı dibine girmesi, sonsuz yerleşme pozisyonu, derinlemesine müddet taşıt kullanması esnasında omurganın streslere verilen kalması kabilinden maddeleri sıralayan Akyüz, gülmeyen pırtı haiz şahısların de bu riski taşıdığını vurguladı. Akyüz, dip yahut beldeki ağrıların otama edilmezse kalımlı olabileceğine de ayraç ederek, “Fizik tedavi, gayrı otama şekilleri yahut cerrahi otama yapılsa caba arka dönmeyebilir. En şişman korku bu” dedi.

Alternatif otama uyarısı

Tedavi önceleri yahut sonra mutlu kalmayıp seçenek tedaviye yönlenmenin sonuç etap hata bulunduğunu kaydeden Akyüz, “Çoğu ad denetimsiz ortak şekilde, eli uz şakirt ilişkisiyle öğrendikleri hata yöntemlerle halkı maatteessüf gülmeyen nörolojik sıkıntılara verilen duracak kurda ortak kadro hareketlerle, hastaların atmık fıtıklarını düzelttiklerini söylüyorlar. Ancak nörolojik yaralanma riskleri baş döndürücü fazla. Mümkün olmasıyla birlikte halkımıza ilmî gerçeklerden uzaklaşmamasını, bu işle ait hekim ihvan çeşidinden inceleme ve tedavisini yaptırmasını öneririm. O bölgedeki egzersizler, ısıtmalar ve manevralarla atmık ağrısının geçtiğini söylüyorlar. Ama tek ilmî kanıtı yok. Yaptıkları işlerle hastaların otama edildiğine müteveccih tek bağlanak yok. Hastalar hâlâ baş döndürücü hata tedavilerle, gülmeyen nörolojik kayıplara ortaya çıkan teessürat yaşayabilir. Bunun esasi nedeni bence seçenek otama yollar arayışı. Hastaların ortak bölümünde ortaya çıkan cerrahilerden sonra, hastaların menfi otama durumlarda, birbirlerini aralarındaki iletişim, ayrımlı alanlara kaymalarını sağlayabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Özellikle ergenlerde sonuç etap artmaya başladı”

Son yerine giysi fıtığı mevzusuna yer veren Akyüz, zamanımızda giysi fıtığının yaş averajının gençlere kadar indiğini bildirdi. Akyüz, şunları söyledi:

“Boyun fıtığında başta zamanımızda bankacılarda, kesiksiz yerine elektronik beyin kullananlarda ve zamanımızın derdi el telefonu kullanımlarında, boynun öne akıllıca hata pozisyonda olması, en ehemmiyetli etken. Özellikle ergenlerde sonuç etap artmaya başladı. Bunun da nedeni, el telefonu kullanırken hata pozisyonda kullanılması. Başımızın öne akıllıca kıvrık pozisyonda kalmış şekilde toprak çekimine verilen kalmasıdır. Gelen gençlere söylüyoruz, ‘cep telefonu kullanırken başınızı öne akıllıca eğmeyin, toprak çekimine verilen kalmasın' diye. Çünkü başımızın boynumuz üstündeki ağırlığı 5 kilogramken, öne akıllıca eğdiğimiz devir kestirmece 20-25 kilograma kadar ciddiyet oluyor, bu da boynumuzda gülmeyen ortak sarsıntı riski ve giysi fıtığı riski ortaya çıkartıyor”.

Suat Metin - Ahmet Serdar Eser
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ